آرام پز چیست و چه کاربردی دارد ؟

آرام پز چیست ؟
آرام پز چگونه کار می کند؟
چگونه میتوانم با آن غذا درست کنم؟
چقدر انرژی مصرف میکند؟
این سوالات تنها چند سوالی است که احتمالاً در مورد آرام پزها به ذهن شما میرسد. این مقاله به شما خواهد گفت که این وسیله چگونه کار میکند و چگونه میتوانید با آن آشپزی راحت، ساده و خوش عطر و طعمی را در خانه تجربه کنید.
آرام پز
آرام پز این امکان را میدهد که غذا در حالی که شما در خانه نیستید یا به آن توجه نمیکنید، با دمای پایین و برای مدت طولانی پخته شود.
هر آرام پز از سه قسمت تشکیل شده است: یک پایه فلزی که المنت حرارتی روی آن قرار میگیرد، کاسه آرام پز که معمولاً از سرامیک است و شما مواد غذایی را در آن میگذارید و درب آرام پز.
آرام پز چگونه کار می کند ؟
حرارتی که با استفاده از المنت حرارتی آرام پز در پایه آن تولید میشود، به آرامی به دیوارههای کاسه منتقل میشود و غذای درون آن را گرم میکند.
نحوه عمل آرام پز در دماهای پایین و بالا مشابه است.
آرام پز با دماهای پایین کار میکند و باعث میشود که رطوبت مواد غذایی در حین پخت حفظ شود.
به همین دلیل، این وسیله مناسب برای تبخیر مایعات مواد غذایی در حین پخت نیست.
همچنین آرام پز برای پخت غذاهای خشک یا سرخ کردن مناسب نیست.
اگر شما میخواهید مواد غذایی را با دمای پایین و برای مدت طولانی بپزید، آرام پز انتخاب بسیار مناسبی است.
آیا استفاده از آرام پز مقرون به صرفه است؟
استفاده از آرام پز نه تنها به شما در صرفهجویی زمان کمک میکند.
بلکه باعث کاهش مصرف برق نیز میشود. چرا که مصرف برق آرام پز در طی 3 تا 12 ساعت تقریباً برابر با مصرف سه لامپ 100 واتی است.
کاربرد آرام پز
- کار با آرام پز بسیار آسان است و در حین پخت، نیازی به سر زدن یا هم زدن غذا ندارید. فقط کافی است مواد را در آرام پز بریزید، آن را روشن کنید و پس از گذشت زمان مناسب، غذای شما آماده است.
- آرام پز مصرف انرژی پایینی دارد و فضایی که در آن کار میکنید را گرم نمیکند.
- غذا را میتوانید در آرام پز تا زمان سرو، گرم نگه دارید.
معایب استفاده آرام پز
- پخت و پز به مدت طولانی با دمای پایین ممکن است باعث کاهش مواد مغذی در غذا شود.
- برخی از باکتریهای مضر در دماهای پایین از بین نمیروند.
راهنمای استفاده از آرام پز
این نکات را به یاد داشته باشید:
مواد غذایی را به تکههای کوچک برش بزنید تا بهتر پخته شوند.
قبل از پخت، حتماً مرغ یا سبزیجات منجمد را یخزدایی کنید، وگرنه آرام پز زمان زیادی برای رسیدن به دمای مناسب صرف میکند.
تفت کردن سبزیجات و گوشت قبل از قرار دادن آنها در آرام پز ضروری نیست، اما برای بهبود طعم بهتر است مرغ را تفت دهید.
برای تهیه خوراکها و خورشتها در آرام پز، نصف مقدار آب را نسبت به روشهای معمول اضافه کنید، چون آب در آرام پز تبخیر نمیشود و با مقدار کم مایعات، سس غلیظی به دست میآید.
اگر میخواهید غذا را شب قبل آماده کنید و در یخچال قرار دهید، کاسه آرام پز را در یخچال نگذارید، چون باعث میشود آرام پز به اندازه کافی سریع گرم نشود تا باکتریهای موجود را از بین ببرد.
حدود ½ تا ¾ آرام پز را پر کنید تا غذا به خوبی پخته شود.
در استفاده از مایعات، 1 تا ½ فنجان کمتر از روشهای دیگر استفاده کنید.
“`html
هوا در آرام پز گردش میکند و بخار تولید میکند که باعث میشود مایع بیشتر شود.
قبل از این که حبوباتی مثل عدس و لوبیا را به آرام پز اضافه کنید، بهتر است آنها را به مدت 10 دقیقه بجوشانید یا از کنسرو استفاده کنید. بعضی از حبوبات مواد سمی دارند که اگر در دماهای پایین پخته شوند، از بین نمیروند.
قبل از این که غذای پخته شده را در یخچال بگذارید، حتماً آن را از آرام پز خارج کنید. بخش داخلی آرام پز طوری طراحی شده که گرما را نگه دارد، بنابراین سریع سرد نمیشود و این باعث میشود باکتریها رشد کنند.
غذاهایی را که با آرام پز پختهاید، دوباره با همان گرم نکنید. این کار زمان زیادی میبرد تا به دمای ایمن برسد.
آیا به زمان بیشتری برای پخت غذا نیاز دارید؟
کافی است آرام پز و مواد غذایی را 1 تا 1.5 ساعت قبل از شروع آشپزی در فریزر قرار دهید.
درب آرام پز را بیش از حد باز نکنید. اگر گرما بیرون بیفتد، زمان پخت حدود 15 دقیقه بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید :
سایت رضیم
“`