آشنایی با زمان کاشت سبزه عید
با نزدیک شدن به عید، همه میخواهند سبزه خود را زیباتر درست کنند. بیایید با رضیم همراه شویم تا نحوه سبزه انداختن را یاد بگیریم.
برخی افراد فقط به وجود سبزه در سفره هفت سین اهمیت میدهند و برایشان مهم نیست که خودشان آن را درست کردهاند یا از دیگران گرفتهاند یا از بازار خریدهاند. اگر نمیدانید چطور سبزه خود را درست کنید، همین حالا میتوانید شروع کنید و تواناییهای خود را امتحان کنید.
با چه بذرهایی میتوان سبزه درست کرد ؟
معمولاً برای درست کردن سبزه از گندم، عدس، ماش، قره ماش، لوبیا و نخود استفاده میکنند. اما اگر میخواهید سبزهای متفاوت داشته باشید، میتوانید از تخمه آفتابگردان و باقالی خشک هم استفاده کنید!
گندم، راحتترین و سریعترین دانه برای سبز کردن است. شما میتوانید از یک هفته مانده به عید آن را سبز کنید، اما برای بقیه دانهها باید حداقل از ۱۲ روز قبل شروع کنید. باقالی و تخمه آفتابگردان هم فقط به سه روز خیس خوردن احتیاج دارند! از نظر زیبایی، سبزههای ماش و عدس ریز و پرپشت هستند و برگهای ریزی در بالای آنها وجود دارد که آن را زیباتر میکند. سبزه گندم صاف و مرتب است و نمونه اصلی یک سبزه به حساب میآید. سبزه تخم آفتابگردان و باقالی هم بسیار بزرگ و بانمک هستند!
بهترین زمان برای کاشت سبزه که تا روز 13 فروردین رشد کافی داشته باشند:
- گندم = 20 اسفند
- عدس = 15 اسفند
- ماش = 18 اسفند
- خرفه و شاهی = 22 اسفند
- شنبلیله و ارزن = 16 اسفند
دانههای که باید حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید:
- یونجه (مدت جوانه زدن: ۶-۵ روز)
- شنبلیله (مدت جوانه زدن: ۴-۳ روز)
- تربچه (مدت جوانه زدن: ۵-۴ روز)
- کنجد (مدت جوانه زدن: ۲-۱ روز)
دانههایی که باید حدود ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس کنید:
- نخود (مدت جوانه زدن: ۴-۳ روز)
- عدس (مدت جوانه زدن: ۵-۳ روز)
- ماش (مدت جوانه زدن: ۵-۳ روز)
- سویا (مدت جوانه زدن: ۵-۳ روز)
- آفتاب گردان (مدت جوانه زدن: ۲-۱ روز)
- گندم (مدت جوانه زدن: ۳-۲ روز)