برای تهیه خیار شور از چه سرکه ای استفاده کنیم
خیار شور جزو یکی از خوشمزه ترین دورچین ها و مخلفات در سفره ایرانی ها است. از این چاشنی می توان در انواع سالاد و حتی ساندویچ ها استفاده کرد و طعم آن ها را لذیذ تر کرد. خانم های بسیاری دوست دارند خیار شور را همچون ترشی و یا شوری خود شان در منزل تهیه کنند. اگر دوست دارید خودتان خیار شور بار بذارید این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای یک شیشه
خیار ریز و قلمی 500 گرم
سرکه سفید یا قرمز 2/1 پیمانه
فلفل تند 2 عدد
سیر 3 عدد
نخود 4 عدد
آب 3 لیوان
نمک 3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه خیار شور خانگی
ابتدا ترکیب آب، سرکه و نمک را درون قابلمه ریخته و روی شعله زیاد قرار می دهیم. مواد را خوب هم زده تا نمک حل شود. پس از اینکه آب جوش آمد زیر آن را خاموش کرده و می گذاریم که سرد شود. ظرفی که برای خیار شور انتخاب می کنید باید فاقد هر گونه خراش و زدگی باشد تا هوا وارد ظرف نشود و خیار کپک نزند. نصف مرزه، ترخون و شوید مان را ته ظرف ریخته نخود، یک عدد سیر و فلفل را هم اضافه کرده. اکنون خیار ها را درون ظرف می چینیم و باقی مرزه، ترخون و شوید را هم به همراه سیر و فلفل به مواد درون ظرف اضافه می کنیم. نوبت اضافه کردن ترکیب آب نمک و سرکه به مواد مان است. دقت کنید که این محلول باید به اندازه یک بند انگشت بالا تر از باقی مواد باشد. در ظرف را سفت و محکم بسته و به مدت 7 الی 10 روز صبر می کنیم تا خیار شور جا بیفتد.
نکات طلایی
نخود را از ترکیبات خود حذف نکنید زیرا باعث ترد تر شدن خیار شور ها می شود.
خیار های بوته ای به دلیل بافت نرمی که دارند بسیار مناسب تر از خیار های درختی اند و زمان کمتری برای جا افتادن لازم دارند.
سرکه باعث خوش طعم شدن و ترد و نرم شدن خیار می شود پس آن را از ترکیبات حذف نکنید.