رضیم
شماره دستور پخت: 307
رضیم
طرز تهیه خورش کنگر

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه خورشت کنگر

متن ویدئو طرز تهیه خورشت کنگر

خورشت کنگر :
سلام دوستان و همراهان گرامی
امروز اومدیم مهمون خونه هاتون باشیم با یک غذای خوشمزه ی فصلی به نام خورشت کنگر
با ما همراه باشید

ما برای درست کردن خورشت کنگرمون الان من یه مقدار روغن ته قابلمم می ریزم چون می خوام گوشتمونو بذارم بپزه ، من یه تیکه از گوشت ران بوقلمون انتخاب کردم و اینها رو می خوام استفاده کنم هر گوشتی رو که شما مایلید می تونید استفاده کنید
اینو به قطعاتی که مدنظرمون هستش تقسیم می کنیم
الان برای قطعات خورشتی من اینو تقسیم می کنم میذارم یه مقداری سرتفت بخوره به دلیل اینکه هم آب خون نده و هم اینکه وقتی که پخت گوشتمون باز نشه.

کمی زردچوبه بهش می زنم و تو این فاصله که داره سرتفت می خوره یک پیاز متوسط دارم که این پیاز متوسط رو شروع می کنم به خرد کردن ، شما می تونید برای خرد کردنش از غذاساز یا هرچیز دیگه ای ، رنده… شما هرچیز دیگه ای رو استفاده کنید اون زیاد مهم نیست فقط برای اینه که احیانا اگه گوشتی بوی ساری داد اون بوی ساری رو این پیاز خام می گیره
پس من اینو به قطعاتی که مدنظرم هست ریز می کنم خرد می کنم ، سعی کنید زیاد درشت نباشه چون وقتی ریزه ، با پخت این یک مقداری آب میشه.

وقتی داره میپزه خودش آب میشه اما وقتی زیاد درشته ممکنه تو غذا خیلی شکل خوشایندی نداشته باشه
پیاز رو من ریز کردم به گوشت و زردچوبم…
ببینید من حدود نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه کردم آروم هم می زنم و پیاز رو هم بهش اضافه می کنم
همینجوری که خدمتتون عرض کردم ما می خوایم خورشت کنگر درست کنیم وو اولین کاری که برای درست کردن این خورشت نیاز داریم اینه ما باید بذاریم گوشتمون بپزه

چون این زیر حرارت ما روشن هستش و گوشت ها و موادمون داغه ، باید حتما از آب جوش استفاده کنیم
من برای این مقدار گوشت حدود 3 لیوان آب جوش نیاز دارم این 3 لیوان رو اضافه می کنم و منتظر می مونم بجوشه و دربشو میذارم تا بعد بقیه مراح رو در خدمتتون باشیم.

همونجور که ملاحظه می کنید قابلمه ما درحال جوشیدنه من درب قابلمه رو میذارم، این شعله ای که کوچیک تره روشن می کنم زیرش رو کم می کنم و این قابلممون رو به روی شعله کم منتقل می کنم خیلی کمش می کنم و حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت دیگه باز تو این فاصله نگاه می کنیم گوشت که پخت ، بعد میام تا بقیه مراحل درست کردم خورشت کنگر رو در خدمتتون باشیم.

خب گوشتای بوقلمونمون پخته شده و من الان یک مقداری روغن ته تابه می ریزم چون می خوام کنگرایی که آماده کردیم رو یه سرتفت کوچیک بدم، حدود 500 گرم کنگر که پاک می کنیم که من چند شاخه گذاشتم اونجا که نحوه پاک کردن و تمیز کردنشو بهتون آموزش بدم :

اینا کنگراییه که ما اینارو به همین صورت می خریم و خب خودتون میدونید که این ها جزء سبزیجات بیابانی هستش وخودرو هستند خب خار زیادی رو دارند فقط نحوه تمیز کردنش یه لم به خصوصی داره به خاطراینکه این خارش به دست آسیب نرسونه قبلش ما باید اول خاراشو جدا کنیم ، برای گرفتن خار هم خیلی مراقب باشید که این خار به دستمون نره ببینید این مدلی ما خاراشو می گیریم.

خب یه سرتفت کوچیک که خورد ، آب جوش من یک لیوان بهش اضافه می کنم چون یه مقداری تو پختش حالا شما به اینی که خیلی لطیف نیست و نرم نیست توجه نکنید به این توجه کنید که واقعا چه خواصی رو داره چون کنگر جزء مواردیه که خیلی نرم نمیشه یعنی اشکال از پخت شما نیست اگه با همچین چیزی مواجه شدید، من اینو میذارم تا یک مقداری هم بخارپز بشه و نیم پز بشه و بعد بقیه مراحلو.

خب من داشتم اینو براتون توضیح میدادم چجوری میایم این خاراشو می گیریم ، ببینید خاراشو فقط مواظب باشید که دستتونو نگیره بد اینارو تمیز کنید، خب به این مرحله که رسیدید حالا یه پوسته ای روش هست ، چون آهن خیلی فراوانی داره شما هر چندمرتبه ای که پوستش رو بگیرید مجددا می بینید که باز یک پوست به این صورت قهوه ای روشو می گیره
ما اینو حتما باید بگیریم ، وقتی که گرفتیم سعی کنید یه ظرف آب کنارتون باشه اینارو بعداز خرد کردن داخل اون ظرف آب بذارید حتی قسمت داخلیشو اینارو همه پوست بگیرید.

فصل بهار بهترین فصل برای سبزی های خودرو گیاهان خودرو و درضمن خیلی هم مفید و قابل اهمیت، کاملا اینارو می گیریم و یک قسمت خیلی لطیفی به دست میاد که اون رو ما همونجور که خدمتتون گفتم ببینید آهنش چقدر زیاده دست من کاملا رنگی میشه وقتی که من اینو…. دقیقا مثل سیب زمینی مثل بادمجون مثل بعضی از سبزیجات و به همین صورت اینا درواقع آهن فراوانی دارن و باعث رنگی شدن دستمون میشن.

همینطوری که این کنگرهارو گذاشتیم تا بخارپز بشه و تقریبا نیم پز بشه ، میایم به سبزیامون، سبزیمون 60 گرم من جعفری دارم ، 10 گرم نعنا، اینارو می ریزم روی همدیگه و شروع می کنم اینارو به خرد کردن ، تا جایی که می تونید باید خرد کنید و سبزیاش کاملا خرد باشه و درشت نباشه، این سبزی طعم یعنی جعفری و نعنا طعم خیلی خوشمزه ای کلا به این تیپ غذاها میدن و اگر درواقع دقت کنید تو خیلی از خورشت ها نعنا و جعفری یک سبزی متداولی و پر مصرفی هستش همونجوری که دارید می بینید این کنگرامون بخارپز شدن و نیمه پز شدن .

من توی این مرحله اولش بهش یه پیاز بزرگ که رنده کرده بودم و چرخ کرده بودم و سرخش کردم با مقداری زردچوبه به خورشت اضافه می کنم یعنی به همون کنگرامون اضافه می کنم، بعد میام زردچوبه 2 قاشق چایخوری ، فلفل 1 قاشق چایخوری ، نمک 3 قاشق چایخوری سرخالی حالا شما دو تا یکی… هرچقدر که مایل بودید بهش اضافه کنید، اینو من هم می زنم و تو این مرحله سبزیامونو بهش که 60 گرم جعفری و 10 گرم نعناست اضافه می کنم.

اگر شما نعنا و جعفریه تازه نداشتید می تونید از نعنا و جعفریه خشک استفاده کنید اما اگر ترجیحا جعفریش تازه باشه خیلی بهتر هستش، من از آخر کنترل می کنم ببینم اگر اون چیزی که مدنظرمون هست درنیومد خورشتمون ، باز یک مقداری نعنا بهش اضافه می کنم این به طعمش بستگی داره، چون نعنای زیاد توی این خورشت یک مقداری تلخش می کنه، من زیر گازو زیاد می کنم یک مقداری روغن اضافه می کنم.

گوشت بوقلمونمون که پخته بود رو به خورشتمون اضافه می کنیم زیرشو کم می کنیم دربشو میذاریم، لیمو رو به دو نصف تقسیم می کنیم برای اینکه هم دونه هاشو دربیاریم و هم مطمئن بشیم که حتما لیموهامون سالمه.

خب ببینید اگر این دونه ها بمونه مطمئنا دونه ها باعث تلخی خورشتمون میشن پس سعی می کنیم بادقت این دونه هارو در بیاریم، الان ما گذاشتیم که این پخته بشه لیمو عمانی هارو که به دو نصف تقسیم کرده بودیم اینارو به خورشتمون اضافه می کنیم.

خب اگر ترشی برای خورشتمون درنهایت کاسته نبود می تونید از آبغوره یا آبلیمو هرکدومشونو که خواستید استفاده کنید
حالا اینارو باید منتظر بمونید برای اینکه بچشیم و ببینیم چطوری هستش من دربشو میذارم و میذارم به مدت حداقل نیم ساعت تا هم خورشت پخته بشه و هم جا بیفته با ما همراه باشید

اینم از خورشت کنگرمون، آماده سرو شده من اینو خاموش کنم بذارمش زمین و بکشم،

دوستان عزیزم همراهان گلم خورشت کنگر ما آماده ی سرو شد آوردم خدمتتون امیدوارم که شماهم از این غذا راضی باشید
اگر از ویدئو ما خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید لایک و کامنتم فراموشتون نشه
ممنون از شما که با ما همراهید هرکجا که هستید خدا پشت و پناهتون باشه به خدامیسپارم خدانگهدار.

طرز تهیه خورشت كنگر هیوا

طرز تهیه خورشت كنگر هیوا

مواد لازم:
گوشت ٢٥٠ گرم
كنگر نيم كيلو
سبزي(نعناع ١٠٠ گرم و جعفري٢٠٠گرم)
پياز اعدد
زعفران اب كرده ٣ قاشق غذاخوري
نمك فلفل زردچوبه مقدار لازم
رب گوجه اقاشق غداخوري
گوجه سبز( آلوچه) ٤-٥عدد
طرز تهيه:
ابتدا پياز را نگيني خورد كرده و در مقداري روغن تفت داده تا طلايي شود،گوشت را به پياز اضافه كرده و مقداري تفت دهيد تا نيم پز شود،سپس زردچوبه فلفل و رب گوجه را به گوشت اضافه كرده و مقداري آبجوش به غذا اضافه كرده و ميزاريم كه گوشت پخته بشه.
بعد ميريم سراغ كنگر،اول از همه بايد كنگر و پاك كنين اينجوري كه تيغ هاي اون رو بايد ازش جدا كنين و به تيكه هاي متوسط خورد كنين (خيلي كوچيكش نكنين)و شسته وسرخ ميكنيم، از اون طرف سبزي را هم ريز خرد كرده و سرخ ميكنيم.و حالاااااا سبزي و كنگر و به گوشت در حال جوش اضافه ميكنيم و ميزاريم واسه خودش يه ٣-٤ ساعتي رو شعله ملايم بپزه و جا بيفته،نيم ساعته اخر پخت زعفران وگوجه سبز(آلوچه) رو به خورشت اضافه كرده و نمك و فلفل غذا رو اندازه ميكنيم..نوش جون👌🏻🙌🏻😍
پ ن: راجع به تهديگ هم نان سنگكه كه خوشمزه شد

طرز تهیه خورشت كنگر

طرز تهیه خورشت كنگر

خورشت کنگر هستن معرف حضورتون،
طبق روال هیوافودگالری مواد اولیه خورشت کنگر و صفحه بعدی حاضر شده خورشت و میبینید،
بعضی از دوستان خورشت کنگر همراه با رب درست میکنن که رنگش قرمزه و بعضی از دوستان از جمله خودم طرفدار سبزش هستن👌🤩
الان فصل کنگره پس اصلا ازش عافل نشین،
بریم دستور تهیه شو ببینیم.
مواد لازم:

مواد لازم خورشت کنگر
کنگر ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی۳۵۰ گرم
سبزی(نعنا ۵۰ گرم و جعفری۱۵۰ گرم)
پیاز ۱ عدد
آبغوره مقداری
نمک و فلفل زردچوبه مقدار لازم
رب گوجه ۱ قاشق مرباخوری
زعفران مقداری
طرز تهیه: ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت بدید و گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی خرد و به قابلمه اضافه کنید.
مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید.در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد سبزی هارو سرخ کنید، کنگر را هم جدا سرخ کنید. در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر ، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید و یک ساعت مانده به پایان پخت خورش ، آبغوره یا میتوانید لیمو عمانی را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.
در پایان پخت خورشت هم بهش زعفران غلیظ اضافه کرده و طعم آنرا بچشید و پس از اینکه خورشت به روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج زعفرانی سرو کنید.نوش جااان

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه خورش کنگر”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی