رضیم
شماره دستور پخت: 254
رضیم
طرز تهیه سماق پلو

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه سماق پلو

متن ویدئو طرز تهیه سماق پلو

خوب دوباره برگشتیم با یه برنامه خوب و قشنگ امروز غذایی که می‎خوام بهتون آموزش بدم چندین سال پیش من توی اردبیل خوردم و وقتی که نیگاه کردم، حالا نمی‎تونم بگم، این غذا برای اردبیله فقط یا برای اردبیل نیست. ما یه روستایی داریم قبل اردبیل بهش می‎گن نمین، یه جنگل خیلی بزرگ داره و جای خیلی باصفاییه. چندین سال پیش که رفته بودم اونجا برام درست کردن و من رسپیش رو گرفتم و یک مقداری فرضیش کردم یک مقداری بهش تغییرات دادم و اشکالاتش را برطرف کردم و امروز می‎خوام بهتون آموزش بدم.

اما نمی‎دونم آیا واقعا این غذا برای اونجاست یا نیست، این غذا توی یوتیوب هم کسی تا حالا نگذاشته و یک غذای بکره. اسم این غذا سماق پلو هست و خیلی هم خوشمزه است و باب میل یک سری‎ها قرار می‎گیره و باب میل یک سری‎ها قرار نمی‎گیره ولی به خاطر خواص خیلی خوبی که سماق داره، باورتون نمیشه وقتی که این غذا را می‎خورید یک لذت کامل از اون غذا می‎برید، حتما امتحانش کنید شاید خوشایند نباشه اولش، ولی من بهتون قول می‎دم که با پختنش خوشحال می‎شین. خوب مواد اولیه اش را بهتون بگم.، سماق درشت نه سماق ساییده شده داریم، بعضی از سماق‎ها درشت هستند حتی باعث شکستن دندون هم می‎شه.

من زمانی که رستوران داشتم، خیلی از مشتری‎ها اعتراض می‎کردن به خاطر این که سماق‎ها خوب ساییده نشده. سماق ساییده شده داشتیم و به اندازه لازم، بهتون می‎گم به چه مقدار، بتسگی به برنجتون داره که چقدر استفاده بکنید، یک قاشق پودر سوخاری دارم، گوشت چرخ کرده گوسفندی دارم سیصد گرم و بعد زردچوبه دارم، ادویه کاری دارم زعفرون، فلفل سیاه و نمک، اینی هم که می‎بینید کنسرو لبویه، این هم آب لبوئه برای قرمز شدنش، این زمانی که این غذا ساده اش رو که توی روستاها درست می‎کنن، آب لبو را نداره، ولی آب لبو رو بزنی، هم خوش طعم تر می‎کنه هم خوشمزه تر می‎کنه به برنجمون هم یک رنگ خاصی مید ه، حالا یک دونه هم پیاز داریم، من قبل این که پیاز را بخوام بزنم بهش، این پیاز چون یک دونه است زیاد مهم نیست که ما آب پیاز را کامل بگیریم یانه، نیاز داریم برای این میزان گوشتم هم تقریبا 250 الی 300 گرمه، برنجم هم سه تا پیمونه گذاشتم.

حالا شما بستگی داره، یک بار اگه درست بکنید، متوجه می‎شین و دستتون میاد که این غذا را چطوری درست کنید. فقط یک مطلبی بهتون بگم توی این غذا سماق باید کاملا با بخار برنج پخته بشه و ما نیاز داریم که سماقمون این جا کاملا نرم بشه لابه لای برنج، به خاطر همین برنجتون فقط بگذارید که یک قول بزنه و زیاد هم نگذارید بپزه و این که حالا بهتون می‎گم چرا، اجازه بدین بخار پز بشه توی اون بخار بتونه سماق هم کاملا لای برنج حل بشه و طعم بهش بده.

این از پیازمون، پودر سوخاری رو اضافه می‎کنیم، حالا چرا این پودر سوخاری را من اضافه می‎کنم بهتون میگم، پودر سوخاری باعث پوک شدن گوشت می‎شه،یعنی انسجامش رو ازش میگیره، و این که وقتی پخته میشه ترکیب این گوشت‎ها را ما میخوایم قلقلی کنیم، ترکیبش به هم نمی‎خوره و خیلی خوش شکل و شمایل تر می‎شه، کمی‎زردچوبه به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری، کمی‎ادویه کاری، به اندازه ذائقه تون، اگر هم دوست نداشتید نزنید. فلفل سیاه، و نمک هم نصف قاشق چایخوری بهش نمک اضافه کنید. حالا اگه کمتریا بیشتر هر مقدار که خودتون دوست دارید.

این از این، زعفرون هم دارم، یک قاشق هم من زعفرون بهش اضافه می‎کنم و دیگه الان وقتشه که من این‎ها را کاملا ماساژ بدم و به شکل گوشت‎های قلقلی کوچیک دربیارم. فقط برای گوشت قلقلی درست کردن خیلی‎ها می‎گن که گوشت قلقلی‎های ما وامی‎ره و خوب یک دلیل بیشتر نداره، این که گوشت خوب ماساژ نخورده یا این که پیاز زیادی بهش اضافه کردید، و موقع قلقلی کردنش هم توجه کنید، یه دونه چونه کوچیک برمیداریم، این باید کاملا داخل دست گرد بشه و هیچ ترکی روش باقی نمونه. می‎تونید کنارتون یک آبدست هم یگذارید اگر چسبید، ببینید این الان کامل آماده شد، من این‎ها را قلقلی می‎کنم و داخل تابه می‎ریزم، و وقتی که قلقلی کردم، دوباره براتون فیلم می‎گیرم و مرحله بعدی رو بهتون نشون می‎دم.

من یک کمی‎روغن اضافه کردم از دیشب که الان چربه و این هم هر چند دقیقه یک بار یک تکونی بهش می‎دم، ولی دماش را نه زیاد خیلی کم بکنید نه خیلی زیاد بکنید که داخلش مغزپخت نشه، البته خیلی‎هاتون گوشت را با برنج مخلوطش می‎کنید و خیلی‎ها زمانی که برنج پخت کنارش می‎چینن و استفاده می‎کنن، اما در هر صورت ما باید کاملا این رو بپزیمش، و زمانی که برنجم آماده شد ، می‎روم و بهتون نشو ن میدم. خوب من گوشت قلقلی‎هام در حال پختنه، و بگذارم کاملا آروم داخلش مغزپخت بشه، چون من بعدا می‎خوام به برنجم اضافش بکنم. ولی اگه شما دوست داشتید که لابه لای برنجتون هم بریزید می‎تونید این کار را بکنید. فقط من چون قراره بهش آب لبو اضافه کنم تا این برنج کاملا قرمز بشه ببینید کمی‎که برنجتون خودش رو گرفت، یک تیکه ازش بخورید اگر زیر دندونتون خرچ نکرد، این برنج آماده آبکش شدنه، و برنج من هم الان در حال آماده شدنه، برنج رو آبکش می‎کنم و فیلم رو می‎گیرم و بهتون می‎گم که چیکار کنید. خوب من برنجم را آبکش کردم و خیلی زنده برش داشتم، دلیلش اینه که قراره بهش آب لبو اضافه کنم، یه چیز در مورد آب لبو بهتون بگم.

خیلی از این کنسروها که می‎بینید کنسرو طبیعی نیستند. یا ترشی هستند یا مربا هستند یا این که بهش اسانس افزوده شده، ولی این که من خریدم دقت کردم که طعم خالص خودش باشه و چیزی بهش اضافه نشه، چون اگه ترش باشه برنجتون رو خراب می‎کنه حتما دقت کنید. یا اگر هم نخواستید می‎تونید یک دونه لبو رو بگیرید بجوشونید آبش رو بردارید و خیلی راحت استفاده کنید. این رو از جلو می‎گیرید؟ ممنون می‎شم. من یک مقداری از این برنج تو این ظرف می‎ریزم فقط خواستم که شما ببینید. ما برای قاطی کردنش به اندازه ای که نیازه آب لبو رو بهش می‎زنیم نه بیشتر نه کمتر، به اندازه ای که این برنج، رنگش کاملا برگرده، اگر هم زیاد بزنیم، تو طولانی مدت که قراره بمونه، چون قراره که سماق ما هم این جا حتما دم بکشه با این، می‎تونید سماقمون را هم توی همین مرحله، مخلوطش کنیم، ببینید. سماق.

حالا ممکنه بپرسید که آقا سماق را ما به چه اندازه ای باید بهش بزنیم، سماق به اندازه ای باید بهش اضافه کنید که تو تمام سطح دیده بشه، اگر هم یک دفعه این رو بهش اضافه کنی یه خاصیتی داره این آب، که برنج رو خمیر می‎کنه، ما ته چین دو رنگ و دو تیکه هم می‎زدیم برای مجالس و مهمونی‎ها، اون هم ته دیگ دو رنگ هم با همین آب شلغم درمیاد، به نظر من خیلی بهتر از رنگ‎های مصنوعیه که توی بازار موجوده، این را اگر استفاده کنید به صورت طبیعی، هم بهتره و هم سالم تره، زیاد هم با این برنج نباید بازی کرد چون باعث خمیر شدن و خوردشدنش می‎شه، برنج من هم برنج دونه درشت هست که خیلی باید مراقب باشیم که خمیر نشه و کاملا دون و یک دست دربیاد.

قدیم‎ها که میومدن توی رستوران‎ها کباب می‎خوردن، همه این کار را می‎کردن، اکثرا نود درصد، اولین کاری که می‎کردند سماق را روی سطح برنج، اولین کار که کره بود، کره رو آب می‎کردند و بعد سماق رو رو کل سطح برنج می‎ریختن، این یکی از روش‎های کباب خوردن بود اونایی که حرفه ای بودن این کار را می‎کردن و برنج رو مخلوط می‎کردن بعد هم گوجه فرنگی رو پوستش رو می‎کندن بعد با پلو مخلوط می‎کردند و بعد شروع به خورد کردن کباب می‎کردند و میل می‎کردند دقیقا این سماق پلو هم به همین شکله. خوب حالا سماق رو بهش اضافه می‎کنم وبهش اجازه می‎دم تا دم بکشه. سماق هم وقتی که مخلوط می‎کنی تو همه جای برنج باید بتونی مشاهده اش کنی، بهتون هم گفتم سماق کاملا ساییده شده برداری به همین دلیله، مطمئن باشید که سماقتون کاملا ساییده شده، خوب این هم از این، کف ماهیتابه مون رو هم کمی‎روغن ریختم، کمی‎زعفرون ریختم و یک ته دیگ هم گذاشتم، که البته ته دیگ خور نیستم من خودم، ته دیگمون گذاشتم که برنجمون حروم نشه و به کف نچسبه.

خوب. این آماده شد و آماده دم کشیدن هست، من درش را می‎گذارم و می‎گذارم با شعله خیلی کم شروع به دم کشیدن بکنه و بعد گوشتم رو کنارش تزئین می‎کنم و براتون فیلم می‎گیرم. خوب غذای من آماده شد امیدوارم که شما درستش کنید و از خوردن این غذا لذت ببرید. واقعا غذای خوشمزه ایه جزء یکی از غذاهای مورد علاقه منه، سعی می‎کنم ماهی یکی دوبار درستش کنم. این رو از نمای نزدیک بگیرید ، یک مقدار زعفرونم رو نگه داشتم، برنجم رو زعفرونی کردم، و این هم برنجم که با آب لبو میکسش کردم، اگر خواستید سلیقه ای هم به خرج بدین، خیلی راحت می‎تونید موادش رو کم کنید زیاد کنید یا گوشت رو لابه لای برنج بزنید و این که خوب هر کار دیگه ای دوست داشتید بکنید اینه که بیس این غذا به این شکل درست می‎شه و خاطرتون باشه که حتما برنج رو زنده برش دارید که زمان بیشتری بمونه تا بخار کنه تا این سماق کاملا طعم خودش رو ول کنه به برنج.

امیدوارم هرجای دنیا که باشید شاد و موفق باشید و خاطرتون نره که فیلم ما رو بعد دیدن اشتراک گذاری کنید تنها حمایت معنوی که می‎تونید از من بکنید همینه. بعد دیدن فیلم، اینا رو توی اپلیکیشن‎های دیگه، به اشتراک دربیارید و این هم بهتون بگم، من فقط همین یوتیوب رو دارم و یکی هم این که یه پیج قدیمی‎فیس بوک دارم که چندین ساله توش فعالیت می‎کنم و نه جایی اکانتی دارم، نه اکانت تلگرام دارم نه اکانت اینستاگرام دارم، اصلا اکانتشو را هم ندارم، چنل‎های من نیستند، و اگر می‎خواین به چنل واقعی ما مراجعه کنید، دو تا چنل دارم داخل یوتیوب یکی پرشین کوکینگ کورس و این هم که چنل قدیمی‎آشپزباشی آشپز باشی اگه فارسی تایپ کنید می‎تونید بهش دسترسی پیدا کنید. خدا نگهدارتون باشه.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه سماق پلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی