رضیم
شماره دستور پخت: 5979
رضیم
طرز تهیه گشنیز کباب

موارد لازم + طرز تهیه

در این بخش قصد داریم نوعی کوفته که به عنوان غذایی پرطرفدار و بین‌المللی با دستورات متنوع پخت محسوب می‌شود را آموزش دهیم. گشنیز کباب، غذایی خوشمزه متعلق به کشور آذربایجان است که از لحاظ ظاهری، شباهت بسیاری به غذاهایی نظیر کتلت دارد.این غذای آذری متشکل از گوشت چرخ شده و سبزیجات همراه با سس مخصوص است که از لیمو عمانی برای طعم دار کردن آن استفاده می‌شود، بنابراین کمی طعم ترش مزه دارد. برای مشاهده‌ی دستور طبخ این غذا، لطفأ با ما همراه باشید.

مواد لازم گشنیز کباب برای 4 نفر

گوشت چرخ کرده 600 گرم
پیاز 2 عدد
لپه 200 گرم
تخم مرغ 1 عدد
لیمو عمانی 1 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گشنیز 150 گرم
آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز پخت گشنیزکباب

1- نخست لازم است، لپه‌ها در یک پیمانه آب به مدت 8ساعت خیسانده شود و چندین مرتبه آب آن تعویض شود تا نفخ آن کاملأ برطرف شود.
2- پس از آبکشی لپه‌ها، آن را به همراه دو پیمانه آب در قابلمه ریخته و به مدت یک ساعت و 30دقیقه بر روی حرارت بگذارید تا کاملأ پخته شوند( در صورتی که فرصت کافی ندارید می‌توانید از زودپز برای پخت لپه‌ها استفاده کنید).
3- پس از پخت کامل لپه‌ها، آن را در آبکش ریخته تا آب اضافی آن گرفته شود. این آب اضافه از لپه‌ها را در ظرفی تمیز برای تهیه‌ی سس کوفته نگهداری نمایید. سپس لپه‌ها را به همراه یک پیاز چرخ کنید. در صورت عدم دسترسی به چرخ گوشت می‌توانید لپه را با گوشتکوب کوبیده و پیاز را پس از رنده نمودن به آن اضافه نمایید.
4- ممکن است در مخلوط لپه و پیاز آب وجود داشته باشد که لازم است آب آن به طور کامل گرفته شود. اکنون این مخلوط گوشت چرخ کرده را در یک کاسه گذاشته و تخم‌مرغ، قدری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا به طور کامل یکنواخت و یکدست شود.
5- در این مرحله آرد سوخاری را به مواد کوفته افزوده و مجددأ آن را ورز دهید تا یکنواخت گردد.در این‌جا کار آماده‌سازی مواد کوفته به پایان می‌رسد.
6- حال به یک تابه‌ی مناسب و مقداری روغن نیاز است. پس از داغ شدن روغن، به اندازه‌ی یک نارنگی متوسط از مواد کوفته برداشته و با دست همانند کتلت پهن نمایید و در روغن بیندازید.
7- سرخ شدن هر طرف کوفته‌ها، تقریبأ 5-3دقیقه طول می‌کشد. پس از سرخ شدن برای روغن‌گیری، کوفته‌ها را بر روی توری فلزی قرار دهید.
8- حال لازم است سس کوفته تهیه گردد.بنابراین مجددأ مقداری روغن در تابه‌ی مورد استفاده بریزید و گشنیزهای خرد شده را برای سرخ شدن در آن ریخته و تفت دهید. پس از سرخ شدن گشنیزها، آن را از تابه خارج ساخته و پیازهای خرد شده به شکل خلالی را در تابه ریخته و تفت دهید.
9- پس از مختصر تفت پیازها، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه نمایید و با تفت دادن، به یکنواخت‌سازی آن کمک کنید. حال فلفل دلمه‌ای نگینی شده را به آن اضافه و با یکدیگر به خوبی تفت دهید. و آن را خارج سازید.
10- آب باقیمانده از پخت لپه‌ها را به تابه اضافه و با آرد سفیدی که اضافه می‌کنید به خوبی ترکیب نمایید.
11- حال رب گوجه‌فرنگی را که در یک استکان آب‌جوش رقیق نموده‌اید را به تابه اضافه کنید. گفتیم که از لیمو عمانی به عنوان یکی از چاشنی‌ها در طعم‌دار کردن سس کوفته استفاده می‌شود. بنابراین پس از خارج ساختن تخمه‌های لیموعمانی، آن را نیز به تابه اضافه و منتظر به جوش‌آمدن آب تابه باشید.
12- در مرحله‌ی آخر، گشنیز و پیاز تفت داده شده که قبلأ از تابه خارج ساخته‌اید به تابه بازگردانده و پس از 15 دقیقه از جوشیدن و غلیظ شدن سس، کوفته‌ها را به آن اضافه کنید تا سس جذب کوفته‌ها گردد. با غلیظ‌تر شدن سس، غذا آماده‌ی سرو با برنج یا نان است.
نوش‌جان

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه گشنیز کباب”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی