رضیم
رضیم
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه سبزی پلو ماهی

متن ویدئو طرز تهیه سبزی پلو ماهی

سلام دوستان و همراهان گرامی، امروز اومدیم مهمون خونه‎هاتون بشیم با سبزی پلو با ماهی، با ما همراه باشید. ما برای سبزی پلو اول برنجمون رو می‎ریزیم داخل.. برنج رو خیس کردیم من حدود چهار پیمانه خیس کردم. میریزم داخل قابلمه تا زمانش برسه که تو آبکش بریزم. منتظر می‎مونیم تا به جوش بیاد. خوب ما ماهی مون رو الان شروع می‎کنیم تو این فاصله طعم دار کردن، از چیزی که ما برای طعم دار کردن ، همیشه نیاز داریم نمک هستش، من نمک رو می‎پاشم، این ماهی همونجور که شما دارید می‎بینید استخوانش رو در آوردیم. و آماده کردیم برای این که به صورت مجلسی سرخش کنیم، اگر مایل بودید، ویدیوی بی استخوان کردن و پاک کردن ماهی رو گذاشتیم می‎تونید اون رو مشاهده کنید.

خوب این رو کاملا نمک می‎زنیم ، باید اول نمک بزنیم که این نمک کاملا به خورد ماهیمون بره، ببینید خوب مورد بعدی که این جا خیلی اهمیت داره، سرکه سفید هست. سعی کنید با آبلیمو طعم دارش نکنید. به دو دلیل، یکی این که ممکنه گوشت ماهیتون رو سفت کنه، بستگی به نوع ماهی متفاوته و این که تو سرخ کردن، رنگش رو خراب می‎کنه. من سرکه سفید یک مقداری اضافه می‎کنم و با دستم اون رو به همه جاش می‎زنم. این سرکه سفید در طعم و گرفتن بوی ماهی که بعضی‎ها نسبت به بوی ماهی حساسیت داره، خیلی تاثیرگذار هست.

مورد بعدی اینه که ما یک مقدار از فلفل سیاه می‎تونیم توی این استفاده کنیم. فلفل سیاه هم می‎دونید عطر خوبی به ماهی می‎ده و طعمش رو خوشمزه می‎کنه. من پودر سیر را هم همین جا اضافه می‎کنم و زردچوبه خیلی کم. خوب سعی می‎کنیم به همه قسمت‎هاش برسونیم . خوب برش می‎گردونیم و اون قسمتش رو پشتش رو همین کار رو باهاش انجام می‎دیم. ما میایم پودر سیر می‎زنیم بعد مجددا فلفل سیاه و زردچوبه، این هم گفته باشم که خیلی متنوعه نوع درواقع طعم دار کردن ماهی‎ها. اما توی قزل آلا این نوع طعم دار کردن، خیلی خوش طعمش می‎کنه. خوب ما طعم دار کردیم میگذاریم حداقل به مدت نیم ساعت بمونه و بعد این رو می‎تونیم سرخش کنیم و کارهایی که لازم داره را انجام بدیم.

اگر از نیم ساعت هم بیشتر موند هیچ مانعی نداره خیلی بهتر هم میشه اما سعی کنید از نیم ساعت کمتر نباشه. ما میایم سر برنجمون و برنجمون رو نباید بگذاریم زیاد بجوشه. چکش می‎کنیم کنترلش می‎کنیم ببینیم چطوریه، ببینید به این حدی که توش هنوز خامه، یعنی یک مقدار خامی‎رو وقتی له می‎کنید لای دو تا انگشتاتون احساس می‎کنید. این رو در این صورت این رو برش می‎دارید، ما برنجمون را صاف کردیم با همون پنجاه درصد پختی که مدنظرمون بود، و امتحان کردیم نشون دادیم که وقتی که موند لای دوتا انگشتامون فشار میدیم، به راحتی له نمی‎شه و یه خامی‎یه رگه خامی‎داخلش داره. خوب این از این.

حالا ما می‎خوایم سبزی پلومون رو درست بکنیم، من ته قابلمه یک مقداری روغن می‎ریزم چون می‎خوام از ته دیگ استفاده کنم، از ته دیگ نون هم استفاده می‎کنم. این را می‎گذارم ته قابلمه ، من یک مقدار برنج سفید می‎ریزم داخلش، و این سبزی پلویی ماست، شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید و سیر تازه است. مقدارشون مقدار شوید و گشنیز با هم برابرند ، تره همیشه یک دوم گشنیز و شوید است. یعنی یک بسته که شما شوید دارید، نصفش می‎شه تره، یک سوم این‎ها جعفریه، یعنی جعفری باید مقدارش کمتر باشه. سیر هم که من یک بوته استفاده کردم.

دوستان می‎تونن از شنبلیله یا شنبلیله خشک هم استفاده کنند، اما من این کار را نمی‎کنم چون اون طعمی‎که سبزی پلومون میده من خوشم نمیاد، برای من خوشایند نیست. ما آموزش کامل پاک کردن خورد کردن سبزی و مقادیرش رو در یک ویدیو کامل قبلا براتون گذاشتیم. دوستان می‎تونن مشاهده کنن، خوب من این سبزی رو همین جور که می‎بینید به اصطلاح برای آماده سازیش پهن کردم تا شما مشاهده کنید که حالت چسبندگی بین سبزیمون ایجاد نشه یعنی سبزی با برنج خمیر نشه، به هم نچسبه، گوله نشه، تمام را توضیح دادم، خوب میایم الان سبزی‎هامون رو ببینید تازه تازه است، این‎ها را من لابه لای برنج، می‎ریزم، مقدار سبزی هم به خودتون بستگی داره، بعضی‎ها خیلی پر سبزی دوست دارن، بعضی‎ها کم سبزی دوست دارن، اون دیگه به خود شما مربوط می‎شه، من یک لایه دیگه، برنج می‎ریزم و بعد با سبزی تازه بینش می‎ریزم.

ببینید من چون سبزی رو خیلی دوست دارم، یک مقدار پر سبزی برمیدارم، یک مقدار هم روی این برنج می‎ریزم و می‎گذارم کنار. اگر سبزی تازه در اختیارتون نبود، می‎تونید از سبزی خشک استفاده کنید، مقادیرش هیچ فرقی نمی‎کنه، من هم این سبزی رو به همین روش که خدمتتون توضیح دادم خشک کردم و الان می‎خوام استفاده کنم برای دوستانی که مدام در کامنت‎ها تاکید می‎کنن که هرچیزی رو که شما آموزش می‎دین حتما سعی کنید سبزی خشک هم در کنارش توضیح بدین. اول یک مقداری روغن ته قابلممون می‎ریزیم، نمک می‎پاشیم، یک مقداری نمک می‎پاشیم و یک مقدار پودر زعفران، یک مقدار هرچی دوست داشتین. خوب یک مقداری هم پودر زعفران، بعد این‎ها رو تقسیم می‎کنیم و ته قابلممون می‎چینیم.

میایم دوباره برنج رو می‎چینم کف قابلمه، ببینید برنج رو ریختم کف قابلمه، و باز سبزی خشک رو می‎ریزم روش، سبزی خشک رو می‎ریزم لای برنج‎هاو همین رو تکرار می‎کنم لایه لایه. ببینید. ما مقداری روغن به هردوی این‎ها اضافه می‎کنیم، به خاطر این که این روغنی که اول اضافه می‎کنیم از چسبندگی برنج جلوگیری می‎کنه، اما زیاد نباید الان اضافه کنیم، خوب من زیر این‎ها را زیر قابلمه‎هامون رو روشن می‎کنیم. ما یک لیوان فرانسه که آب داریم این رو در نظر گرفتم، برای این که سبزی‎هامون خشکه. من بخشی از این رو اول اضافه می‎کنم . ببینید . این رو می‎گذارم کنار، دربش رو می‎گذارم تا زمانی که بخار کنه. و میام سراغ این یکی ، این هم که زیرش روشنه، روغن به هردوشون ریختم، مساله آبه. آبی که من بهش اضافه می‎کنم آب خیلی کمتریه ، می‎بینید من یک فنجان آب داشتم که نصفش رو اضافه کردم. خوب میام و دربش رو می‎گذارم.

دربش رو میگذارم منتظر می‎مونیم تا بخار کنه.ماهی ما آماده شد و زمان طعم دار کردنش گذشت و حدود نیم ساعت ما بهش زمان دادیم تا طعم بگیره، و الان این آردی رو که میخوایم باهاش سرخ کنیم آماده می‎کنیم. به این آرد یک مقداری زعفران اضافه می‎کنیم می‎تونیم زردچوبه هم اضافه کنیم هیچ تفاوتی نمی‎کنه، فلفل سفید برای این که رنگش رو تیره نکنه. ما این جا سه قاشق غذاخوری پر آرد داشتیم ، فلفل سفید می‎زنیم یا فلفل قرمز، اونا که طالب تندین از فلفل قرمز استفاده کنن.

اما معتدل ترش فلفل سفید هست. فلفل سیاه به هیچ عنوان نزنید چون رنگ آردتون را برای سرخ کردن خراب می‎کنه، این‎ها را با هم مخلوط می‎کنیم اگر مجلسی نخواستید درست کنید، فلفل سیاه هم می‎تونید بهش بزنید اما اگر مهمان داشتید، یک مقدار توی رنگش تاثیرگذاره. برای این مقدار، نصف قاشق چایخوری نمک می‎زنم، هم می‎زنم کامل، بخار کرده حالا شما دارید می‎بینید من گفتم ما یک لیوان، شما دارید می‎بینید، ما یک لیوان آب داشتیم ، نصفش رو ریختیم ، نصفش رو هم الان می‎ریزیم، خوب، ما همین جا میایم دم کنی رو سریع می‎گذاریم، شعله پخش کن رو هم می‎گذارم روی حرارت ، و قابلممون رو می‎گذارم روش، این کاملا بخار کرده، دم کنی رو هم می‎گذارم و به هیچ عنوان، آب دیگه بهش اضافه نمی‎کنم، چون سبزی تازه است و سبزی تازه خودش رطوبت داره، کافی هست برای دم کشیدن، دیگه آب اضافه نمی‎کنم.

خوب این رو برمیدارم و سریع دم کنیش رو می‎گذارم. شعله پخش کن رو می‎گذارم، و قابلمه رو روی شعله پخش کن می‎گذارم و بعد زیرش رو کم می‎کنم، ما به مدت حداقل نیم ساعت صبر می‎کنیم تا برنجمون دم بکشه. پودری که درست کردم و مخلوط کردم رو میایم و مرینت هم که قبلا کردم و طعم دار شده، الان میام به این پودر آغشته می‎کنم. این ظرفمون خوب خیسه، دیگه نمی‎تونیم به اون ظرف برگردونیم، برای این که حالت خمیری پیدا کنه، من اضافاتش رو برمی‎گردونم و می‎گذارم توی یه ظرف دیگه، خوب دوباره سمت دیگش رو میام و به همین پودر آغشته می‎کنم که همه قسمت‎های ماهی رو کامل بگیره. ماهیمون آماده شده، پودر زیادیش رو سعی می‎کنیم حتما بتکونیم، چون توی روغن می‎سوزه، اول از سمتی که پوست داره، داخل تابه مون را می‎گذاریم و روغنمون هم باید کاملا توی این لحظه داغ داغ باشه.

خوب من ماهی را میارم، ماهی را می‎گذاریم داخل تابه، اما حتما از طرف پوست ماهی، پشت ماهی این رو می‎گذاریم. یک طرف ماهیمون سرخ شد، برگردوندیم طرف دومش هم که سرخ بشه، برای سرو میاریم خدمتتون، با ما همراه باشید. ماهیمون سرخ شد طرف دومش، خاموش می‎کنیم و سرو می‎کنیم میایم خدمتتون، برنجمون دم کشیده پلو سبزی، این پلو سبزی، همون پلو سبزی با سبزی تازه است . این یکی دیگه هم سبزی پلو با سبزی خشکمونه ببینید چطور شده. خوب این دوستان خدمت شما، ببینید اصلا شما خودتون مقایسه کنید ببینید که چه تفاوت‎هایی با هم دارند، هیچ مشکلی ایجاد نمی‎کنه بسیار خوب و خوشمزه است سعی کنید که خودتون رو از این غذای خوشمزه محروم نکنید. من این‎ها را هم میارم برای سرو، این همون پلو سبزی هست که ما با سبزی خشک تهیه اش کردیم، این هم پلو سبزیمون با سبزی تازه.

دوستان عزیز و همراهان گرانقدرم امیدوارم که سالی بسیار نیکو در انتظارتون باشه، و خدا بهترین‎ها را براتون رقم بزنه، سبزی پلو با ماهی ما آنی که از عید نوروز داره را براتون به ارمغان آوردیم ! امیدوارم که شما هم از پختن و خوردن اون، در کنار عزیزانتون لذت ببرید. در پایان چند تا ویدیو بهتون پیشنهاد میشه لطفا اونا رو تماشا کنید، هر کجا هستید خدا یار و نگهدارتون باشه. خدا حافظ.

نظر خود را بیان کنید

2 دیدگاه برای طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

  1. کیهانه

    خیلی ساده و عالی طرز تهیه رو توضیح دادین 👍🏻 🥰 🥰 👌🏻

  2. برزآفرید

    به به چه خوشمزه بنظر میاد🥰

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی