رضیم
شماره دستور پخت: 3585
رضیم
طرز تهیه یرالما یومورتا

موارد لازم + طرز تهیه

یرالما یومورتا یکی از لذیذ‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که با طعم های مختلفی طبخ می شود. این غذای لذیذ نشات گرفته از شهر تبریز است و در گویش تبریزی یرالما یومورتا نام دارد. ما این غذای خوشمزه را در ایران با نام سیب زمینی و تخم مرغ می شناسیم. البته طرز‌پخت و مخلفات این غذا بسیار متفاوت است و به روش خاصی طبخ می شود، سیب زمینی و تخم مرغ را در آب جوش طبخ می‌شود، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته می شود و به همین دلیل خوشمزه‌تر است. جالب است بدانید که این غذا یکی از غذاهای پرطرفدار شهر تبریز به حساب می‌آید. برای آشنایی با دستور پخت این غذای لذیذ تبریزی تا انتها با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 2 نفر

سیب زمینی 3 عدد متوسط

تخم مرغ 3 عدد

گشنیز تازه 200 گرم

پیاز 1 عدد درشت

نان لواش به تعداد کافی

کره 50 گرم

سنگ نان سنگک 3 مشت

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت یرالما یومورتا

مرحله اول

برای تهیه یرالما یومورتا تبریزی نخست از نانوایی سنگک محل‌تان سنگ های نان را برداشته و در قابلمه‌ای مسی بریزید. بعد از آن سیب زمینی ها را تمیز کرده و بشویید.

مرحله دوم

سپس سیب‌زمینی ها را با پوست روی سنگ‌های درون قابلمه گذاشته و در قابلمه را ببندید. بعد قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا به مرور زمان سنگ ها داغ شده و سیب زمینی ها پخته شوند.

مرحله سوم

در این لحظه تخم مرغ ها را در کیسه ای ریخته و گره بزنید، سپس در قابلمه مناسبی تا نصفه آب پر کنید و روی شعله زیاد بگذارید. سپس کیسه تخم مرغ را داخل آن قرار دهید.

مرحله چهارم

سپس بگذارید 15-20 دقیقه کاملا بجوشد و پخته شود. حالا گشنیزها را تمیز کرده و آبکشی نمایید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود، سپس روی تخته آشپزخانه خوب خرد کنید.

مرحله پنجم

اکنون باید پوست پیاز را جدا کرده و بشویید، سپس روی تخته آشپزخانه به صورت خلال‌های درشت و نازک برش دهید، و با جعفری مخلوط کرده و کنار بگذارید. بعد از اینکه سیب زمینی‌های تنوری شده و کاملاً پختند.

مرحله ششم

سیب‌زمینی ها را با یک چاقو تست کنید، اگر به راحتی فرو رفت یعنی سیب‌زمینی ‌ها کاملا پخته شده است. سیب زمینی ها را از قابلمه خارج کنید و بگذارید خنک شوند. سپس تخم مرغ ها را هم چک نمایید.

مرحله هفتم

درصورتیکه تخم‌مرغ‌ها کاملاً پخته شدند، پوست آن‌ها را جدا کنید، سپس نان لواش را روی سطح کار بگذارید و از لبه تا وسط نان کمی تا کنید و نخست یکی از سیب‌زمینی‌های پخته شده را وسط آن قرار دهید.

مرحله هشتم

سپس سیب زمینی را از وسط نصف نموده و هر نیمه را با یک گوشتکوب دستی یا پشت قاشق له کنید تا سیب زمینی داخل نان کاملاً له شود و سپس به طور یکنواخت و یکدست روی نان پخش کنید.

مرحله نهم

در این مرحله با چاقو مقداری را کره برش زده و روی همه قسمت‌های نان به شکل عمودی بمالید، سپس 1 عدد تخم مرغ را با چاقو خرد نموده و روی تمام نقاط نان بریزید، همچنین پیاز و جعفری خرد شده را مخلوط کرده و روی مواد بریزید.

مرحله دهم

اکنون درصورتیکه دوست داشتید روی مواد را کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید و نان را جمع نمایید و به شکل لوله ای و درون کیسه فریزر یا کاغذ بچینید. در آخر یرالما یومورتا را کاملاً گرم سرو کنید. نوش جانتان!

 

نظر خود را بیان کنید

1 دیدگاه برای طرز تهیه یرالما یومورتا

  1. ترنیان (خریدار محصول)

    عالی و بی نظیر🙏🏻

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی