بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آدامس خوردن و عوارض بعدی (2 نکته مهم)

ما در مجله رضیم اطلاعاتی درباره آدامس خوردن و عوارض آن را برای شما عزیزان تهیه کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

آدامس خوردن و عوارض آن

جویدن آدامس چه فوایدی دارد و چه آسیب‌هایی می‌تواند به بدن ما بزند؟ کدام اندام‌های بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرند و این مشکلات تا چه حد می‌توانند نگران‌کننده باشند؟ نظر متخصصان در این مورد چیست؟ آیا بهتر است آدامس بخوریم یا نه؟
متخصصان درباره انواع آدامس‌ها توضیح می‌دهند: آدامس‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یکی آدامس‌هایی که از قند معمولی یا ساکارز ساخته شده‌اند که می‌توانند باعث پوسیدگی دندان شوند، و دیگری آدامس‌هایی که از قندهای مصنوعی درست شده‌اند و فاقد قند طبیعی هستند. این آدامس‌ها می‌توانند در بدن قابل هضم باشند.
فرح‌بخش، متخصص تغذیه، توضیح می‌دهد که در بدن ما آنزیمی به نام پتاآلین وجود دارد که به هضم کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند. بنابراین، آدامس‌هایی که بدون قند هستند، به دهان و دندان آسیب نمی‌زنند.
در مورد تاثیر جویدن آدامس بر چاقی، این متخصص می‌گوید: برخلاف باور عموم، جویدن آدامس باعث چاقی نمی‌شود و فرقی نمی‌کند که آدامس معمولی باشد یا بدون قند. جویدن آدامس در واقع می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند و این به کاهش وزن کمک می‌کند، هرچند که این کاهش وزن خیلی محسوس نیست.
وی همچنین به افراد دیابتی توصیه می‌کند که هرگز از آدامس‌های قنددار استفاده نکنند. اما آدامس‌های بدون قند هیچ تاثیری بر میزان قند خون آن‌ها ندارند، چون این آدامس‌ها حاوی قندهایی همچون سوبیتول و زایبیتول هستند که اثر کمی بر قند خون دارند.
این متخصص تغذیه در پایان می‌گوید: جویدن آدامس می‌تواند به تقویت عضلات فک کمک کند، اما نباید در حالت ناشتا از آن استفاده شود. بهترین زمان برای جویدن آدامس بعد از غذاست؛ زیرا این کار به بدن علامت می‌دهد که غذایی وارد دستگاه گوارش شده و در نتیجه، بدن شیره بیشتری تولید می‌کند و این به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

می‌تواند باعث مشکلات گوارشی شود
سندروم روده تحریک‌پذیر یک اختلال گوارشی است که با درد شکم، گرفتگی و تغییر در عادات اجابت مزاج شناخته می‌شود. جویدن آدامس می‌تواند بر این اختلال تاثیر بگذارد؛ زیرا هواى اضافى که در حین جویدن بلعیده می‌شود می‌تواند باعث درد شکم و نفخ شود. علاوه بر این، شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در آدامس مانند سوربیتول و مانتیول می‌توانند برای افرادی که سالم هستند، باعث اسهال شوند.

دندان‌های شما را خراب می‌کند
اگر بخواهید از اثرات ملینی آدامس‌های شیرین‌شده به‌طور مصنوعی جلوگیری کنید، استفاده از شیرین‌کننده‌های قندی می‌تواند گزینه‌ای معقول باشد، اما این نیز مشکلات خودش را دارد. آدامس‌هایی که با قند ساخته شده‌اند، دندان‌ها را در معرض قند قرار می‌دهند که منجر به پوسیدگی آن‌ها می‌شود.

شما در حال جویدن یکی از محصولات جانبی گوسفند هستید
لانولین، یکی از ترکیبات موجود در محصولات مراقبت از پوست، باعث نرمی آدامس می‌شود. در ابتدا این موضوع به نظر بد نمی‌رسد، اما باید بدانید که این ماده یک ترکیب زرد رنگ و موم‌مانند است که توسط غدد چربی گوسفند تولید می‌شود.

چربی پشم که به نوعی از چربی که از فشردن پشم گوسفند به دست می‌آید، شناخته می‌شود. وقتی این چربی در مقادیر کم در آدامس استفاده شود، برای سلامت انسان خطری ایجاد نمی‌کند، هرچند که شاید هضم آن کمی ناخوشایند باشد.

آزاد شدن جیوه در بدن شما
پرکردگی‌های نقره‌ای دندان‌ها که به آن‌ها آمالگان می‌گویند، شامل جیوه، نقره و قلع هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که وقتی آدامس می‌جوید، جیوه از پرکردگی‌های دندان به بدن شما منتقل می‌شود. مشکل کجاست؟ جیوه در مقادیر بالا می‌تواند مشکلات عصبی و بیماری‌های مزمن و اختلالات ذهنی را ایجاد کند. اما نگران نباشید، چون معمولاً مقدار کمی از جیوه که از پرکردگی‌ها آزاد می‌شود، به راحتی از دستگاه گوارش عبور می‌کند و بعید است که آسیبی به سلامت شما برساند.

گردآوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل