“`html
طرز تهیه روغن صاف برای شیرینی پزی
روغن صاف یا شورتنینگ، یک روغن نرم و جامد است که برای درست کردن انواع کیکها مثل کیکهای لقمهای، شیرینیهای خشک، دانمارکی و همچنین خمیر هزارلایه استفاده میشود. با ما همراه باشید.
دستور تهیه روغن صاف قنادی
چرا باید روغن جامد را صاف کنیم؟
بهترین گزینه برای تهیه شیرینیهای سنتی ایران، روغنهای جامدی هستند که در بازار موجودند. مشکل این روغنها این است که نیمه جامد هستند و حبابهای هوا در بافت آنها وجود دارد.
این حبابها باعث میشوند که روغن کیفیت خوبی نداشته باشد و اندازهگیری آن هم دقیق نباشد. برای از بین بردن این حبابها و یکدست کردن بافت روغن، ما آن را به روش حرارت غیرمستقیم مایع کرده و سپس در یخچال قرار میدهیم تا دوباره جامد شود. به این فرآیند در شیرینیپزی “صاف کردن روغن” میگویند.
انتخاب روغن جامد
در شیرینیهای سنتی، ما به روغن جامد نیاز داریم و اکثریت روغنهای موجود در بازار نیمه جامد هستند. اگر روغنی پیدا کردید که روی بستهاش نوشته باشد “جامد“، آن را بخرید؛ در غیر اینصورت یکی از روغنهای نیمه جامد را انتخاب کنید.
میزان نیمه جامد بودن روغنها متفاوت است؛ برخی از آنها نرمتر و مایعتر و برخی دیگر سفتتر و جامدترند. برای شیرینی پزی، نوع سفتتر بهتر است. متاسفانه، تنها راه برای تعیین میزان سفتی این روغنها، خریدن، صاف کردن و مشاهده وضعیت روغن پس از گذاشتن در یخچال است یا استفاده از تجربیات دیگر شیرینیپزها در شبکههای اجتماعی.
به عنوان مثال، برخی کاربران گفتهاند که روغن نیمه جامد “لادن” با قوطی آبی رنگ، سفتتر از روغن با قوطی طلایی رنگ است. هنگام خرید روغن جامد به تاریخ تولید دقت کنید و هیچوقت روغنها طعمدار مانند زعفرانی نخرید.
مراحل صاف کردن روغن جامد
- به میزان لازم از روغن را بردارید و در یک ظرف شیشهای دردار بریزید؛ اگر قصد صاف کردن کل روغن را دارید، میتوانید این مرحله را رد کنید.
- کتری آب را به جوش بیاورید و شیشه یا قوطی روغن را روی بخار آب قرار دهید تا کاملا مایع شود. استفاده از بخار آب به جای حرارت مستقیم باعث جلوگیری از تغییر شکل بافت روغن میشود.
- روغن در دماهای بالا به جوش میآید و تغییر حالت میدهد، پس حتما از بخار آب استفاده کنید.
- پس از اینکه روغن کاملا ذوب شد، شیشه یا قوطی را از روی بخار آب بردارید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسد.
- حالا درب شیشه یا قوطی را ببندید و روغن را در یخچال قرار دهید. حداقل نصف روز طول میکشد تا روغن دوباره جامد شود. پس از این مدت میتوانید آن را طبق دستور مصرف کنید.
- روغن جامد را بعد از صاف کردن باید در یخچال نگهداری کنید.
نکته: پس از صاف کردن و یک روز استراحت در یخچال، اگر قاشقی را در روغن فرو کردید و احساس کردید که خوب سفت نشده، یعنی روغن از نوع نیمه جامد شُل است. در این صورت فقط و فقط ده دقیقه قبل از استفاده روغن را از یخچال خارج کنید.
نکته: اگر بعد از جامد شدن در یخچال، مقداری روغن مایع روی سطح روغن صاف شده جمع شد، روغن مایع شده را از شیشه یا قوطی خارج کرده و سپس اندازهگیری کنید.
بیشتر بخوانید :
۶ راز خوشمزه برای تازه نگه داشتن انواع کیک و شیرینی
۲ نوع کیک و شیرینی بدون استفاده از شکر برای دیابتیها
آشنایی با چند نکته درباره قالبهای کیک و ژله
دستور تهیه ی شیرینی کشمشی تابهای بدون فر