شکر قهوهای خراب میشود؟ راههای نگهداری شکر قهوهای
اگر شما هم عاشق شکر قهوهای هستید، حتماً همیشه قبل از اینکه تاریخ انقضای روی کیسه آن تمام شود، آن را مصرف میکنید. اما اگر شکر قهوهای جزء مواد اصلی غذای شما نیست، احتمالاً فراموش کردهاید که کیسه شکر قهوهای که در گوشه آشپزخانهتان هست، چند سال پیش خریدهاید و آخرین بار کی از آن استفاده کردهاید!
همه میدانیم شکر مدت طولانی قابل نگهداری است، اما کمتر کسی میداند که این مدت چه قدر طولانی است. به همین دلیل ممکن است بپرسید تا چه زمانی میتوان با خیال راحت شکر قهوهای را مصرف کرد و آیا خوردن شکر قهوهای که تودههای سفت دارد، برای سلامتی مضر است یا نه؟
شاید برای شما هم سوال باشد که اگر شکر قهوهای خراب نمیشود، چرا روی کیسههای آن تاریخ مصرف دو ساله یا نزدیک به آن ذکر شده است؟
این تاریخ نشاندهنده بهترین زمان مصرف شکر است. یعنی اگر پس از گذشت این تاریخ شکر قهوهای را مصرف کنید، ممکن است کیفیت آن مثل روز اول نباشد، اما برای سلامتی مضر نیست و در بهترین حالت طعم آن خیلی تغییر نخواهد کرد.
روش نگهداری شکر قهوهای
روش نگهداری شکر قهوهای مشابه شکر معمولی است. این ماده غذایی باید در مکان خشک، بدون رطوبت و خنک مانند کابینت یا قفسه انباری نگهداری شود، زیرا شکر به راحتی رطوبت را جذب کرده و کیفیت خود را از دست میدهد.
همچنین باید مطمئن شوید که کیسه شکر از منابع گرمایی مانند اجاق گاز یا بخاری دور باشد.
تا زمانی که بسته بندی شکر قهوهای باز نشده، میتوانید آن را در همان کیسه نگه دارید. اما بعد از باز کردن کیسه، باید شکر را به یک ظرف دیگر منتقل کرده و درب آن را محکم ببندید.
محکم بودن درب ظرف مانع ورود حشرات به شکر و همچنین بو گرفتن آن میشود.
چرا شکر قهوهای تودههای سفت تشکیل میدهد؟
شکر قهوهای به مرور زمان خشک میشود و کمبود رطوبت میتواند باعث تشکیل تودههای سفت در آن شود. این نشانه خراب شدن شکر نیست اما استفاده از آن را سخت میکند و قبل از مصرف، باید تودهها را نرم کنید.
برای جلوگیری از شکلگیری تودههای سفت در شکر قهوهای، میتوانید چند عدد مارشمالو داخل آن بگذارید. این کار به حفظ رطوبت شکر کمک کرده و از سفت شدن آن جلوگیری میکند.
تکنیکهای دیگر برای نگهداشتن رطوبت شکر قهوهای عبارتند از:
یک برش سیب داخل ظرف شکر قرار داده و درب آن را محکم ببندید و چند ساعت بگذارید بماند.
یک تکه نان داخل ظرف بگذارید.
پوست پرتقال را داخل ظرف بگذارید و بگذارید یک شب بماند.
شکر را با یک حوله کاغذی کمی مرطوب بپوشانید و برای مدت 30 ثانیه داخل مایکروویو (با حرارت کم یا متوسط) قرار دهید.
برای نرم کردن تودههای سفت شکر قهوهای نیز میتوانید آن را داخل کیسهای قرار داده و به دیوار یا میزی بزنید یا تودهها را در همزن برقی یا مخلوطکن بریزید تا نرم شوند.
چگونه بفهمیم شکر قهوهای خراب شده است؟
اگر درب شکر قهوهای محکم بسته نشود و حشرات داخل آن شوند، باید شکر را دور بریزید.
ظهور نشانههای کپک یا هر نوع رشد ارگانیسمهای زنده در ظرف شکر به معنای نفوذ رطوبت به آن است و باید شکر را دور بریزید.
اگر شکر قهوهای به خوبی به نظر میرسد— حتی اگر تاریخ بهترین زمان مصرف آن گذشته باشد— احتمالاً مشکلی ندارد و مصرف آن کاملاً بیخطر خواهد بود.
منبع : حقوق نیوز