“`html
مادهی شیرینکننده نوشابه
سازمان بهداشت جهانی به مردم دربارهی مصرف شیرینکنندهها هشدار داده و گفته است که این محصولات برای کنترل وزن مؤثر نیستند و ممکن است به سلامتی ضرر برسانند. این سازمان تصریح کرده است که شیرینکنندههای مصنوعی، در طول زمان هیچ کمکی به کاهش چربی در بزرگسالان یا کودکان نمیکنند و حتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و همچنین خطر مرگ را در بزرگسالان افزایش دهند.
در گذشته فرض بر این بود که شیرینکنندهها اگرچه برای سلامتی فایدهای ندارند ولی بیخطر هستند. آسپارتام که یکی از این شیرینکنندهها است، سالها موضوع تحقیقات علمی زیادی بوده و در مورد احتمال سرطانزایی آن صحبتهایی مطرح شده است.
آیا سرطانزا بودن آسپارتام تایید شده است؟
آسپارتام ۲۰۰ برابر شیرینتر از شکر است و به همین دلیل طعمی شیرین به غذاها میدهد بدون اینکه کالری زیادی داشته باشد. این ماده در نوشابههای بدون کالری، آدامس و برخی ماستها یافت میشود. این محصول برای سالها در صنعت غذا استفاده شده و مورد تأیید نهادهای ایمنی غذایی قرار داشته، اما اخیراً بحثهایی در مورد آن مطرح شده است. با وجود تحقیقات زیاد، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (آی اِی آر سی) آسپارتام را به عنوان یکی از موادی که میتواند سرطانزا باشد، شناسایی کرده است.
با این حال، کارشناسان معتقدند که ایمنی این شیرینکننده توسط کمیتههای علمی مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در حد مجاز فعلی که در محصولات مختلف استفاده میشود، ایمن به حساب میآید. سازمان غذا و داروی آمریکا میزان قابل قبول روزانه آسپارتام را ۵۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن توصیه میکند. این مقدار معادل حدود ۱۲ تا ۳۶ قوطی نوشابه رژیمی برای یک فرد ۶۰ کیلوگرمی است، بسته به محتویات آن.
سایت رضیم
“`