“`html
راهنمای کاشت پیازچه
پیازچه یکی از سبزیجات ویژه است که نه تنها به خوشمزهتر شدن غذاها کمک میکند، بلکه دارای خواص درمانی زیادی است که شاید از آنها اطلاعی نداشته باشیم. از پیشگیری از چین و چروک پوست گرفته تا افزایش اشتها و کاهش کلسترول، همه اینها از فواید “پیازچه” محسوب میشوند. در بیشتر موارد، از پیازچه برای بهبود طعم غذاها استفاده میشود.
پیازچه طعمی ملایم دارد و میتوان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. هر دو قسمت پیازچه، یعنی بخش سفید و ساقههای سبز رنگ، قابل استفاده هستند. پیازچه را میتوان به صورت خام با سبزی خوردن مصرف کرد و یا به عنوان تزئین در کنار خوراکهای مرغ و گوشت استفاده نمود و البته میتوانید آن را حین خوردن غذا بخورید!
علاوه بر این، پیازچههای ریز و خرد شده را میتوان به سالادها، سسها و سوپها اضافه کرد یا در غذاهایی مانند پیتزا و ماکارونی استفاده کرد. برخی افراد از پیازچه برای درست کردن املت هم استفاده میکنند که بسیار خوشمزه است.
بهترین زمان کاشت پیازچه
پیازچه یکی از سبزیجات خوشبو است که ارتفاع آن بین ۲۵ تا ۳۵ سانتیمتر میرسد. بهترین زمان برای کاشت پیازچه از اوایل اسفند تا اواخر خرداد است.
نیازهای اکولوژیک پیازچه
خاک مناسب
اگر میخواهید پیازچه را در باغچه کشت کنید، چند مقدار خاک برگ و ورمی کمپوست را با خاک مخلوط کنید. برای کشت در گلدان، بهتر است از ترکیب کوکوپیت، پیت ماس و خاک باغچه استفاده کنید.
نور
پیازچه نیاز به نور زیاد خورشید دارد. میتوانید پیازچه را در خانه پشت پنجرههای نورگیر پرورش دهید. این گیاه به سرما خیلی حساس است.
آبیاری
این گیاه همیشه باید مرطوب بماند. قبل از سبز شدن گیاه، خاک باید مرطوب باشد و بعد از سبز شدن، هر سه روز یک بار آبیاری کنید.
روش های کاشت پیازچه
کاشت بذر پیازچه
کاشت پیازچه با بذر و پیاز خوراکی از روشهای معمول و مؤثر است و انتخاب بذر خوب قسمت مهمی از فرآیند کاشت پیازچه به شمار میرود.
روش کاشت پیازچه در باغ، باغچه و یا زمین
ابتدا با توجه به مقدار بذر که میخواهید بکارید، زمین را آماده کنید. زیر و رو کردن خاک به رشد بهتر گیاه کمک میکند. سپس کرت را آب دهید. بذر پیازچه را در عمق نیم سانتیمتری خاک بکارید. بهتر است بذرها کمی با فاصله از هم کاشته شوند. سپس کمی خاک روی آنها بریزید و خاک را مرطوب کنید.
روش کاشت پیازچه در گلدان
گلدانی مناسب با مقدار بذرهای پیازچه تهیه کنید. مطمئن شوید زهکشی گلدان به خوبی انجام شده باشد. خاک را داخل گلدان بریزید و بذر پیازچه را در عمق نیم سانتیمتری از سطح خاک گلدان بکارید. سپس به گلدان آب دهید و آن را در مکان نورگیر قرار دهید.
کاشت پیازچه از ساقه باقی مانده
“`
شما میتوانید در کمتر از پنج روز یک پیازچه کامل را از تکهای از آن رشد دهید. کافی است ریشه پیازچه، که کمی ساقه دارد، را در یک لیوان کوچک آب بگذارید. بعد از چند روز، پیازچههای تازهای خواهید داشت.
کاشت پیازچه با استفاده از جوانه پیاز
در بدنه یک قوطی پلاستیکی، با فاصله دو سانتیمتر، سوراخهایی ایجاد کنید و سپس خاک بریزید. دم پیازهایی که جوانه زدهاند را از این سوراخها بیرون بگذارید. سپس بازم خاک و پیازها را بخشی بخشی تا بالا قرار دهید. شما میتوانید از جوانهها به عنوان پیازچه استفاده کنید یا بگذارید بزرگ شوند و تبدیل به پیاز شوند.
کاشت پیازچه با استفاده از قسمت دور انداختنی پیاز
ریشه دور انداختنی پیاز را در یک گلدان یا به طور مستقیم در خاک باغچه بکارید تا دوباره رشد کند و به پیازچه تبدیل شود.
خواص پیازچه
طبق طب سنتی، پیازچه طبع گرم و خشکی دارد. برخی از خواص درمانی این سبزی خوشمزه عبارتند از:
- یکی از مهمترین خواص پیازچه این است که به دستگاه گوارش کمک میکند و از زخمهای گوارشی مانند زخم معده جلوگیری میکند.
- پیازچه سرشار از ویتامین ث است و به سلامت پوست و جلوگیری از چین و چروک کمک میکند.
- پیازچه به دلیل داشتن سولفور زیاد، خاصیت ضدعفونیکننده دارد و برای درمان عفونتهای قارچی مفید است.
- استفاده از پماد پیازچه برای درمان ورم پا موثر است. برای این کار، پیازچهها را چند دقیقه در آب بجوشانید، سپس آنها را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل پماد درآیند و روی ورم پا قرار دهید.
- مصرف پیازچه در غذا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و اشتها را افزایش میدهد.
- ویتامین ب1 موجود در پیازچه به کاهش خستگی و استرس کمک میکند.
- پیازچه کمک میکند تا مشکل گرفتگی بینی برطرف شود. برای این کار، چند پیازچه را خرد کنید و پنبه را به آب آن آغشته کنید و در بینی گذاشته یا چند پیازچه را کنار بالش خود بگذارید.
- پیازچه حاوی آمینواسیدهای متیونین و سیستئین، اسیدفولیک و ویتامینهای کا، ب1، ب6 و ویتامین ث است و به همین دلیل در دوران بارداری بسیار مفید است.
- یکی از خواص پیازچه در طب سنتی کمک به دفع سموم بدن است.
ارزش غذایی پیازچه
پیازچه منبع خوبی از ویتامین ث، کروم، فیبر غذایی و همچنین منبع خوبی از منگنز، مولیبدن، ویتامین ب6، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر است. دیگر ترکیبات مؤثر موجود در پیازچه شامل سیستئین، سولفوکسید و فلاونوئیدها، ساپونینها و ایزوتیوسیاناتها میباشد. جالب است بدانید مواد مغذی در پیازچه ۱۰۰ برابر بیشتر از پیاز معمولی است و بیشتر این مواد مغذی در بخش سبز رنگ آن (دم پیازچه) وجود دارد.
هشدارها در رابطه با مصرف پیازچه
1. از خوردن پیازچههای پوست کنده و مانده خودداری کنید زیرا این پیازچهها میکروبهای موجود در محیط را به سرعت جذب میکنند.
2. افرادی که به بیماری پفیگوس مبتلا هستند، بهتر است از خوردن پیاز و پیازچه و خانواده آن مانند سیر، تره و تربچه پرهیز کنند.
3. برای پخت پیازچه توصیه میشود از سرخ کردن زیاد آن خودداری کرده تا خواص آن حفظ شود.
4. به طور کلی، چون پیاز و پیازچه دارای طبع گرم هستند، زیادهروی در مصرف آنها برای افراد با طبع گرم مضر بوده و میتواند باعث فراموشی و سردرد شود.
بیشتر بخوانید: