بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

امروز ناهار چی درست کنم؟ (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت)

“`html

امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمی‌کند دانشجو باشید، خانه‌دار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و می‌خواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند.

از این رو ما امروز، در بیست و سومین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آن‌ها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.

معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما

در ادامه می‌توانید با غذاهای متنوع برای ناهار به همراه رسپی آن‌ها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

۱- خورشت فسنجون (فسنجان) با مرغ

خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورشت‌های ایرانی است که اصالت آن به گیلان برمی‌گردد و به دلیل طعم بی‌نظیر و خوشمزه آن، در اکثر شهرهای ایران پخته می‌شود.

این غذا معمولا با گوشت گوسفندی یا مرغ تهیه می‌شود و در برخی مناطق شمالی از گوشت اردک و گاهی گوشت قلقلی نیز استفاده می‌کنند.

مراحل تهیه خورشت فسنجان با مرغ

مراحل تهیه خورشت فسنجان با مرغ به شرح زیر است:

  1. ابتدا مرغ‌ها را پاک کنید، خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن‌ها برود. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه روی مرغ‌ها بپاشید.
  2. یک تابه مناسب انتخاب کنید، درون آن کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغ‌ها را در روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند.
  3. وقتی یک طرف مرغ‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از سرخ کردن، آن‌ها را در یک کاسه بگذارید.
  4. پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه را انتخاب کرده و کمی روغن در آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
  5. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود. حال مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید و دوباره آن‌ها را تفت دهید.

برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار روی لینک رسپی خورشت فسنجان با مرغ کلیک کنید.

۲- سبزی پلو دامغانی

سبزی پلو، یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که به روش‌های مختلفی در سراسر کشور پخته می‌شود. سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای سنتی شهر دامغان است که طعمی دلچسب و رسپی‌ای ساده دارد و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای طرفداران این غذا باشد.

مراحل تهیه سبزی پلو دامغانی

مراحل تهیه سبزی پلو دامغانی به شرح زیر است:

  1. قبل از شروع به پخت سبزی پلو، برنج را حدود ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید. برای خیس کردن برنج از آب ولرم استفاده کنید تا تمام دانه‌ها خوب در آب غوطه‌ور شوند.
  2. می‌توانید کمی نمک نیز به آب اضافه کنید تا طعم برنج بهتر شود و به پختن آن کمک کند.
  3. در این مرحله بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. ضخامت برش‌ها باید حدود ۱ تا ۲ سانتی‌متر باشد. برای کاهش تلخی بادمجان‌ها، کمی نمک به آن‌ها بزنید و ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید.
  4. سپس آن‌ها را بشویید و آب‌شان را با دستمال تمیز خشک کنید. در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بادمجان‌ها را به آرامی در روغن داغ قرار دهید و هر دو طرف آن‌ها را سرخ کنید.
  5. حال پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید. در تابه‌ای روغن بریزید و وقتی داغ شد، پیاز را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
  6. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به تابه اضافه کنید. مواد را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

برای ادامه رسپی این غذای خوش‌عطر و خوش‌طعم روی لینک رسپی سبزی پلو دامغانی کلیک کنید.

“““html

کنید.

۳- بیکد زیتی (Baked ziti)

بیکد زیتی (Baked ziti) غذایی معروف از ایتالیا و آمریکا است که با پاستای زیتی و سس تهیه می‌شود. سس این غذا می‌تواند کاملاً ساده با گوجه‌فرنگی باشد یا از انواع دیگر سس‌ها مانند مارینارا یا حتی سس‌هایی با گوشت و سبزیجات استفاده شود.

روش‌های پخت این غذا بسیار متنوع است و معمولاً در همه آنها از پنیرهایی مانند پارمزان، گودا، ریکوتا و موزارلا استفاده می‌شود. مشخص است که هر چه پنیر بیشتری باشد، غذایی خوشمزه‌تر خواهیم داشت!

مراحل تهیه بیکد زیتی

مراحل تهیه بیکد زیتی به شرح زیر است:

  1. پیاز را به صورت ریز خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید تا کمی سرخ شود.
  2. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و برای یک تا دو دقیقه آن را سرخ کنید تا رنگش تغییر کند. بعد سیر را رنده کنید و به گوشت اضافه کنید.
  3. ادویه‌هایی مانند زردچوبه، ارگانو، فلفل سیاه و نمک را هم به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
  4. حالا گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و آنها را در مخلوط‌کن یا غذاساز رنده یا پوره کنید. سپس گوجه‌فرنگی پوره شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی بیکد زیتی کلیک کنید.

۴- کتلت گوشت چرخ کرده

کتلت با گوشت چرخ‌کرده یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای نونی است که از دوران کودکی تا به امروز آن را امتحان کرده‌اید. کتلت در انواع مختلفی درست می‌شود که کتلت‌های سبزیجات، گوشت، مرغ و ماهی از معروف‌ترین آنها هستند.

مواد اصلی در تهیه کتلت‌ها شامل تخم‌مرغ، سیب‌زمینی و پیاز است که با دیگر مواد مختلف مخلوط می‌شوند. این غذا را معمولاً با نان، گوجه‌فرنگی، خیارشور و سبزی‌ها در وعده ناهار سرو می‌کنند.

مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:

  1. ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پوست کرده و رنده کنید. سپس پیاز را هم پوست کرده و در ظرفی دیگر رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و به سیب‌زمینی‌های رنده شده اضافه کنید. (نکته: اگر پیاز آب داشته باشد، کتلت شما سفت نمی‌شود، پس در این مورد دقت کنید).
  2. حالا گوشت چرخ‌کرده را به مخلوط سیب‌زمینی اضافه کنید و تخم‌مرغ‌ها را هم به آن بیفزایید.
  3. نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه‌ها به خوبی مخلوط شوند.
  4. سپس تمام مواد را با دست ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. برای نیم ساعت مخلوط را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

برای ادامه رسپی این غذای محلی و ساده، روی لینک رسپی کتلت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.

۵- کله گنجشکی

کله گنجشکی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه در تهران است که به‌صورت خوراک یا در کنار برنج سرو می‌شود. روش‌های تهیه و مواد استفاده شده در این غذا معمولاً متفاوت است.

این غذا معمولاً با گوشت چرخ‌کرده گوسفند یا گاو درست می‌شود اما اگر به هر دلیلی گوشت قرمز نمی‌خورید، می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.

مراحل تهیه کله گنجشکی

مراحل تهیه کله گنجشکی به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول یکی از پیازها را با رنده ریز رنده کنید. برای افزایش طعم…

“““html

  • برای سرعت بخشیدن به کار، می‌توانید از میکسر یا خردکن استفاده کنید. پیازهای رنده شده را در آبکش یا صافی بریزید و با پشت قاشق به آن‌ها فشار دهید تا آب اضافی پیازها بیرون بیاید.
  • در این مرحله، در یک کاسه مناسب، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، مقداری فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و پیازهای رنده شده را بریزید. ابتدا با قاشق همه مواد را خوب مخلوط کنید، سپس با دست شروع به ورز دادن گوشت‌ها کنید.
  • حالا روی ظرف را بپوشانید و بگذارید گوشت‌ها در یخچال کمی استراحت کنند. این کار به شکل‌دهی و سرخ شدن قلقلی‌ها کمک می‌کند. اما اگر زمان کافی برای استراحت دادن ندارید، مشکلی پیش نمی‌آید و می‌توانید مراحل بعدی را ادامه دهید.
  • اکنون گوجه‌فرنگی‌های شسته شده را رنده کنید. در این مرحله هم می‌توانید از میکسر یا خردکن استفاده کنید. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن کمی تفت دهید تا خامی‌اش گرفته شود.
  • برای ادامه این غذای ساده و خوشمزه روی لینک رسپی کله گنجشکی کلیک کنید.

    در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای ناهار را در اختیار شما قرار داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم این غذاهای خوش‌عطر و لذیذ را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید و از طعم فوق‌العاده آن‌ها لذت ببرید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل