بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بررسی تفاوت های سکنجبین با سرکه انگبین (2 نکته مهم)

“`html

سرکه انگبین با سکنجبین چه فرقی دارد ؟

سرکه انگبین یا سکنجبین یک نوشیدنی خوشمزه و سنتی ایرانی است که نه تنها خوب می‌چشد، بلکه خواص زیادی هم دارد و از قدیم الایام مورد توجه پزشکان سنتی بوده است.

بوعلی سینا در مورد اهمیت این نوشیدنی، کتابی به نام «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به زبان عربی نوشته است.

این کتاب در سال ۱۵۴۷ به زبان لاتین هم ترجمه شده است.
سکنجبین که نامش تغییر یافته از واژه “سیکنگبین” است، یک نمونه از ترکیب کلمات در زبان فارسی کهن است. اما با گذر زمان به خاطر گران شدن یا سختی دسترسی به عسل طبیعی، مردم به جای آن از شکر استفاده می‌کردند. بنابراین، برخی این دو نوشیدنی را متفاوت می‌دانند.
سکنجبین تعادل خوبی دارد و می‌تواند مزاج را تنظیم کند.
برای افرادی با مزاج گرم و سرد نیز می‌توان طبع آن را تغییر داد.

می‌پرسید چگونه؟

اگر مزاج شما گرم است و در عید و روزهای خاص دلتان هله‌هوله‌خورده، بهتر است کمی عرق کاسنی که سرد است به سکنجبین اضافه کنید و آن را با کاهو میل کنید. اما اگر مزاج شما سرد است، خوب است چند شاخه نعنا تازه که طبع گرمی دارد به شربت اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی بگیرد.

مهم است بدانید اگر مقدار سرکه سکنجبین بیشتر از حد طبیعی باشد، می‌تواند طبع آن را سرد کند و برای کسانی که زخم معده یا روده دارند، مضر خواهد بود. همچنین اگر شکر آن زیاد باشد، طبع آن گرم خواهد شد و ممکن است باعث چاقی شود.

سکنجبین خواص سرکه را دارد و می‌تواند حرارت و التهابات کبد را متعادل کند و در کاهش صفرا بسیار معروف است.
این شربت به جذب مواد مغذی در بدن کمک می‌کند، عروق را باز کرده و خون را پاکسازی می‌کند و همچنین تاثیر زیادی در سالم‌سازی معده، کبد، کلیه‌ها و دفع سنگ‌های کیسه صفرا و کلیه دارد.

مزایای سرکه انگبین

این شربت به کاهش سوزش سر دل، اسید و رفلاکس معده کمک می‌کند و در کاهش التهاب مفاصل (آرتریت) نیز موثر است.
سکنجبین می‌تواند بدن را ضدعفونی کند و باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد؛ این شربت همچنین فشار خون را پایین می‌آورد و از بروز سکته مغزی و حملات قلبی جلوگیری می‌کند.

مزیت سکنجبین برای پوست

شربت سکنجبین در درمان بیماری‌های پوستی مانند ویتیلیگو، خارش، اگزما، کهیر و پسوریازیس موثر است؛ همچنین به کاهش قند و چربی خون کمک می‌کند.
این شربت تاثیر زیادی در پاکسازی کبد و دستگاه گوارش دارد و به افزایش انرژی بدن و کاهش نفخ معده، کبد چرب، گلو درد و سرفه کمک می کند؛ این شربت هم‌چنین عطش را برطرف کرده و برای افرادی که صفرا دارند بسیار مفید است.

زنان باردار نباید این شربت را مصرف کنند و کسانی که زخم معده دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند و مقدار سرکه را کم و عسل را زیاد کنند و عرق شیرین بیان را به جای نعناع استفاده کنند.
شربت سکنجبین با توجه به عرق‌هایی که در تهیه آن به کار می‌رود، خواص خاصی پیدا می‌کند.

برای مثال، اگر این شربت با عرق تره و کاسنی مخلوط شود، برای پاکسازی کبد مفید است و اگر با عرق بابونه، شیرین بیان و بومادران ترکیب کنیم، به سلامتی معده کمک می‌کند.

این شربت اگر با آویشن و پونه ترکیب شود خاصیت آنتی‌بیوتیکی پیدا می‌کند و اگر با سنبل‌الطیب، گل‌گاوزبان و اسطوخودوس ترکیب شود، آرامش‌بخش و خواب‌آور خواهد شد.

این شربت به همراه عرق خارشتر، خارخاسک و کرفس کلیه‌ها را پاکسازی کرده و سنگ کلیه را دفع می‌کند و اگر با عرق گزنه، مریم‌گلی و شنبلیله ترکیب شود، برای بیماران دیابتی مفید خواهد بود.

اگر شربت سکنجبین را با عرق برگ زیتون و گردو ترکیب کنیم، باعث کاهش فشار خون می‌شود و اگر عرق زیره، شوید و زنیان را به آن اضافه کنیم، چربی خون را کاهش می‌دهد.

“`

دارای خاصیت‌های درمانی بسیار زیادی است.

تفاوت سکنجبین با سرکه انگبین:

سکنجبین را با شکر سرخ تهیه می‌کنند در حالی که سرکه انگبین با عسل درست می‌شود.

سرکه انگبین می‌تواند به ۷۰ یا ۸۰ درصد از بیماری‌ها کمک کند.

این دارو انعطاف‌پذیر است و شما می‌توانید ترکیبات آن را با توجه به نیاز بیمار تغییر دهید. اگر احساس کردید که بیمار بیش از حد گرم شده، می‌توانید مقدار سرکه را افزایش دهید و اگر مشکل سردی دارد، عسل را بیشتر کنید.

شگفتی‌های درمانی شربت سرکه انگبین:

منبع: ارمغان پارسی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل