بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بررسی خواص چای سیستوس برای سلامت بدن ، پوست و مو (2 نکته مهم)

چای سیستوس و طرز تهیه این چای با خواص بی نظیر آن

در این بخش از مجله رضیم، می‌خواهیم شما را با گیاه سیستوس آشنا کنیم و خواص آن را بررسی کنیم. همان‌طور که نام چای سیستوس نشان می‌دهد، این چای از گیاه سیستوس اینکانوس Cistaceae تهیه می‌شود که به آن “رز سنگی” نیز می‌گویند. سیستوس یکی از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی است که امروزه به عنوان نوشیدنی استفاده می‌شود و این پیشینه تاریخی نشان می‌دهد که این نوشیدن بسیار محبوب و مفید است.

گیاه سیستوس بیشتر در مناطق مدیترانه رشد می‌کند و گیاهی بسیار مقاوم در برابر خشکی است. گل‌های این گیاه در اواخر بهار با رنگ‌های صورتی و بنفش شکوفا می‌شوند و برای چندین ماه باقی می‌مانند. همچنین، سیستوس یک گیاه همیشه‌سبز است و در تمام طول سال سبز می‌ماند. برای تهیه چای سیستوس از برگ و گل‌های خشک‌شده این گیاه استفاده می‌شود که عطر بسیار خوبی دارد. در گذشته، گیاهان خوشبو و معطر را به بهشت نسبت می‌دادند و در کتب مقدس ذکر می‌کردند و سیستوس هم از این قاعده مستثنی نیست.

روش مصرف چای سیستوس در منزل

در قسمت قبلی در مورد ویژگی‌های گیاه سیستوس صحبت کردیم و اشاره کردیم که این گیاه به خوبی در برابر خشکی مقاوم است. به همین دلیل، دم‌کردن آن و استخراج عصاره‌اش کمی دشوار است. برای تهیه چای سیستوس، دو روش معمول وجود دارد تا به نتیجه مطلوب برسید:

در روش اول، توصیه می‌شود که چای را سه بار دم کنید که کمی زمان‌بر است. اما روش دوم نسبتاً ساده‌تر است که در اینجا آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای دم کردن چای سیستوس

  • آب تصفیه‌شده (آب آشامیدنی شرکتی): یک لیتر
  • برگ گیاه سیستوس: 3 قاشق غذاخوری
  • چاشنی: شیرین‌کننده طبیعی مانند عسل یا چای سیاه

دستورالعمل دم آوری چای سیستوس

برای دم کردن چای سیستوس، باید این گیاه را به گونه‌ای بپزید که عصاره‌اش خارج شود. یک قابلمه متوسط بردارید و آب را در آن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدود 80 درجه سانتی‌گراد برسد. سپس برگ‌های چای را به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید. در ظرف را بگذارید و بگذارید به مدت پنج دقیقه گیاه سیستوس بپزد. توجه داشته باشید که حرارت نباید باعث جوشیدن آب شود.

پس از پنج دقیقه، شعله را خاموش کنید و بگذارید چای به مدت 7 دقیقه در آب داغ بماند تا به خوبی عصاره‌اش استخراج شود. سپس چای را صاف کنید و تفاله‌ها را جدا کنید. دمنوش شما آماده است و می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید و از نوشیدنش لذت ببرید.

بررسی خواص چای سیستوس

حالا که طرز تهیه چای سیستوس را یاد گرفتیم، بهتر است نگاهی به خواص آن بیندازیم که باعث شده تا الآن همچنان از این دمنوش استفاده شود. در گذشته، مردم به دلایل زیادی مانند سرماخوردگی، سرفه، دردهای قاعدگی، رماتیسم و زخم‌ها از این چای استفاده می‌کردند. به‌طور کلی، در طب سنتی این گیاه به عنوان ضد التهاب و برای کاهش دردها استفاده می‌شد. از درد گلو و پوست گرفته تا دردهای دیگر. استفاده از این دمنوش ادامه پیدا کرد تا جایی که حدود 25 سال پیش در اروپا خواص جدیدی از آن کشف شد و در ادامه به مهم‌ترین خواص علمی آن اشاره خواهیم کرد.

آنتی‌اکسیدان، مهم‌ترین ماده چای سیستوس

اگر شما دوست دارید قهوه …

“`html

و چای باشید. احتمالاً نام آنتی‌اکسیدان را زیاد شنیده‌اید، اما آیا واقعاً وجود آنتی‌اکسیدان در چای سیستوس تا این اندازه مهم است؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت بله، واقعاً مهم است. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که در بدن انسان به‌راحتی شکل می‌گیرند. اگر تعداد این مولکول‌ها از یک حدی بیشتر شود، می‌تواند باعث بیش از 50 نوع بیماری در بدن ما شود؛ که مهم‌ترین آن‌ها انواع سرطان و بیماری‌های قلبی است. برای پیشگیری از افزایش این رادیکال‌ها در بدن، بهترین گزینه استفاده از مواد غذایی با آنتی‌اکسیدان است که یکی از این مواد غذایی چای سیستوس می‌باشد. گیاه سیستوس مقدار زیادی «بیوفلاوونوئید» (ویتامین P) و «پلی‌فنول» دارد. پلی‌فنول ترکیبی گیاهی است که مانند آنتی‌اکسیدان‌ها عمل می‌کند.

خاصیت ضد باکتری و ضد ویروس چای سیستوس

از مزایا و خواص چای سیستوس تأثیر مستقیم این دمنوش بر روی سلول‌های بدن ما است. این موضوع در کمترین چای‌ها قابل مشاهده است. براساس تحقیقی که در سال 2010 انجام شد، عصاره این گیاه می‌تواند از ابتلای سلول‌های میزبان به انواع ویروس‌ها جلوگیری کند و این باعث می‌شود بدن ما در برابر بیماری‌های باکتریایی و ویروسی ایمن‌تر شود. این تاثیر در مورد قارچ‌ها هم وجود دارد، هرچند در موارد کمتری. بنابراین اگر شما از افرادی هستید که سیستم ایمنی ضعیفی در مقابل این بیماری‌ها دارید، چای سیستوس می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد؛ البته فراموش نکنید که با پزشک معالج‌تان مشورت کنید.

تأثیر چشمگیر چای سیستوس بر سلامتی پوست و مو

موضوعی که امروزه در دنیای کنونی بسیار به آن توجه می‌شود، سلامتی پوست و زیبایی آن است. گیاه سیستوس ثابت کرده که برای درمان اگزما، آکنه و بیماری‌های پوستی مانند صدفک (پسوریازیس) و پاک‌سازی پوست بسیار مؤثر است. علاوه بر این‌ها، با نوشیدن چای سیستوس می‌توانید سلامت پوست سر خود را بهتر کنید و از بروز مشکلاتی مانند شوره سر و ریزش مو جلوگیری کنید.

چای سیستوس: کمک به درمان بیماری لایم!

شاید نام بیماری لایم را نشنیده باشید، اما این بیماری از نیش کنه به وجود می‌آید و چای سیستوس به‌خاطر داشتن ترکیبات خاص که «منوئیلوکسید» دارند، می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان این بیماری باشد. همانطور که در مورد ویروس‌ها اشاره کردیم، به‌طور کلی این دمنوش خاصیت‌های ضدباکتری و ضدویروسی ویژه‌ای دارد که باعث شده مصرف آن برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های باکتریایی و ویروسی بسیار مؤثر باشد. همچنین برخی منابع معتقدند که اگر می‌خواهید از نیش پشه‌ها و کنه‌ها در امان باشید، با نوشیدن روزانه حداقل دو فنجان چای سیستوس می‌توانید از این مشکل دور بمانید.

سلامت قلب با چای سیستوس

وقتی نام قلب و سلامت آن به گوشمان می‌رسد، ناخواسته اولین چیزی که فکرمان را مشغول می‌کند، کاهش مصرف چربی‌ها است. در تحقیقی که در سال 2019 در ژورنال کاردیولوژی منتشر شد، اشاره شده است که چای سیستوس می‌تواند عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی و عروقی مانند «دیس‌لیپیدمی» که نوعی چربی ناسالم است را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل