بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بهترین راه ها برای جلوگیری از آنفولانزا (2 نکته مهم)

آنفولانزا و راه های مناسب برای پیشگیری از آنفولانزا

با رضیم همراه باشید تا با راه های مناسب پیشگیری از آنفولانزا آشنا شوید.


مقدمه ای در مورد آنفولانزا

آنفولانزا یکی از بیماری‌های رایج در فصل سرد سال است و ممکن است در فصول دیگر نیز بروز کند. این بیماری یک ویروسی است که می‌تواند فرد را برای چند روز مریض کند. علاوه بر درمان دارویی، با استفاده از بعضی مواد غذایی نیز می‌توان به بهبودی کمک کرد.

آنفولانزا نوعی بیماری ویروسی است که بر سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارد. این بیماری در فصول سرد بیشتر دیده می‌شود، شاید به خاطر اینکه ویروس آن در دماهای پایین بهتر زنده می‌ماند. اما بعضی افراد معتقدند که تجمع انسان‌ها در فضاهای بسته در فصل سرما می‌تواند دلیل شیوع آن باشد.

علائم آنفولانزا

علائم آنفولانزا کمی با سرماخوردگی متفاوت است و شامل اسهال، تهوع، احساس ضعف و سرما می‌شود. با وجود پیشرفت‌های علمی، آنفولانزا دیگر بیماری‌ خطرناک نیست، اما برای گروه‌های حساس مثل کودکان، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است خطرناک باشد. ابتلا به آنفولانزا در کودکان کوچک‌تر نه تنها می‌تواند خطرناک باشد، بلکه ممکن است بر رشد و توسعه آن ها نیز تأثیر منفی بگذارد.

افرادی که در معرض خطر عوارض این بیماری هستند شامل سالمندان، کودکان، زنان باردار و برخی بیماران خاص می‌باشند.

عوارض بیماری آنفولانزا

این عوارض شامل عفونت ریوی، از دست دادن آب بدن و تشدید بیماری‌های مزمن مثل نارسایی قلبی، آسم و دیابت می‌باشد. آنفولانزا ممکن است در کودکان عفونت‌های ثانویه گوش و سینوس‌ها را ایجاد کند.

  • روش انتشار ویروس

ویروس‌های آنفولانزا از طریق قطرات تنفسی که هنگام سرفه یا عطسه ایجاد می‌شوند، منتشر می‌شوند. این ویروس عمدتاً از فردی به فرد دیگر و معمولاً به وسیله تماس با اشیایی که به ویروس آلوده شده‌اند و سپس تماس دست آلوده با دهان و بینی منتقل می‌شود.

بزرگسالان ممکن است روز قبل از ظهور علائم تا یک روز پس از بروز بیماری دیگران را مبتلا کنند، به این معنی که شما می‌توانید فردی را قبل از اینکه خودتان علائمی داشته باشید، آلوده کنید.

“`html

بهترین خوراکی ها برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی

امروزه مشخص شده که تغذیه مناسب تأثیر زیادی بر سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها دارد؛ به طوری که برخی افراد به خاطر رعایت رژیم غذایی مناسب، در سنین بالا نیز سالم و تندرست باقی می‌مانند. سرماخوردگی هم از این قاعده مستثنی نیست و با تغذیه متعادل می‌توان تا حد زیادی آن را کنترل و درمان کرد.

* میوه ها و سبزیجات

اگرچه رابطه مستقیمی بین مصرف میوه‌ها و سبزیجات و کاهش ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا وجود ندارد، اما همواره توصیه می‌شود در هر وعده غذایی از آنها استفاده شود تا در طول روز حداقل ۵ سهم میوه و سبزی داشته باشید. دلیل اصلی تأثیر مثبت این گروه غذایی، وجود مقدار بالای آنتی‌اکسیدان‌ها در آن‌ها است که با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.
میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های مختلف ویتامین‌های متفاوتی دارند، پس حتماً از رنگارنگی آنها بهره ببرید. بین سبزیجات، انواع قارچ‌ها، سیر، موسیر و پیاز بسیار مفیدند؛ زیرا سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.

بسیاری از ما وقتی اولین علائم سرماخوردگی ظاهر می‌شود به سراغ مرکبات می‌رویم. این انتخاب بسیار خوبی است؛ زیرا مرکبات مانند پرتقال و لیمو منبع غنی ویتامین C هستند. ویتامین C سیستم ایمنی را تحریک کرده و باعث تولید بیشتر لنفوسیت‌های T می‌شود که با عوامل بیماری‌زا مبارزه می‌کند.

اگرچه هنوز به طور قطعی ثابت نشده که ویتامین C مانع از سرماخوردگی می‌شود یا به طور کامل آن را درمان می‌کند، اما می‌تواند علائم بیماری را کاهش دهد و مدت زمان آن را نیز به اندازه حدود ۱ روز برای بزرگسالان و ۴ روز برای کودکان کاهش دهد.

برخی از منابع غنی ویتامین C شامل پرتقال، گریپ‌فروت، توت‌فرنگی، کیوی، طالبی، انواع فلفل‌های سبز و قرمز، کلم بروکلی و گوجه‌فرنگی هستند. مصرف متعادل اینها می‌تواند نیازهای بدن را تأمین کند. و به خاطر داشته باشید که مکمل‌های غذایی هرگز نمی‌توانند جایگزین مناسبی باشند.

* پروتئین ها و چربی ها

علاوه بر میوه‌ها و سبزیجات، پروتئین‌ها هم در سلامت بدن مهم هستند. پروتئین‌ها در گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ، انواع ماهی و گردو موجودند و به تولید آنتی‌بادی‌ها، که اجزای اصلی سیستم ایمنی هستند، کمک می‌کنند. باید ۲ تا ۳ سهم از این غذاها در برنامه غذایی روزانه وجود داشته باشد. بهتر است انواع کم‌چرب را انتخاب کنید، زیرا غذای چرب می‌تواند مانع از عملکرد مناسب سیستم ایمنی شود.

نکته مهم دیگر در تغذیه، مصرف چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ است، که در عملکرد خوب سیستم ایمنی نقش دارند. ماهی، روغن زیتون و کلزا، گردو، بادام و دانه‌های روغنی مانند دانه کتان منابع عالی این چربی‌ها هستند.
همچنین بدن نیاز به روی دارد. این ماده در صدف، محصولات دریایی، جگر گوساله، مرغ، جوانه گندم، کنجد و تخمه کدو موجود است.

اغلب وقتی یکی از اعضای خانواده بیمار می‌شود، بقیه نیز در معرض ابتلا به بیماری قرار می‌گیرند، و این امر سبب نگرانی والدین، خصوصاً در مورد کودکان می‌شود. اما نگران نباشید! با روش‌های زیر می‌توانید احتمال بیماری را کاهش دهید.

1. دست‌های خود را مرتب بشویید.

اکثر سرماخوردگی‌ها، آنفولانزا و گریپ از طریق تماس مستقیم منتقل می‌شوند. مثلاً دست‌های یک فرد بیمار به دلیل تماس با صورتش پر از ویروس است و این ویروس‌ها به گوشی تلفن، صفحه‌کلید کامپیوتر، دستگیره‌ها و… منتقل می‌شوند و ممکن است ساعت‌ها در آنجا زنده بمانند.

به همین دلیل توصیه می‌شود دست‌هایتان را مرتب بشویید. اگر در جایی هستید…

“`

اگر نمی‌توانید دست‌های خود را بشویید، حتماً آنها را برای حداقل یک دقیقه به هم مالش دهید. این کار باعث از بین رفتن ویروس‌ها می‌شود.

2. از لمس کردن صورت خود با دست‌هایتان پرهیز کنید.

همان‌طور که گفتیم، ویروس‌ها به سرعت منتقل می‌شوند. از این رو، حتماً برای پاک کردن بینی از دستمال کاغذی استفاده کنید و بلافاصله آن را دور بیندازید. این بهترین روش برای جلوگیری از انتقال ویروس‌هاست.

ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا از طریق چشم‌ها، بینی و دهان وارد بدن می‌شوند. تماس با این نقاط صورت، که معمولاً در کودکان معمول است، موجب انتقال ویروس‌ها و بدتر شدن بیماری می‌شود.

3. مایعات زیادی بنوشید.

نوشیدن آب برای پاکسازی بدن مفید است! شاید این جمله عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد. نوشیدن حداقل 1.5 لیتر مایعات در روز به دفع مواد سمی، باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک می‌کند و آب مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. همچنین، آب باعث رقیق شدن عوامل بیماری‌زا می‌شود که این موضوع به بهبود بیماری کمک می‌کند.

4. سونا را فراموش نکنید!

تحقیقات نتایج قطعی در این مورد ارائه نداده‌اند، اما به تازگی نشان داده شده که رفتن به سونا دو بار در هفته می‌تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را تا نصف کاهش دهد. همچنین، استنشاق بخار گرم با دماهای بالای 80 درجه سانتی‌گراد می‌تواند ویروس‌ها را از بین ببرد. فراموش نکنید که هوای منزل، محل کار و به ویژه اتاق شما مرطوب باشد. اگر لازم است، می‌توانید ظرف آبی را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید.

5. از خانه بیرون بروید.

این موضوع ممکن است در هوای سرد کمی عجیب به نظر برسد اما هوای آزاد می‌تواند به بهبود مقاومت بدن در برابر سرما کمک کند. به ویژه زمانی که بخاری‌ها در خانه روشن هستند، بدن بیشتر در معرض سرما قرار می‌گیرد.

6. ورزش منظم داشته باشید.

حتماً ورزش یا پیاده‌روی را بخشی از برنامه روزانه‌تان قرار دهید. این کار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بدنتان را قوی‌تر برای مقابله با عوامل خارجی (ویروس‌ها و باکتری‌ها) می‌سازد.

7. میوه و سبزیجات مصرف کنید.

فایده‌های طبیعی میوه‌ها و سبزیجات تقریباً برای همه روشن شده است. این خوراکی‌های خوشمزه دارای ویتامین‌ها و کاروتن‌ها هستند که به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کنند.

8. ماست را فراموش نکنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه ماست می‌تواند احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را تا 25% کاهش دهد. به نظر می‌رسد باکتری‌های موجود در ماست قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.

9. سیگار نکشید یا آن را کمتر کنید.

سیگار کشیدن مژک‌های بینی را از کار می‌اندازد. این موضوع باعث می‌شود که عوامل بیماری‌زا و آلودگی‌ها کمتر در بینی گیر کنند و به بدن راه پیدا نکنند. محققان بر این باورند که کشیدن هر نخ سیگار مژک‌ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه از کار می‌اندازد.

10. برنامه استراحت منظمی داشته باشید.

تحقیقات نشان می‌دهند که استراحت کافی باعث آماده‌سازی سیستم ایمنی بدن در مواقع ضروری می‌شود. در واقع، مواد ایمنی که با ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه می‌کنند، در خون افزایش می‌یابند و این موضوع به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند.

11. برای سلامت کودکان…

اولین و مهم‌ترین نکته برای کاهش احتمال سرماخوردگی در کودکان، تغذیه با شیر مادر است. تحقیقات نشان می‌دهد که این گروه از بچه‌ها مقاومت بیشتری در برابر بیماری‌ها دارند. نکته دوم این است که فرزندتان را به مکان‌های شلوغ و پر از افراد بیمار نبرید. اگر یکی از اعضای خانواده بیمار است، بهتر است اتاق او و کودک را تا زمان بهبودی جدا کنید.

اگر مادر بیمار است، باید هنگام در آغوش گرفتن و انجام کارهای کودک حتماً دست‌های خود را با آب و صابون بشوید. اگر کودک به دلیل عفونت نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشت، حتماً داروهای مکمل برای تأمین آب مورد نیاز و تقویت ایمنی بدن او را فراموش نکنید.

“`html

توصیه هایی برای درمان سریع تر سرماخوردگی

سرماخوردگی معمولاً بعد از چند روز خود به خود درمان می‌شود و نیازی نیست که بلافاصله بعد از سرفه یا آب ریزش بینی به پزشک مراجعه کنید. برای بهبود بهتر، رعایت چند نکته ساده می‌تواند کمک کننده باشد:

  • روزانه بیش از 1 لیتر مایعات بنوشید. آب میوه‌ها، چای و جوشانده‌ها گزینه‌های خوبی هستند. این کار به رقیق‌تر شدن مایعات بدن کمک کرده و ویروس‌ها را بهتر از بین می‌برد. همچنین، مایعات گرم بسیار مؤثرند.
  • غذاهایی که ویتامین C دارند و همچنین داروها یا مکمل‌های حاوی این ویتامین یا روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
  • به اندازه کافی بخوابید. استراحت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • مجرای بینی خود را با سرم‌های مخصوص شستشو دهید و آن را مرطوب نگه دارید.
  • بخار آب گرم را استنشاق کنید. می‌توانید چند قطره روغن مخصوص، مثل روغن آویشن، به آن اضافه کنید.
  • اگر مجرای تنفسی شما خشک شده، می‌توانید از پمادهای مرطوب‌کننده استفاده کنید.

چه کسانی باید واکسن دریافت نمایند:

۱) افراد بالای ۶۵ سال

۲) کودکان بین ۶ ماه تا ۲۳ ماه

بالغین و کودکان بالای ۲ سال که بیماری‌های زیر را دارند:

  • بیماری‌های مزمن ریوی (مثل آسم) و بیماری‌های قلبی و عروقی
  • بیماری‌های مزمن متابولیکی (مثل دیابت)
  • نارسایی کلیه
  • بیماری‌های خونی شدید (هموگلوبینوپاتی‌ها)

۳) افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف است (مانند افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند یا ایدز دارند)

۴) کودکانی که روزانه آسپیرین مصرف می‌کنند و بین ۶ ماه تا ۱۸ سال سن دارند.

۵) زنانی که در دوران بارداری در سه ماهه دوم و سوم قرار دارند و در فصول شیوع آنفولانزا هستند.

۶) افرادی که از نوزادان زیر ۲ ماه مراقبت می‌کنند.

۷) کارکنان مراکز درمانی که با بیماران در تماس هستند.

۸) افراد خانواده کسانی که در گروه‌های پرخطر هستند نیز می‌توانند واکسن بزنند.

به طور کلی واکسن آنفولانزا عوارض خاصی ندارد و شایع‌ترین عارضه جانبی آن سوزش در محل تزریق است.

  • افرادی که به تخم‌مرغ حساسیت شدید دارند.
  • افرادی که در گذشته واکنش شدیدی به واکسن آنفولانزا نشان داده اند.
  • افرادی که سابقه ابتلا به سندرم گیلن باره بعد از دریافت واکسن آنفولانزا دارند.

کودکان زیر ۶ ماه

  • بیماران تب‌دار (این افراد بعد از بهبودی از تب می‌توانند واکسن بزنند.)
  • اقدامات بهداشتی مناسب برای پیشگیری از آنفولانزا:
  • در زمان بیماری از دیگران فاصله بگیرید.
  • در صورت امکان در خانه بمانید.
  • زمانی که عطسه یا سرفه می‌کنید، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید.
  • به طور مرتب دست‌های خود را بشویید.
  • اگر اطراف‌تان کسی بیمار است، از تماس دست با چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

بسیار به ندرت پیش می‌آید که برای درمان سرماخوردگی…

“`

در بعضی مواقع، باید به پزشک مراجعه کرد. اما گاهی اوقات با مشاهده علائم زیر، مراجعه به پزشک ضروری می‌شود:

  • اگر سرماخوردگی بیش از 10 روز طول بکشد.
  • اگر گوش شما درد کند یا از آن آب یا چرک بیفتد.
  • اگر در صورت یا پیشانی‌تان درد شدید احساس کنید.
  • اگر تب شما بیشتر از 39 درجه باشد.
  • اگر سرفه شما طولانی شود و بهتر نشود.
  • اگر نفس کشیدن با صدای سوت مانند همراه باشد.
  • اگر بیمار احساس ناراحتی داشته و نتواند کارهای روزمره‌اش را انجام دهد.
  • اگر علائم سرماخوردگی شبیه به گریپ باشد.

مطالب گردآوری شده از مجله ی اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل