بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بولانی افغانی چیست؟ (مرحله به مرحله)

بولانی افغانی چیست؟

در این مقاله می‌خواهیم دستور تهیه یکی از غذاهای سنتی افغانستان، یعنی بولانی افغانی را برای شما توضیح دهیم. بولانی یکی از غذاهای محبوب در افغانستان است که روش تهیه آن در مناطق مختلف این کشور کمی متفاوت است.

مواد لازم برای تهیه بولانی:

  • آرد: 3 پیمانه
  • آب: 1.5 پیمانه
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری
  • مواد دلخواه برای پر کردن (مثل سیب‌زمینی، کدو حلوایی، تره‌فرنگی، تره، عدس، اسفناج)

دستور تهیه بولانی:

ابتدا آرد، نمک و آب را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر صاف و نرم شود.
خمیر را به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید.
مواد انتخابی خود را برای پر کردن آماده کنید (سیب‌زمینی را رنده کنید، کدو حلوایی را به قطعات کوچک برش بزنید، تره‌فرنگی و تره را خرد کنید، عدس را بپزید و اسفناج را کمی تفت دهید).
خمیر را به چانه‌های کوچک تقسیم کنید و هر کدام را به صورت دایره‌ای باز کنید.
مقداری از مواد پرکننده را در وسط هر خمیر قرار دهید.
لبه‌های خمیر را به روی مواد بسته و به شکل نیم‌دایره یا مثلث تا کنید.
بولانی را در تنور یا تابه‌ای که با روغن سرخ شده است، بپزید تا به رنگ طلایی درآید.

نکات تکمیلی جهت تهیه بولانی افغانی :

می‌توانید از ادویه‌هایی مانند زیره، زردچوبه یا فلفل سیاه برای طعم‌دهی به بولانی استفاده کنید.
برای پخت بولانی در تنور، آن را روی سینی فر قرار دهید و در فر از پیش گرم‌شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید.
اگر می‌خواهید بولانی را سرخ کنید، مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس بولانی‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
بولانی را می‌توانید هم به صورت گرم و هم سرد میل کنید. نوش جان!

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل