“`html
تا حالا کله گیپا خوردین؟
کله گیپا یک غذای سنتی و خاص یزدی است که در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده است. این غذا به خاطر طعم خوشمزه و خواص درمانی اش، بین مردم یزد و استانهای اطراف خیلی محبوب است.
کله گیپا سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. به خاطر وجود آهن، این غذا برای درمان کم خونی بسیار مفید است. همچنین، به دلیل داشتن ویتامین B12، میتواند به تقویت سیستم عصبی و جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک کند.
مواد لازم برای تهیه کله گیپا:
یک عدد کله گوسفند
یک عدد سیرابی گوسفند
200 گرم ماش
100 گرم برنج
50 گرم عدس
5 عدد پیاز
5 حبه سیر
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه به مقدار لازم
دستور تهیه کله گیپا:
مرحله اول: کله گوسفند را خوب بشویید و آن را همراه با پیاز، سیر و ادویهها داخل قابلمه قرار دهید.
مرحله دوم: به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کله پخته شود.
مرحله سوم: ماش، برنج و عدس را به صورت جداگانه بپزید.
مرحله چهارم: سیرابی را بشویید و به صورت نوارهای باریک برش بزنید.
مرحله پنجم: ماش، برنج، عدس، پیاز و ادویهها را با هم مخلوط کنید و داخل سیرابی بریزید.
مرحله ششم: لبههای سیرابی را با نخ و سوزن بدوزید تا مواد داخل آن خارج نشوند.
مرحله هفتم: گیپا (سیرابی پر شده) را داخل قابلمه کله پخته شده قرار دهید و بگذارید به خوبی پخته شود.
مرحله هشتم: بعد از پخت، کله گیپا را از قابلمه خارج کنید و نخ و سوزن را جدا کنید.
مرحله نهم: کله گیپا را با نان و سبزی سرو کنید.
نکات تکمیلی جهت تهیه کله گیپا:
شما میتوانید ازگوشت کله هم برای تهیه کله گیپا استفاده کنید.
برای طعم بهتر، میتوانید زعفران و گلاب را هم به آن اضافه کنید.
کله گیپا غذایی سنگین است، پس بهتر است در وعدههای کم و به عنوان غذای اصلی مصرف شود.