بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تفاوت اسفناج و برگ چغندر در چیست ؟ (2 نکته مهم)

تفاوت اسفناج و برگ چغندر

استفاده از سبزیجات به جای غذاهای گوشتی هم به حفظ محیط زیست و هم به سلامتی انسان بسیار کمک می‌کند. سبزیجات برگ‌دار منبع خوبی برای فیبر، آهن، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. مصرف این سبزیجات به تقویت استخوان‌ها، مغز، قلب و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. آنها گزینه‌های مناسبی برای پیشگیری از بیماری‌هایی مثل سرطان، حملات قلبی، چاقی و پوکی استخوان محسوب می‌شوند.

برای فهم بهتر تفاوت بین برگ اسفناج و برگ چغندر، خوب است کمی بیشتر با هر یک از این سبزیجات آشنا شویم. برگ اسفناج یکی از بهترین منابع غذایی برای کوئرستین است. این آنتی‌اکسیدان به کاهش التهاب ناشی از فعالیت پروتئین‌های سیتوکین کمک می‌کند.

محققان حدود ۱۳ نوع ترکیب فلاونوئیدی را در اسفناج شناسایی کرده‌اند که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و خواص ضد سرطانی دارند.

این خواص ضد سرطانی در اسفناج مخصوصاً توجه محققان را به خود جلب کرده و باعث شده که عصاره‌های خاصی از این گیاه برای مطالعات کنترل‌شده تهیه شود.

این عصاره‌ها به کاهش سرعت تقسیم سلولی در بین سلول‌های سرطانی معده و همچنین کاهش ابتلا به سرطان‌های پوستی در موش‌های آزمایشگاهی کمک می‌کنند.

از سوی دیگر، کاروتنوئید موجود در اسفناج و سایر سبزیجات برگ سبز به دو شیوه با پیشرفت سرطان پروستات در انسان مبارزه می‌کند.

کاروتنوئیدی به نام نئوگزانتین، نه تنها سلول‌های سرطانی پروستات را به خودکشی وا می‌دارد، بلکه در روده به ترکیب دیگری به نام نئوکروم تبدیل می‌شود که به جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی کمک می‌کند و آنها را متوقف می‌کند.

اسفناج حاوی ویتامین K نیز هست که تقریباً ۲۰ درصد از ارزش روزانه مورد نیاز بدن را در یک فنجان برگ اسفناج تازه تأمین می‌کند. حتی یک فنجان اسفناج پخته شده بیش از ۱۰۰ درصد از ارزش روزانه این ویتامین را به شما می‌دهد و در سلامت استخوان‌ها بسیار مؤثر است.

ویتامین K1 همچنین پروتئینی به نام اولتئوکالسین را فعال می‌کند. این پروتئین در نگه‌ داشتن کلسیم در استخوان‌ها کمک مهمی دارد.

بنابراین بدون وجود مقدار کافی ویتامین K1، سطح اولتئوکالسین به حد نیاز نخواهد رسید و ممکن است مشکلاتی برای ترکیبات معدنی در استخوان‌ها به وجود آید.

برای افرادی که دچار مشکلات استخوانی، دیابت یا بیماری‌های قلبی – عروقی هستند، هیچ غذایی به اندازه اسفناج از نظر مقدار مواد مغذی سودمند نیست.

اسفناج منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین C و ویتامین A است. این دو ویتامین آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مهمی هستند که به کاهش تعداد رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کنند.

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان محلول در آب است و بتاکاروتن، که آنتی‌اکسیدانی محلول در چربی است، عمل می‌کند. این دو آنتی‌اکسیدان همچنین از اکسیداسیون کلسترول در خون جلوگیری می‌کنند.

کلسترول اکسید شده به هم می‌چسبد و در دیواره‌ رگ‌ها تجمع می‌کند، که می‌تواند منجر به مسدود شدن رگ‌ها و در نتیجه سکته قلبی یا مغزی شود.

مصرف مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن می‌تواند به پیشگیری از چنین مشکلاتی کمک کند. یک فنجان اسفناج پخته شده می‌تواند ۲۹۴.۸ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A و ۲۹.۴ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین کند.

این گیاه همچنین سرشار از منیزیم است، که این ماده معدنی می‌تواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد و به این ترتیب بدن را در برابر بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند.

این گیاه خوراکی برای زنان در زمان عادت ماهانه که ممکن است دچار کمبود آهن شوند، بسیار مفید است. مصرف اسفناج می‌تواند راه خوبی برای افزایش آهن بدن باشد، زیرا این سبزی در مقایسه با گوشت قرمز منبع مهمی از آهن به حساب می‌آید.

اسفناج آهن مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و در عین حال کالری بسیار کمتری دارد و کاملاً بدون چربی است. آهن جزء اصلی هموگلوبین خون است که وظیفه انتقال اکسیژن از ریه‌ها به تمام سلول‌های بدن را بر عهده دارد و همچنین کمک به تولید انرژی و متابولیسم در بدن می‌کند.

برگ چغندر با اسفناج چه تفاوتی دارد؟

برگ چغندر یکی از سبزی‌های برگ‌دار است که معمولاً کمتر به آن توجه می‌شود. این گیاه که به نام برگ چغندر سوئیسی هم شناخته می‌شود، برگ‌هایی شبیه به اسفناج یا کالی دارد و ساقه‌های بلندی دارد.

ساقه‌های برگ چغندر ممکن است به رنگ‌های قرمز، سبز یا زرد باشند. همچنین، نوع چند رنگی از این گیاه وجود دارد که به آن برگ چغندر رنگین کمانی می‌گویند.

برگ چغندر به خانواده‌ای مشابه با چغندر تعلق دارد. این گیاه می‌تواند ۶۳۶ درصد از نیاز روزانه به ویتامین K را برای بدن فراهم کند. بسیاری از افراد به این ویتامین توجهی ندارند، اما آن ویتامینی بسیار مهم است. ویتامین K نه تنها به لخته شدن خون کمک می‌کند، بلکه با فعال کردن پروتئینی که از رسوب کلسیم در عروق خونی جلوگیری می‌کند، در پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز نقش دارد.

تفاوت ظاهری بین برگ اسفناج و برگ چغندر چیست؟

برگ چغندر نسبت به برگ اسفناج دارای ساقه‌های بلندتری است. از نظر رنگ هم، برگ اسفناج سبز است در حالی که ساقه‌های برگ چغندر می‌تواند قرمز، سبز یا زرد باشد. همچنین، نمونه چند رنگ برگ چغندر وجود دارد که به آن برگ چغندر رنگین کمانی گفته می‌شود.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل