“`html
تفاوت عسل وحشی با عسل طبیعی
بسیاری از افرادی که عسل مصرف میکنند فکر میکنند اگر زنبوردار به زنبورهایش آب شکر ندهد، کیفیت عسل تولیدی او با عسل وحشی برابر خواهد بود و هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد.
بر اساس همین نظر، عسلهایی که در طبیعت و توسط زنبورهایی که در درختان و صخرهها زندگی میکنند تولید میشود، هیچ شکری به آنها داده نمیشود و به همین دلیل با عسلهایی که زنبوردارها تولید میکنند، اگر زنبوردارها از آب شکر استفاده نکنند، برابری دارند.
اما عسل طبیعی میتواند حتی بهتر باشد، زیرا زنبوردارها از کندوها و زنبورهای خود به خوبی مراقبت میکنند و محیطی امن برای آنها فراهم میکنند.
این نوع استدلالها، در نگاه اول درست به نظر میرسند، اما بیشتر ناشی از عدم آگاهی از رفتار و زندگی زنبور عسل هستند.
زنبور عسل یک موجود وحشی است و اهلی نمیشود. فقط انسان با درک رفتار و اخلاق زنبور میتواند آن را مدیریت کند و از آن بهرهبرداری نماید.
زنبور عسل موجودی بسیار تمیز و حساس است و برای تولید عسل با کیفیت و سالم ماندن نوزادهایش، محیطی ایمن و بهداشتی فراهم میکند.
عسل وحشی چیست ؟
زنبور عسل وحشی، یک نوع زنبور کوچک عسل است که با زنبورهای پرورشی متفاوت بوده و در ارتفاعات درختان و شکافهای صخرهها، کُلُنیهای خود را ایجاد میکند. در قرآن کریم در سوره نحل آیات 68 و 69 به این نوع عسل به وضوح اشاره شده است.
عسل وحشی طبیعی حتی نوع زنبور آن هم با زنبورهای پرورشی فرق دارد؛ درست مانند تفاوت بین گوشت کبک و گوشت مرغ. حتی اگر مرغ محلی و ارگانیک باشد، باز هم تفاوت دارد.
زنبورهای عسل وحشی کوهستان نیازی به مراقبت ندارند، برعکس زنبورهای پرورشی، و انسانها در تولید و نگهداری از زنبور عسل وحشی هیچ نقشی ندارند، جز برداشت عسل وحشی و مشخص کردن قیمت عسل وحشی که این هم بسته به سختی کار و پیدا کردن عسل در مناطق دشوار است که گاهاً خطرناک است.
البته باید اشاره کنم که برخی افراد سودجو، این عسلها را با عسلهای معمولی قاطی کرده و حتی با قیمت پایینتر یا بالاتر میفروشند.
افرادی که حتی یک بار هم به کوهستان نرفتهاند و جرأت قدم زدن در کوه را ندارند، ادعای داشتن عسل وحشی دارند. بنابراین مصرفکنندگان باید هوشیار باشند و فریب این دلالان بازار عسل وحشی را نخورند.
زنبورها در ابتدا برای زندگی و تولید مثل و افزایش جمعیت خود، محیطی کاملاً سالم و امن را در کوهستانها و دشتها انتخاب میکنند؛ به گونهای که هیچ استرس یا ناامنی برای آنها ایجاد نشود و بهراحتی به تولید عسل طبیعی و گرده بپردازند.
بنابراین این زنبورها عسل را در شرایطی آرام و بدون هرگونه ترس و استرس تولید میکنند و در چنین شرایطی عسل باکیفیت و شفابخش تولید میشود که در قرآن کریم در مورد خواص درمانی آن اشاره شده است.
و حالا عسل طبیعی پرورشی که توسط زنبورداران زحمتکش تولید میشود به دلایل زیر کیفیت آن نسبت به عسل وحشی کمتر است:
- بازدید مکرر زنبوردار از کلنی ها: این کار موجب میشود که کندو زنبور عسل مقدار زیادی گرما از دست بدهد و باید دوباره دما را به حالت تعادل برساند که این روند…
“““html
از برنامه روزانه زنبور عسل انرژی او را میگیرد که در نتیجه به زنبور شوک و استرس وارد میشود و زنبور این حالت را به عنوان یک تهدید درک میکند.
زنبورهای عسل وحشی که شکر را مصرف نکردهاند، تعداد کمتری دارند اما فعالیت و انرژی بیشتری نسبت به زنبورهایی که در فصلهای خاص از شکر استفاده کردهاند، دارند.
بیشتر بخوانید:
سایت رضیم
“`