بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تفاوت اصلی بین عسل وحشی با عسل طبیعی در چیست ؟ (2 نکته مهم)

“`html

تفاوت عسل وحشی با عسل طبیعی

بسیاری از افرادی که عسل مصرف می‌کنند فکر می‌کنند اگر زنبوردار به زنبورهایش آب شکر ندهد، کیفیت عسل تولیدی او با عسل وحشی برابر خواهد بود و هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد.

بر اساس همین نظر، عسل‌هایی که در طبیعت و توسط زنبورهایی که در درختان و صخره‌ها زندگی می‌کنند تولید می‌شود، هیچ شکری به آن‌ها داده نمی‌شود و به همین دلیل با عسل‌هایی که زنبوردارها تولید می‌کنند، اگر زنبوردارها از آب شکر استفاده نکنند، برابری دارند.

اما عسل طبیعی می‌تواند حتی بهتر باشد، زیرا زنبوردارها از کندوها و زنبورهای خود به خوبی مراقبت می‌کنند و محیطی امن برای آن‌ها فراهم می‌کنند.

این نوع استدلال‌ها، در نگاه اول درست به نظر می‌رسند، اما بیشتر ناشی از عدم آگاهی از رفتار و زندگی زنبور عسل هستند.

زنبور عسل یک موجود وحشی است و اهلی نمی‌شود. فقط انسان با درک رفتار و اخلاق زنبور می‌تواند آن را مدیریت کند و از آن بهره‌برداری نماید.

زنبور عسل موجودی بسیار تمیز و حساس است و برای تولید عسل با کیفیت و سالم ماندن نوزادهایش، محیطی ایمن و بهداشتی فراهم می‌کند.

عسل وحشی چیست ؟

زنبور عسل وحشی، یک نوع زنبور کوچک عسل است که با زنبورهای پرورشی متفاوت بوده و در ارتفاعات درختان و شکاف‌های صخره‌ها، کُلُنی‌های خود را ایجاد می‌کند. در قرآن کریم در سوره نحل آیات 68 و 69 به این نوع عسل به وضوح اشاره شده است.

عسل وحشی طبیعی حتی نوع زنبور آن هم با زنبورهای پرورشی فرق دارد؛ درست مانند تفاوت بین گوشت کبک و گوشت مرغ. حتی اگر مرغ محلی و ارگانیک باشد، باز هم تفاوت دارد.

زنبورهای عسل وحشی کوهستان نیازی به مراقبت ندارند، برعکس زنبورهای پرورشی، و انسان‌ها در تولید و نگهداری از زنبور عسل وحشی هیچ نقشی ندارند، جز برداشت عسل وحشی و مشخص کردن قیمت عسل وحشی که این هم بسته به سختی کار و پیدا کردن عسل در مناطق دشوار است که گاهاً خطرناک است.

البته باید اشاره کنم که برخی افراد سودجو، این عسل‌ها را با عسل‌های معمولی قاطی کرده و حتی با قیمت پایین‌تر یا بالاتر می‌فروشند.

افرادی که حتی یک بار هم به کوهستان نرفته‌اند و جرأت قدم زدن در کوه را ندارند، ادعای داشتن عسل وحشی دارند. بنابراین مصرف‌کنندگان باید هوشیار باشند و فریب این دلالان بازار عسل وحشی را نخورند.

زنبورها در ابتدا برای زندگی و تولید مثل و افزایش جمعیت خود، محیطی کاملاً سالم و امن را در کوهستان‌ها و دشت‌ها انتخاب می‌کنند؛ به گونه‌ای که هیچ استرس یا ناامنی برای آن‌ها ایجاد نشود و به‌راحتی به تولید عسل طبیعی و گرده بپردازند.

بنابراین این زنبورها عسل را در شرایطی آرام و بدون هرگونه ترس و استرس تولید می‌کنند و در چنین شرایطی عسل باکیفیت و شفابخش تولید می‌شود که در قرآن کریم در مورد خواص درمانی آن اشاره شده است.

تمام عسل‌های وحشی اصل در چنین شرایطی تولید می‌شوند و به همین دلیل دارای خواص درمانی بسیار بالایی هستند.

و حالا عسل طبیعی پرورشی که توسط زنبورداران زحمت‌کش تولید می‌شود به دلایل زیر کیفیت آن نسبت به عسل وحشی کمتر است:

  1. بازدید مکرر زنبوردار از کلنی ها: این کار موجب می‌شود که کندو زنبور عسل مقدار زیادی گرما از دست بدهد و باید دوباره دما را به حالت تعادل برساند که این روند…

“““html
از برنامه روزانه زنبور عسل انرژی او را می‌گیرد که در نتیجه به زنبور شوک و استرس وارد می‌شود و زنبور این حالت را به عنوان یک تهدید درک می‌کند.

  • انتقال زنبورها از یک کوهستان به کوهستان دیگر برای تولید عسل طبیعی بیشتر: هرچند این کار می‌تواند باعث تولید عسل با کیفیت‌تری شود، اما جابجایی زنبورها از یک مکان به مکان دیگر به دلیل ناهمواری‌ها، لرزش‌های ماشین و تغییرات آب و هوایی باعث ایجاد تنش می‌شود و حس فرار زنبور را تحریک می‌کند. در این مسیر، مشکلات دیگری نیز در کندو ایجاد می‌شود که باعث ترس زنبور می‌شود.
  • استفاده گسترده از مواد شیمیایی: این مواد برای درمان کنه‌ها و پیشگیری از بیماری‌های ویروسی مانند نوزما استفاده می‌شود. داروهایی مانند آپیستان، اسید اگزالیک، پریزن و… از مواد شیمیایی تشکیل شده‌اند و می‌توانند زنبورها را گیج و تنبل کنند. همچنین، در صورت عدم آگاهی زنبورداران از نحوه استفاده درست و به موقع، این مواد می‌توانند به داخل عسل نفوذ کرده و آن را به ماده‌ای خطرناک تبدیل کنند که سلامت انسان‌ها و زنبورها را تهدید می‌کند.
  • استفاده از کیک گرده و شربت در زمستان و خارج از فصل تولید عسل: اگرچه شکر باعث افزایش تعداد زنبورها و جمع‌آوری بیشتر شهد و گرده می‌شود، اما مصرف شکر می‌تواند به تنبلی و کاهش کارایی زنبورها در تولید عسل منجر شود. با خوردن شکر، برخی از آنزیم‌های بدن زنبورها که به عسل خاصیت شفابخش می‌دهند، کاهش می‌یابند و در نتیجه، عسلی که تولید می‌شود بیشتر شبیه به آب قند خواهد بود.
  • ایجاد سر و صدا در هنگام کار و نزدیکی به آنتن‌های دکل‌های مخابراتی: نزدیک بودن به آلودگی صوتی ناشی از کارخانه‌ها و جاده‌های ارتباطی و مناطق مسکونی، به خصوص امواج ماکروویو که نوعی از امواج الکترومغناطیسی هستند، می‌تواند بر روی زنبورها تأثیر منفی بگذارد. این امواج باعث گیجی زنبورها در حین فعالیت می‌شود و احساس ناامنی را در آن‌ها ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، زمانی که یک تلفن همراه در کنار یک کندو قرار داده شد، بعد از مدتی تولید عسل متوقف شد و تخم‌گذاری ملکه و جمعیت کلنی به نصف کاهش یافت.
  • این زنبورها تحت احساس اسارت، ترس و استرس شدید ناشی از افزودنی‌های شیمیایی فعالیت می‌کنند بنابراین، این عوامل به نحوی در کاهش کیفیت کار زنبور عسل تأثیر دارند و به همین دلیل زنبورها نمی‌توانند با آرامش و دقت به تولید عسل بپردازند. دخالت‌های انسانی باعث می‌شود که محصول نهایی حتی در صورت عدم وجود شکر هم، کیفیت عسل وحشی حقیقی را نداشته باشد. زنبورها تنها زمانی می‌توانند بهترین عسل را تولید کنند که در محیطی طبیعی و بدون دخالت انسان‌ها کار کنند، مانند شرایط طبیعی در کوهستان‌ها و درختان که عسل تولید شده با کیفیت بالایی خواهد بود و برای انسان‌ها خاصیت شفابخش دارد.

    زنبورهای عسل وحشی که شکر را مصرف نکرده‌اند، تعداد کمتری دارند اما فعالیت و انرژی بیشتری نسبت به زنبورهایی که در فصل‌های خاص از شکر استفاده کرده‌اند، دارند.

    بیشتر بخوانید:

    در زنبورداری عسل طبیعی گراوان، برنامه‌ریزی به گونه‌ای انجام شده که برای درمان بیماری‌های زنبور عسل از مواد طبیعی مانند تنباکو استفاده شود و از مواد شیمیایی مضر خودداری گردد تا اثرات منفی آن‌ها در عسل طبیعی کاهش یابد. همچنین سرکندوها با میخ به کندو ثابت می‌شوند تا از بازدید مکرر زنبور عسل جلوگیری شود. زنبورها پس از استقرار در کوهستان‌های پرگل و سرسبز با پوشش گیاهی غنی، از اوایل بهار تا اوایل پاییز در آنجا خواهند ماند و از جابه‌جایی آن‌ها پرهیز می‌شود، همچنین فعالیت‌های تخصصی دیگر که مختص عسل طبیعی گراوان است، در اینجا مورد بحث قرار نمی‌گیرد.

    سایت رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل