“`html
آیا تا به حال به تفاوت بین روغن سرخ کردنی و روغن مایع فکر کردهاید؟ روغنها انواع مختلفی دارند و معمولاً در فروشگاهها به عنوان روغن سرخ کردنی و پخت و پز موجود هستند. اگر مثل خیلی از افراد نمیدانید فرق روغن سرخ کردنی با دیگر روغنها چیست، در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ با ما همراه باشید.
فرق روغن سرخ کردنی با مایع
شاید شنیده باشید که برای سرخ کردن، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید و روغنهای دیگر برای این کار مناسب نیستند. اما تفاوت روغن سرخ کردنی با دیگر روغنها چیست و چرا این موضوع برای سلامت ما مهم است؟ در ادامه به برخی از اصلیترین تفاوتهای این دو روغن اشاره میکنیم.
بیشتر بخوانید: نشانههای روغن فاسد چیست؟
۱- نقطه دود روغن سرخ کردنی بیشتر است
روغن سرخ کردنی دمای بالاتری را تحمل میکند و میتواند برای مدت طولانیتری داغ بماند. این یعنی میتوانید آن را در دماهای بالا برای سرخ کردن استفاده کنید. در حالی که روغنهای مخصوص پخت و پز باید در دماهای پایینتر استفاده شوند، زیرا زود میسوزند و کیفیت خود را از دست میدهند.
روغنهای با درجه حرارت بالا به سرعت تجزیه میشوند و دود میکنند. این باعث میشود که طعم غذا خراب شود و روغن مواد مضر آزاد کند که برای سلامتیتان خطرناک است.
۲- ترکیبات روغن سرخ کردنی متفاوت است
روغن سرخ کردنی دارای ترکیبات خاصی است که آن را در برابر حرارت پایدارتر میکند. معمولاً در این روغنها از موادی مانند پالم و تالو استفاده میشود، در حالی که این مواد در روغنهای پخت و پز وجود ندارند.
هر چند امروز روغنهای پخت و پز زیادی وجود دارد که با پالم ترکیب شدهاند، اما بهتر است از روغنهایی استفاده کنید که فاقد این ترکیبات هستند.
بیشتر بخوانید: بهترین و بدترین روغنها برای آشپزی
۳- مقاومت روغن سرخ کردنی بیشتر است
روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن در دماهای بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد مناسب است و برخی از آنها تا ۲۰۴ درجه سانتیگراد نیز میتوانند داغ شوند. این روغنها دیرتر میسوزند و تغییر رنگ میدهند و برای سرخ کردن مواد غذایی انتخاب بهتری هستند.
۴- کاربرد روغن سرخ کردنی متفاوت است
روغن سرخ کردنی فقط برای سرخ کردن استفاده میشود و بهتر است برای پخت و پز از آن استفاده نشود. در عوض، روغنهای مخصوص پخت و پز برای پخت غذا، کیک و نان و همچنین برای طعمدهی به سالاد کاربرد دارند.
۵- روغن پخت و پز معمولاً خوشعطرتر است
روغنهای پخت و پز اغلب برای خوشعطر شدن غذا و طعمدهی به سالادها استفاده میشوند. این روغنها معمولاً معطر و خوشبو هستند و میتوانند به غذا اضافه شوند. اما روغنهای سرخ کردنی معمولاً بیبو هستند و تنها برای سرخ کردن استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: ۱۵ راهکار طلایی برای کاهش مصرف روغن در غذا
۶- میزان چربی اشباع روغن سرخ کردنی بیشتر است
باید بدانید که روغن سرخ کردنی دارای چربی اشباع بیشتری است در حالی که روغنهای مخصوص پخت و پز حاوی چربی غیر اشباع هستند. روغنهایی که چربی غیر اشباع دارند معمولاً برای سرخ کردن مناسب نیستند زیرا در دمای بالا واکنش نشان میدهند و مواد مضر تولید میکنند.
اگرچه مصرف چربیهای اشباع برای بدن مضر است، اما اگر قصد سرخ کردن غذایی را دارید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید تا روغن بسوزد و آسیب نبیند.
در این مقاله به انواع مختلف روغنها و تفاوتهای روغن سرخ کردنی با دیگر روغنها اشاره شد.
بیشتر
“““html
بخوانید: روش های انتخاب روغن مناسب برای پخت و پز
به خاطر داشته باشید زمانی که غذایی را سرخ میکنید، دمای روغن به حدود ۱۹۰ درجه سانتیگراد میرسد. اگر روغن شما نتواند این دما را تحمل کند، سریعاً میسوزد و شروع به دود کردن میکند.
در این صورت هم طعم غذای شما خراب میشود و هم ممکن است برای سلامتیتان مضر باشد. بهتر است از روغنهای مخصوص پخت و پز برای کارهای غیرسرخ کردنی که حرارت کمتری دارند استفاده کنید و فقط برای سرخ کردن از روغنهای مخصوص این کار بهره ببرید.
سوالات متداول
در این بخش به پرسشهای رایج شما درباره تفاوت روغن سرخ کردنی با دیگر روغنها پاسخ دادهایم.
آیا میتوان از روغن سرخ کردنی چند بار استفاده کرد؟ هرچند میتوان در بعضی موارد از روغن سرخ کردنی چندین بار استفاده کرد، اما این کار باعث میشود کیفیت روغن پایین بیاید و نقطه دود آن کاهش یابد. بنابراین، در این شرایط نباید روغن را روی حرارت زیاد قرار دهید.
آیا روغنهای گیاهی برای سرخ کردن مناسب هستند؟ روغنهای گیاهی معمولاً چربی غیراشباع زیادی دارند و به همین دلیل برای سرخ کردن مناسب نیستند. بهتر است از این روغنها فقط برای تفت دادن با حرارت ملایم استفاده شود.
آیا میشود با روغن پخت و پز سرخ کرد؟ روغن مخصوص پخت و پز نقطه دود پایینی دارد و به همین دلیل خیلی زود میسوزد؛ بنابراین نباید از آن برای سرخ کردن استفاده کنید.
روغن پخت و پز برای چیست؟ این روغن برای پخت کیک، نان، برنج، سالاد و تفت دادن کوتاه مدت غذا مناسب است و نباید از آن برای سرخ کردن در دمای بالا بهره برد.
برای پخت کیک از چه روغنی استفاده کنیم؟ برای پخت کیک میتوانید از روغنهای گیاهی یا روغنهای مخصوص پخت و پز استفاده کنید.
پیاز را با چه روغنی سرخ کنیم؟ برای سرخ کردن پیاز باید از روغن سرخ کردنی استفاده کنید. اگر فقط میخواهید پیاز را تفت بدهید، میتوانید از مقداری روغن زیتون یا روغن مخصوص پخت و پز با حرارت ملایم نیز استفاده کنید.