بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تفاوت ها و شباهت های نارنج با ترنج چیست؟

بررسی تفاوت‌های ظاهری و خواص نارنج و ترنج

به گزارش رضیم: نارنج و ترنج هر دو میوه‌هایی از خانواده مرکبات هستند و تفاوت‌های زیادی در خواص درمانی آن‌ها وجود دارد. نارنج معمولاً طعم ترش دارد و از آن می‌توان برای تهیه رب نارنج، مربای بهار نارنج، شربت بهار نارنج و دمنوش بهار نارنج استفاده کرد.
شاید بسیاری از افراد از تفاوت‌های نارنج و ترنج اطلاعات کافی نداشته باشند؛ بنابراین در این مقاله ابتدا به خواص هر کدام می‌پردازیم و در نهایت به مقایسه آن‌ها خواهیم پرداخت.

نارنج و خواص آن

درخت نارنج، درختی نسبتاً کوچک است که در مناطق گرم رشد می‌کند. نارنج به عنوان مادر مرکبات معرفی می‌شود و پایه خوبی برای پیوند شاخه‌های نارنگی و پرتقال است.

معمولاً میوه‌های ترش به ویژه مرکبات، دارای ویتامین C هستند. به همین دلیل مصرف آب نارنج می‌تواند ویتامین C لازم برای بدن را تأمین کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. نارنج علاوه بر کمک به هضم غذا، در درمان کم‌خونی و دیابت، و همچنین برای سلامتی قلب و عروق نیز مفید است. از دیگر خواص نارنج می‌توان موارد زیر را نام برد:

افرادی که در هوای آلوده احساس خفگی می‌کنند می‌توانند از نارنج استفاده کنند.
نارنج حاوی ماده‌ای به نام سینفرین است که به کاهش وزن کمک می‌کند.
خواص ضد یبوست، ضد نفخ، ضد پیری، ضد حالت تهوع و ایجاد نشاط این میوه ثابت شده است.
به دلیل وجود مقدار زیاد ویتامین C، نارنج به جذب آهن کمک کرده و مصرف آن در دوران بارداری توصیه می‌شود.
استفاده از آب نارنج به عنوان چاشنی بر روی غذا، به هضم غذا بسیار کمک می‌کند.
دم‌کرده برگ نارنج نیز آرام‌بخش و ضد تشنج است و در درمان میگرن، بی‌خوابی و مشکلات کبدی مؤثر خواهد بود.
از روغن نارنج برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده می‌شود.

ترنج و خواص آن

میوه ترنج که اغلب با نام برگاموت شناخته می‌شود، میوه‌ای از خانواده مرکبات است که معمولاً در مناطق مدیترانه‌ای رشد می‌کند و به طور عمده در کشورهای ایتالیا و فرانسه کشت می‌شود. میوه ترنج از ترکیب درخت لیمو و درخت پرتقال به وجود می‌آید و می‌توان آن را از طریق پیوند یا کشت دانه تکثیر کرد. این میوه مواد مؤثری به نام سیترونلال دارد که معمولاً برای درمان افسردگی و بیماری‌های روانی به‌عنوان آرامش‌بخش استفاده می‌شود.

این میوه غنی از ترکیباتی چون آلفا پینن، آلفا ترپینئول، لیمونن و دیگر ترکیبات مفید است. برخی خواص درمانی ترنج شامل:

کاهش نفخ معده
درمان مشکلات پوستی مانند تبخال و ترک پاشنه پا
درمان افسردگی، استرس و اضطراب
کاهش چین و چروک پوست
به عنوان آنتی‌بیوتیک قوی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی

از روغن ترنج نیز برای تقویت معده، درمان آثار جوش، درمان شوره سر، و همچنین تهیه عطر و دئودورانت‌های طبیعی استفاده می‌شود.

تفاوت‌های نارنج و ترنج

  • شکل ظاهری

برگ‌های درخت نارنج، سبز و بیضی شکل با نوک تیز هستند؛ در حالی که برگ‌های درخت ترنج، تیره‌تر، کشیده و دارای دمبرگ هستند.

  • رنگ میوه

نارنج به رنگ نارنجی تیره است و ترنج زرد لیمویی رنگ دارد.

  • مزه

میوه ترنج طعمی کاملاً تلخ دارد در حالی که نارنج ترش و خوشمزه است. (مزه میوه ترنج تلخ‌تر از گریپ‌فروت است.)

  • طبع

نارنج میوه‌ای با طبع سرد و خشک است، در حالی که طبع ترنج گرم و خشک است.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل