بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

جلوگیری از زنگ زدن کارد و چنگال در ماشین ظرفشویی با چند ترفند (2 ترفند عالی)

آیا کارد و چنگال‌ها در برابر زنگ‌زدگی مقاوم خواهند بود؟

شما چند میلیون تومان یا بیشتر برای خرید ظروف کارد و چنگال استیل هزینه کرده‌اید، و آیا واقعاً می‌خواهید آنها را در ماشین ظرفشویی بشویید؟ آیا مطمئن هستید که بعد از شستشو سالم می‌مانند؟ اگر برچسب مناسب برای شستشو در ماشین ظرفشویی دارند، پس چرا بعضی از چاقوها هنوز زنگ می‌زنند؟

استیل ضد‌زنگ چیست؟

استیل ضد‌زنگ، موادی هستند که برای جلوگیری از زنگ‌زدگی، به آنها کروم و برای مقاوم شدن در برابر اسید، نیکل اضافه می‌شود. استیل‌های باکیفیت (۱۸/۱۰) شامل ۱۸٪ کروم و ۱۰٪ نیکل هستند. این نوع استیل‌ها معمولاً گران‌تر و درخشان‌تر از انواع کم‌کیفیت‌تر هستند. به رغم نامشان، بیشتر این آلیاژها خاصیت ضدلک دارند نه ضدزنگ.

در حالی که بیشتر قاشق و چنگال‌ها در برابر زنگ‌زدگی مقاوم هستند، تیغه‌های چاقو به خاطر نیاز به سختی بیشتر، ممکن است بیشتر از بقیه دچار زنگ‌زدگی شوند. با پیروی از نکات زیر می‌توانید این خطر را کاهش دهید.

نکات پیشنهادی برای کاهش خطر زنگ‌زدگی ظروف استیل

لکه‌های ناشی از باقی‌مانده‌های اسیدی و نمکی می‌توانند روی کارد و چنگال ایجاد شوند. شستن آنها با آب قبل از قرار دادن‌شان در ماشین ظرفشویی، به خصوص اگر فوری ماشین را روشن نمی‌کنید، می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
اگر کارد و چنگال‌های کثیف را چند روز در ماشین ظرفشویی بگذارید، احتمال لکه‌دار شدن آنها افزایش می‌یابد.
نگه داشتن کارد و چنگال‌های خیس در ماشین ظرفشویی شب تا صبح می‌تواند احتمال زنگ‌زدگی را بالا ببرد. پس از پایان شستشو، درب ظرفشویی را باز کنید تا آنها خشک شوند، یا می‌توانید آنها را بلافاصله خارج کرده و با پارچه خشک کنید.

حتماً بخوانید:

مدت زمان نرمال برای شستشو ظروف در ماشین ظرفشویی چقدر است؟

مدت زمان استاندارد شستشو را تعیین کنید و مشکلات رایج در ماشین ظرفشویی را بشناسید.

بارگذاری بیش از حد سبد کارد و چنگال باعث لک شدن آنها می‌شود. از شبکه (پایه مخصوص) برای جلوگیری از تماس این وسایل با هم استفاده کنید. مهم است که ظروف استیل با نقره یا مس تماس نداشته باشند، زیرا این کار ممکن است رنگ آنها را از بین ببرد.

از قرار دادن ظروف با دسته‌های چوبی، پلاستیکی، استخوانی یا چینی در ماشین ظرفشویی خودداری کنید، مگر اینکه برچسب مناسب برای شستشو در ماشین ظرفشویی داشته باشند. همچنین از ریختن شوینده مستقیماً روی کارد و چنگال خودداری کنید. لکه‌های روی کارد و چنگال نقره‌ای دائمی هستند و پاک نمی‌شوند، در حالی که استیل ضدزنگ می‌تواند سوراخ سوراخ شود.

کارد و چنگال را برای طولانی مدت در محلول‌های آب‌صابون، سفیدکننده یا آب‌نمک قرار ندهید و از شوینده‌های خورنده استفاده نکنید.
علامت‌های باقی‌مانده از آب روی تیغه چاقو به راحتی قابل پاک کردن هستند و برای لکه‌های زنگ پایدارتر می‌توانید از مایعات یا مواد غیرخورنده مخصوص ظروف فلزی یا پودر سودا استفاده کنید.

برای پاک کردن لکه‌های شبیه رنگین‌کمان از آب لیمو استفاده کنید.

معمولاً متخصصان پیشنهاد می‌کنند چاقوهای با کیفیت بالا را با دست بشویید. این کار به جلوگیری از ایجاد لکه‌های زنگ روی تیغه و همچنین از آسیب‌دیدن آنها به خاطر برخورد با سایر ظروف کمک می‌کند. این موارد می‌توانند تیغه‌ها را کند کنند. همچنین ایمن‌تر است که چاقوی تیز بین سایر کارد و چنگال‌ها قرار نگیرد.

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل