“`html
دستور تهیه رب نارنج
رب نارنج، یک نوع چاشنی خوشمزه برای خوراکیهای ایرانی است که بوی دلپذیری دارد و خواص زیادی هم دارد.
خواص رب نارنج
- کمک به درمان درد سینه
- درمان سرفه
- کاهش فشار خون
- افزایش انرژی و نشاط
- تقویت قلب
- بهبود عملکرد معده
- از بین بردن حالت تهوع
- آسان کردن هضم غذا
- رفع یبوست
- از بین بردن انگلهای معده و روده
موارد مصرف رب نارنج
مزه دار کردن مرغ و ماهی
استفاده در غذاهای ترش مزه
مفید برای تقویت مو و ناخن
اگر روی پوست شما لکههای قرمز هست، میتوانید از رب نارنج استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه رب نارنج
نارنج: به میزان دلخواه
نمک: کمی
دستور تهیه رب نارنج
- برای شروع، پوست نارنج را با یک فرچه بشویید تا کامل تمیز شود. چون نارنجها ناهمواریهایی دارند که باید تمیز شوند. بعد از شستشو، آنها را خشک کنید.
- نارنج را با یک پوستکن یا چاقو پوست بگیرید (پوست نارنجی رنگ را کامل بکنید یا فقط یک نوار دور نارنج را بردارید). این کار کمک میکند که آب نارنج تلخ نشود.
- نارنجها را به مدت ۲۴ ساعت در هوای آزاد بگذارید تا آبگیری راحتتر شود. سپس آنها را از وسط نصف کرده و آب آن را بگیرید و از صافی عبور دهید تا هسته و پوست جدا شود.
- آب نارنج را در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید. حین جوشیدن، مرتب آن را هم بزنید و کفهایی که روی آن تشکیل میشود را بردارید تا تلخی نارنج کاهش یابد.
- زمانی که غلظت رب به حد دلخواه رسید، زیر آن را خاموش کنید و کنار بگذارید تا سرد شود. معمولاً باید دو سوم آب آن بخار شده باشد.
- بعد از اینکه سرد شد، آن را در یک ظرف شیشهای بریزید و در یخچال قرار دهید.
ارزش غذایی نارنج
هر ۶۰ گرم یا ۱ عدد آن حدود ۱۴ کالری انرژی دارد. به همین دلیل، نارنج از میوههای کمکالری است و گزینه خوبی برای افزایش سلامت به شمار میرود.
نکات لازم در تهیه رب نارنج
اگر نارنجهای شما تازه و بزرگ هستند، بهتر است آبگیری آنها را بعد از چند روز از چیدن انجام دهید؛ چون پوست نارنج اسید قوی دارد و ممکن است به دست آسیب بزند.
برای آبگیری نارنج، از آبمیوهگیری برقی استفاده نکنید، چون هستهها له میشوند و آب نارنج تلخ خواهد شد. میتوانید از آبانارگیر استفاده کنید.
در حین جوشاندن نارنج، اگر دوست دارید میتوانید کمی شکر اضافه کنید تا طعم آن ملایمتر شود.
از ریختن رب در بطری های پلاستیکی پرهیز کنید چون اسید موجود در رب، باعث تجزیه این بطریها میشود و مواد سمی به رب وارد میکند.
رب را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
اگر رب نارنج را درست تهیه کرده باشید، ماندگاری آن تا سالها ادامه خواهد داشت.