بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خواص عرق سنبل الطیب (2 نکته مهم)

خاصیت عرق سنبل الطیب برای سلامتی بدن

با رضیم همراه باشید تا با فواید سنبل الطیب بیشتر آشنا شوید.



عرق سنبل الطیب

عرق سنبل الطیب خواص زیادی دارد. از جمله مهم‌ترین این خواص می‌توان به آرامش بخشی، کاهش فشار خون و کمک به خواب بهتر اشاره کرد. این عرق همچنین قلب و اعصاب را تقویت کرده و فشار خون را پایین می آورد. برای کمک به خواب بهتر نیز بسیار مفید است.سنبل‌الطیب گیاهی علفی و چند ساله است که ساقه آن تا ارتفاع ۲ متر بالا می رود. این گیاه به صورت وحشی در مناطق جنگلی کم درخت و اطراف جویبارها و گودال‌ها در اکثر نقاط آسیا و ایران پیدا می‌شود.

سنبل‌الطیب بوی خوبی دارد. گل‌های این گیاه سفید یا صورتی هستند و به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند. قسمت اصلی مورد استفاده در این گیاه، ریشه آن است که معمولاً از ریشه‌های بیش از ۳ سال استفاده می‌شود. بعد از خشک شدن، ریشه به رنگ قهوه‌ای تبدیل می‌شود. طعم آن تلخ، اما خوشبو و عطر آن بعد از خشک شدن بیشتر می‌شود.

همچنین باید گفت که سنبل‌الطیب گیاهی چند ساله و بومی اروپا و آسیا است که ساقه آن گرد و توخالی بوده و ممکن است بین 0.5 تا 2 متر ارتفاع داشته باشد. برگ‌های آن مرکب و دارای ۷ تا ۲۱ بخش با حاشیه‌های دندانه‌ای هستند.

گل‌های صورتی کم‌رنگ یا سفید این گیاه در اوایل تابستان ظاهر می‌شود و پس از ۱۰ تا ۲۰ روز به میوه‌های فندقی یا تخم مرغی شکل و قهوه‌ای تبدیل می‌شود. ریشه سنبل الطیب در بازار به صورت قطعاتی با طول ۲ تا ۵ سانتیمتر و قطر ۱ تا ۱.۵ سانتیمتر عرضه می‌شود و بویی خاص دارد.

قسمت اصلی استفاده شده در این گیاه ریشه آن است که معمولاً از ریشه‌ای که حداقل ۳ سال سن دارد، استفاده می‌شود. ریشه بعد از خشک شدن قهوه‌ای می‌شود و طعم تلخ ولی خوشبو آن به عطرش اضافه می‌شود.

ریشه سنبل الطیب حدود یک درصد اسانس دارد که این اسانس در ریشه تازه بیشتر و با خشک شدن ریشه کم می‌شود، ولی بوی آن قوی می‌شود. اسانس تازه رنگ سبز مایل به زرد دارد و با گذشت زمان غلیظ می‌شود. اثرات دارویی ریشه تازه این گیاه سه برابر ریشه خشک شده آن است. برای خشک کردن این گیاه بهتر است از حرارت پایین استفاده شود تا خواص دارویی آن حفظ شود.

سنبل الطیب بویی خوشایند دارد و گل‌های آن سفید یا صورتی و به صورت خوشه‌ای هستند. قسمت اصلی این گیاه ریشه آن است که معمولا از ریشه‌های بالای ۳ سال استفاده می‌شود. بعد از خشک شدن، ریشه به رنگ قهوه‌ای در می‌آید و طعم آن تلخ و خوشبو است.

خواص دارویی سنبل الطیب در بیماری‌های انسان

  • تاثیر سنبل الطیب بر روی اعصاب مرکزی (CNS)
  • کاهش تحریکات عصبی
  • کاهش خستگی
  • ضد استرس
  • موثر در درمان افسردگی
  • رفع بی‌خوابی و بی‌حوصلگی بدون عوارض جانبی نارکوتیک‌ها
  • کاهش کابوس‌ها
  • تسهیل خواب
  • “`html

    • ضد آسم عصبی
    • ضد تشنج قوی
    • کاهش صرع
    • ضد اسپاسم
    • کاهنده درد و مسکن
    • مفید در درمان میگرن
    • دارای کاربرد در درمان سر دردهای ناشی از مصرف دخانیات و الکل
    • درمان سر دردهای یکطرفه
    • موثر در درمان سایکوز
    • تاثیرات سنبل الطیب بر دستگاه گوارش
    • مؤثر در تهوع
    • ضد نفخ
    • مؤثر در رفع انگلها و کرمهای روده ای
    • مفید در رفع سکسکه های مداوم
    • قابل استفاده در رفع ورم مخاط دهان
    • کمک کننده به هضم
    • موثر در درمان درد معده با منشاء عصبی
    • مفید در درمان بیماری های کبدی
    • تاثیرات سنبل الطیب بر قلب و گردش خون
    • مؤثر در تپش قلب
    • افزاینده قدرت انقباضی قلب
    • افزایش دهنده چرخش خون
    • کاهش فشار خون با افزایش گردش خون کورونری
    • افزایش قدرت بینایی ناشی از اختلال اعصاب چشمی
    • انرژی زا
    • کاهنده مقدار دفع ادرار در مبتلایان به دیابت
    • موثر در درمان درد سیاتیک (سیاتالژیا)
    • مفید برای زخم و کوفتگی
    • موثر در درمان اختلالات زمان یائسگی

    عوارض جانبی و موارد منع مصرف

    • کنترا اندیکاسیون خاصی بجز موارد حساسیت به دارو گزارش نشده است.
    • مغایرتی با رانندگی ندارد و در حاملگی و شیردهی ممنوعیتی ندارد، اما باید احتیاط کرد.
    • افرادی که از داروهای خواب آور دیگر استفاده می‌کنند بهتر است قبل از مصرف والریا با پزشک خود مشاوره کنند.
    • دوزهای بالا ممکن است باعث سردرد، هیجانات روحی و روانی، گیجی، اشتباه دید، نا آرامی و حتی حرکات اسپاسمی و حالت تهوع مکرر شوند.
    • چون سنبل الطیب برای کلیه مضر است، باید آن را با کتیرا مصرف کرد.
    • اقلام دارویی، دوزهای مصرفی و نحوه مصرف
    • از اسانس گیاه سنبل الطیب در صنایع مختلف دارویی، غذایی و بهداشتی استفاده می‌شود.
    • اقلام دارویی سنبل الطیب که به عنوان مکمل رژیم غذایی هستند، از ریشه‌ها، ریزوم‌ها (ساقه‌های زیرزمینی) و استولون‌ها (ساقه‌های افقی) آن ساخته می‌شود.
    • ریشه‌های خشک شده به صورت چای و تنتور آماده می‌شوند و مواد گیاهی خشک شده و عصاره‌ها به صورت کپسول، قرص، شربت و قطره تهیه می‌شوند.

    گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی رضیم

    مرجان امینی

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل