بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خوردن نان کپک زده باعث می شود چه اتفاقی در بدن رخ دهد؟ (2 نکته مهم)

“`html

اگر نان کپک زده را بخورید چه اتفاقی می‌افتد؟

نان کپک زده: برخی از قارچ‌ها می‌توانند باعث allergic reactions و مشکلات تنفسی شوند و برخی دیگر در شرایط خاص، “مایکوتوکسین” که مواد سمی است تولید می‌کنند، که می‌تواند باعث بیماری در افراد شود. دانستن این که اگر نان کپک زده بخورید چه اتفاقی می‌افتد، اهمیت جلوگیری از خوردن آن را توضیح می‌دهد.

همه غذاهای کپک زده خطرناک هستند. وقتی غذا می‌خورید، باید بدانید چه چیزی را باید بخورید و چه چیزی را نباید. اکثر قارچ‌ها خیلی کوچک هستند و بر روی حیوانات یا گیاهان زندگی می‌کنند. تعداد زیادی از این قارچ‌ها هنوز ناشناخته هستند و تخمین زده می‌شود که بیش از 300000 نوع قارچ وجود دارد.
بسیاری از این موجودات رشته‌ای و اسپور تولید می‌کنند که می‌تواند توسط آب، هوا یا حشرات منتقل شود. کپک‌ها با باکتری‌ها متفاوت هستند و دارای سلول‌های زیادی هستند.
آنها ممکن است در زیر میکروسکوپ باریک به نظر برسند.
رنگ قارچ‌ها بسته به اسپور آنها متفاوت است. این قارچ‌ها می‌توانند بسیار ناسالم باشند و به همین دلیل بسیاری از مردم در مورد عواقب خوردن نان کپک زده سوال می‌کنند. در این مقاله اطلاعاتی در این مورد ارائه می‌شود.

خوردن نان کپک زده می‌تواند مشکلات خاصی به همراه داشته باشد. با این حال، اینکه این مشکلات چقدر شدید باشند، به نوع کپک بستگی دارد، زیرا برخی از آنها خطرناک‌تر هستند و می‌توانند منجر به بیماری جدی شوند. تعدادی از قارچ‌ها یا باکتری‌ها می‌توانند بر روی نان رشد کنند، مانند aleukia سمی گوارشی، ارگوتیسم گانگراژنو، Stachybotryschartarum و aflatoxicosis.
رایج‌ترین مشکل بعد از خوردن نان کپک زده دل‌پیچه است. اما چه اتفاقی می‌افتد اگر شما نان کپک زده بخورید، به نوع قارچ مصرفی و همچنین حساسیت شما به آن بستگی دارد. برخی افراد نسبت به دیگران حساس‌تر هستند و ممکن است دچار واکنش‌های جدی‌تری شوند. این می‌تواند منجر به ناراحتی معده و مشکلات تنفسی شود، و در برخی موارد بیمارستانی شدن را ضروری کند. بعضی از تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که خوردن برخی از قارچ‌ها می‌تواند باعث اختلالات جدی در سیستم عصبی و حتی منجر به افسردگی شود.

مسئله دیگری که بسیار مهم است، این است که گاهی اوقات، چندین نوع قارچ مختلف روی نان وجود دارد. فهمیدن اینکه آیا نانی که خوردید منجر به واکنش جدی می‌شود بسیار دشوار است. در بسیاری از موارد، افرادی که نان کپک زده خورده‌اند، به شدت بیمار شده‌اند و حتی بعضی از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

خوردن نان کپک زده همیشه به عوارض جدی منجر نمی‌شود. بسیاری از انواع قارچ‌ها مضر نیستند. برخی نمونه‌ها شامل ونناتوم فوزاریوم، penicilliumroquefortii و Aspergillus oryzae هستند. از آنجایی که شما نمی‌توانید بفهمید چه نوع قارچی روی نان شما رشد کرده است، بهتر است از خوردن آن خودداری کنید.

چگونه قارچ ابتدا روی قسمتی از نان می‌نشیند؟ معمولاً این اتفاق زمانی می‌افتد که یک اسپور کوچک قارچ از طریق زمین و هوا روی سطح نان فرود می‌آید و شروع به فاسد کردن نان می‌کند. در عرض چند روز، نان ممکن است از سفید به سیاه تبدیل شود. حتی اگر فکر می‌کنید که بخش دیگری از نان تمیز است، ممکن است اشتباه کرده باشید، زیرا اسپور ممکن است در حال حاضر به بقیه نان هم حمله کرده باشد و نمی‌توانید آنها را با چشم غیر مسلح ببینید. بنابراین، هرگز نباید نان کپک زده بخورید و حتی اگر قسمت کپک زده را جدا کنید، باید از خوردن بقیه آن هم پرهیز کنید.

دیگر مواد غذایی کپک زده: بخورید یا دور بیاندازید؟

خوردن مواد غذایی کپک زده معمولاً ایده خوبی نیست، زیرا قارچ ممکن است سمی باشد. بهترین کار این است که غذاهایی را که به نظر خراب می‌رسند یا دارای لکه‌های کوچک خزدار قارچ هستند، دور بیندازید. به خاطر داشته باشید که باید از خوردن مواد غذایی کپک زده که باعث خرناس می‌شوند، اجتناب کنید چون این امر می‌تواند اسپورها را در سیستم تنفسی شما آزاد کند و واکنش‌های آلرژیک یا عوارض دیگر را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، دانستن اینکه خوردن نان کپک زده چه عواقبی دارد، مهم است.

1. مواد غذایی کپک زده که می‌توانید بخورید
“““html

پنیر سخت: شما می‌توانید پنیر سخت را بخورید چون قارچ نمی‌تواند به آن نفوذ کند، اما باید قسمت کپک‌زده‌ی آن را دور بیاندازید و از یک بسته‌بندی تازه برای پوشش پنیر استفاده کنید.

سبزیجات و میوه‌های سخت: می‌توانید میوه‌ها و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای، کلم و هویج را بعد از بریدن قسمت کپک‌زده مصرف کنید چون قارچ نمی‌تواند به این غذاهای متراکم نفوذ کند.

2. مواد غذایی کپک‌زده که باید دور انداخته شوند

پس از اینکه می‌دانید خوردن نان کپک‌زده چه عواقبی دارد، باید از خوردن مواد غذایی زیر با هر هزینه‌ای پرهیز کنید.
بیکن و گوشت باقیمانده ناهار: این غذاها را نخورید زیرا رطوبت بالایی دارند و ممکن است باکتری‌ها بر روی سطحشان با قارچ همراه شوند.
گوشت پخته شده، مرغ و غذاهای پخته شده: این مواد غذایی هم رطوبت بالایی دارند و ممکن است آلوده شوند، همچنین قارچ‌ها ممکن است باعث وجود باکتری بر روی سطح آن‌ها شوند.
دانه‌های پخته شده و ماکارونی: اگر روی این مواد غذایی قارچ دیده‌اید، باید آن‌ها را دور بیندازید زیرا به دلیل رطوبت به راحتی آلوده می‌شوند.
پنیر نرم، ماست و خامه ترش: این مواد غذایی هم به دلیل رطوبت بالایی که دارند، اگر قارچ روی آن‌ها باشد، می‌توانند خطرناک باشند پس از خوردن آن‌ها اجتناب کنید.
مربا و ژله: مربا و ژله‌ی کپک‌زده را نخورید زیرا قارچ در این مورد مایکوتوکسین تولید می‌کند که می‌تواند خطرناک باشد.
حبوبات، کره بادام‌زمینی، آجیل و بادام‌زمینی: اگر اینها کپک‌زده باشند، نباید آن‌ها را بخورید.

چگونه می‌توانید مواد غذایی را از قارچ‌ها محافظت کنید؟

هنگام حمل مواد غذایی، آن‌ها را با درپوش بپوشانید تا از تماس با قارچ‌های موجود در هوا جلوگیری کنید.
از پوشش‌های پلاستیکی برای پوشاندن مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات تازه، سالاد سبز و مخلوط استفاده کنید.
غذاهای فاسدشدنی را از قوطی‌های باز شده به ظرف‌های تمیز و خنک منتقل کنید تا سریع‌تر نگهداری شوند.
هیچ غذای فاسدشدنی را بیش از ۲ ساعت خارج از یخچال و فریزر نگه ندارید.
باقی‌مانده‌های غذا را در یخچال ۳ تا ۴ روز قبل از اینکه قارچ فرصتی برای رشد پیدا کند، مصرف نمایید.
قارچ‌ها به دماهای بین ۵۰ تا ۱۰۴ فارنهایت، رطوبت بالای ۱۳٪ و pH بین ۴ تا ۸ نیاز دارند، بنابراین غذاهای حساس (pH 4 – 8) را در یخچال زیر ۵۰ درجه فارنهایت نگهداری کنید.

منبع : رژیم سلامتی

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل