چه غذایی بخوریم تا در فصل پاییز سرما نخوریم
1. سوپ و آش گرم
خوردن یک سوپ یا آش گرم بدن شما را به خوبی گرم میکند و این گرما برای مدت طولانی باقی میماند. به طور کلی، مایعات گرم خیلی زودتر از بقیه غذاها میتوانند دماي بدن را بالا ببرند. بهتر است برای شام یکی از انواع سوپ یا آش را انتخاب کنید.
2. خشکبار
خشکبار از قدیم به عنوان یکی از تنقلات مناسب برای شب بیداریهای سرد زمستانی شناخته شده است. مغزها گرما و انرژی بالایی دارند، البته باید به کالری آنها هم توجه کرد. نیازی نیست که حتماً یک کاسه بزرگ آجیل بخورید؛ یک مشت نخودچی و کشمش هم کافی است.
3. صبحانه گرم
سعی کنید صبحانهتان را به صورت گرم میل کنید. چای شیرین و شیر داغ میتوانند گزینههای خوبی باشند.
4. خوردن چای
چای را خیلی داغ نخورید. تجربه نشان داده که چای وقتی که کمی خنکتر میشود، تاثیر گرمایش بیشتری دارد. این کار به حفظ سلامت دندانها و گلو کمک میکند و گرمای چای در بدن شما ماندگارتر خواهد بود.
5. خواص خوردن لبو و شلغم در فصل پاییز
به جای میوه در شبها یا به عنوان میانوعده در روزها، میتوانید لبو و شلغم مصرف کنید؛ این کار به شما کمک میکند تا در برابر سرماخوردگی مقاوم تر شوید و همچنین بدنتان را گرم نگه دارید.
ویتامینهایی که از سرما خوردگی در پاییز جلوگیری میکند
1. ویتامین C:
ویتامین C یکی از بهترین موادی است که برای کاهش خطر سرماخوردگی توصیه میشود. منابع غنی از ویتامین C شامل لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتغال، گریپفروت و فلفل هستند.
2. روی:
افرادی که اغلب سرما میخورند میتوانند از مکملهای حاوی روی استفاده کنند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. منابع روی شامل انواع صدف، گوشتهای قرمز بدون چربی، مرغ و غلات سبوسدار هستند.
3. امگا 3:
ماهیهایی مثل قباد، قزل آلا، ساردین و سایر ماهیهای چرب منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
4. امگاها:
دانههای کنجد، تخمه کدو و آفتابگردان منابع غنی از اسیدهای چرب هستند که به کمک به مبارزه با عفونتهای سرما خوردگی میکنند.
5. ویتامین A:
این ویتامین در موادی مانند جگر، انواع ماهی، کره، تخممرغ، هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره یافت میشود و به سلامت بدن کمک میکند.
کمبود پروتئین نیز میتواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
6. پروتئین:
منابع پروتئینی شامل ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها و دانهها هستند. کمبود پروتئین میتواند خطر ابتلا به عفونت را بالا ببرد.
7. ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک:
حبوبات، گوشت و شیر منابع خوبی برای تأمین ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک هستند. این ویتامینها برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت زیادی دارند.
8. اسید فولیک:
غلات صبحانه و عصاره مخمر منابع خوبی برای تأمین اسید فولیک هستند که به تقویت سیستم ایمنی و سلامتی کمک میکنند.
غذاهای کنسرو و آماده معمولاً از نظر ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند؛ بنابراین بهتر است به جای آنها از میوهها و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت و دانهها استفاده کنید.
دوست عزیز، اگر این مطلب برای شما مفید بوده، لطفاً لایک کنید یا نظرات دیگری که دارید را با دیگران به اشتراک بگذارید.
تهیه و گردآوری مجله رضیم
جهان باورصاد