“`html
آبگوشت سیر میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند، به ویژه در فصل زمستان و از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند. اگر دوست دارید آبگوشت شما طعمی غنیتر و خوشمزهتر داشته باشد، حتماً از گوشت با استخوان و چربی استفاده کنید. استفاده از استخوان باعث میشود آبگوشت غلیظتر و مقویتر شود.
سیر سرشار از ویتامینهای ب و ث است و هم به صورت خام و هم پخته در غذاها استفاده میشود. در طب و داروسازی هم کاربردهای زیادی دارد. سیر ضدعفونیکننده دستگاه تنفس و گوارش است و در درمان بیماریهای ریوی و عفونتهای پوستی مؤثر است. همچنین باعث افزایش اشتها و کاهش فشارخون میشود.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت سیر
- گوشت دنده یا گوشت با استخوان: 750 گرم
- سیر: 5 حبه – 5 بوته
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیا: نصف پیمانه
- گندم پوست کنده: نصف پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- سیبزمینی: 1 عدد درشت
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
دستور تهیه آبگوشت سیر
نخود، لوبیا و گندم را از شب قبل جداگانه در آب بخیسانید و سپس آب آنها را دور بریزید. گوشت را تکه تکه کنید و به همراه نخود، لوبیا و گندم در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 1.5 ساعت با حرارت ملایم بپزد. بعد از این مدت در قابلمه را بردارید و نصف پیمانه برنج را اضافه کرده و به پخت ادامه دهید.
5 حبه سیر را ریز کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا نرم شود. در دستور اصلی مقدار سیر 5 بوته است، اگر نمیتوانید این مقدار سیر را تحمل کنید، میتوانید کمتر استفاده کنید.
3 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید. دو قاشق زردچوبه، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و بعد این مخلوط را به قابلمه اضافه کنید. یک عدد سیبزمینی درشت را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه بیفزایید. اجازه دهید تمام مواد خوب بپزند و آبگوشت جا بیفتد.