“`html
دستور تهیه آش پتله همدان خوشمزه و سنتی
این آش بسیار مقوی است و میتوان از آن به عنوان پیشغذا یا عصرانه استفاده کرد. این آش محلی است و هر منطقهای آن را به شیوهای متفاوت میپزد. برخی افراد گوشت به آن اضافه میکنند، اما من معتقدم که آش نباید گوشت داشته باشد تا به بدن استراحت داده شود و حبوبات اصلی آن، یعنی پتله، بهتر جلوه کند.
پتله در واقع نام دیگر بلغور است، اما تفاوت آنها در شیوه تهیه است. برای درست کردن پتله، گندم را پس از شستن، میپزند و سپس زیر آفتاب خشک میکنند و بعد از آن، گندم را کوبیده و پوستهاش را جدا میکنند. در مرحلهی بعد، با استفاده از آسیاب هر دانهی گندم را به تکههای کوچکتر تقسیم میکنند. اما برای تهیه بلغور، گندم بدون پختن آسیاب میشود. به همین دلیل، بلغور بعد از پخت حجیمتر از پتله میشود.
این آش بدون سیر تهیه میشود و در آخر با روغن (جامد یا محلی) سرو میشود. در این آش از سبزی تره استفاده میشود که مخصوص این آش است. امروز دستور تهیه آش پتله همدان را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم: | میزان مورد نیاز : |
عدس | ۱/۲ پیمانه |
لپه | ۱/۲ پیمانه |
بلغور گندم | ۱ پیمانه |
سبزی تره | ۲۰۰ گرم |
پیاز داغ | به میزان لازم |
نمک و فلفل | نمک و فلفل |
دستور تهیه آش پتله همدان در منزل
مرحله اول: آماده کردن مواد لازم
بلغور گندم را از قبل خیس کرده و در قابلمه بریزید. لپه و عدس را تمیز کرده و از شب قبل خیس کنید. سپس لپه و عدس را با مقدار کمی آب به صورت جداگانه بپزید. بعد از آن، در یک قابلمه بلغور، عدس و لپه پخته شده را اضافه کنید و مقدار لازم آب بریزید تا پخته شود.
مواد را هم بزنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. سبزی تره را تمیز کرده و بشویید. وقتی کمی خشک شد، با چاقو ریز خرد کنید. پیاز را پوست کنده و خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را سرخ کنید.
مرحله دوم: ترکیب کردن مواد و پخت
سبزی خرد شده را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. پیاز داغ را نیز اضافه کرده و سپس نمک و فلفل را ریخته و همه مواد را خوب مخلوط کنید. نیم ساعت صبر کنید تا آش کامل بپزد و جا بیفتد.
فوت و فنهای دستور تهیه آش پتله همدان
زمانی که قابلمه روی شعله است، مدام هم بزنید تا قوام آش خوب شود و ته نگیرد.
برای تزیین میتوانید از پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید.
برای سرو این آش میتوانید نان را روی کاسه قرار داده و آش را درون آن بریزید یا به دلخواه بدون نان سرو کنید.
منبع : آشمزی