“`html
دستور تهیه ته چین دنده پلو مجلسی و خوشمزه
دنده پلو یکی از غذاهای معروف استان ایلام است که طرفداران زیادی دارد. “دنده پلو” با ماست محلی و سبزی خوردن بسیار خوشمزه است و برای افرادی که چربی خون بالا دارند، توصیه نمیشود.
دنده پلو نوعی برنج تهچین است که تهدیگ آن شامل دنده گوسفند مزهدار شده میباشد. دستور تهیه این غذا به دو روش بیان شده است. در هر دو روش دندهها پخته و سرخ میشوند. زیرا گوشت دنده چربی دارد، در تهدیگ با همان چربی سرخ شده و به طعم خوبی دست پیدا میکند و نرم میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
دنده گوسفند ۱ کیلو
برنج ۳ پیمانه
نمک به مقدار لازم
کره محلی به مقدار دلخواه
دارچین، زیره و زعفران به میزان لازم
پیاز ۱ عدد
گوجه و فلفل دلمهای برای کباب به مقدار لازم
روش اول
برای تهیه دنده پلو مجلسی در این روش ابتدا دندهها را در یک کاسه میریزیم. پیاز را خرد کرده و روی آن میریزیم.
ادویهها را هم اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط میکنیم و چند ساعت در یخچال میگذاریم تا استراحت کند.
سپس یک قابلمه برمیداریم و کف آن را کمی روغن و کره محلی میریزیم. دندهها را در کف قابلمه میچینیم.
برنجی که از قبل خیس و با آب جوش نیمپز کردهایم، آبکش میکنیم و روی دندهها میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد.
روش دوم
در این روش میتوان دندهها را جداگانه در یک قابلمه دیگر بپزیم و سپس زیر برنج قرار دهیم. اما در روش اول هم دندهها پخته میشوند. وقتی دندهها پخته شدند، کف قابلمه را با کمی کره محلی و زعفران دمکشیده میپوشانیم.
سپس مقداری از آب دندهها را نیز میریزیم و دندهها را از طرف چربیدار آن، کف قابلمه میچینیم.
سپس زیره و دارچین را روی آن میپاشیم و برنج آبکش شده را روی آن میریزیم و اجازه میدهیم یکی دو ساعت دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد دنده پلو
زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
دنده پلو را میتوانید به عنوان وعده نهار یا شام سرو کنید.