بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه ته چین مرغ : ترفندهای طلایی پخت ته چین مرغ (مرحله به مرحله)

دستور تهیه ته چین مرغ و رازهای خوشمزگی آن

ته چین مرغ یک غذای خوشمزه و شیک است که می‌توانید برای مهمانی‌ها درست کنید. این غذا نیاز به مهارت خاصی دارد، اما با کمی تلاش می‌توانید بهترین ته چین را آماده کنید.

ته چین مرغ نه تنها مزه‌ی خوبی دارد، بلکه ظاهر زیبایی هم دارد و می‌تواند گزینه‌ای عالی برای جشن‌ها باشد. در ادامه با دستور تهیه ته چین مرغ آشنا می‌شوید و تمام نکات لازم برای پخت بهتر را یاد خواهید گرفت.

دستور تهیه ته چین مرغ

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ:

  • برنج آبکش شده سه لیوان
  • تخم مرغ دو عدد (بهتر است از سه عدد زرده تخم مرغ استفاده کنید)
  • ماست نصف لیوان (ترجیحا نوع چکیده و ترش)
  • زعفران دم‌کرده نصف لیوان
  • مرغ پخته و ریش‌ریش شده 1 لیوان (یک تکه ران کامل یا یک طرف سینه)
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • کره 2 قاشق غذاخوری

ته چین مرغ مجلسی

مراحل تهیه ته چین مرغ:

در مرحله اول برنج را در آب جوش بریزید و بگذارید بپزد، سپس آن را آبکش کنید. تخم مرغ، ماست، زعفران و گلاب را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا ترکیبی یکدست به دست آید.

حالا این ترکیب را به برنج آبکش شده اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید تا برنج به تمام مواد آغشته شود. در این مرحله کره را ذوب کرده و به مخلوط اضافه کنید.

برای درست کردن ته چین، به یک قابلمه نچسب نیاز دارید تا راحت بتوانید آن را از قابلمه خارج کنید. کف قابلمه را چرب کرده و یک لایه از مخلوط برنج را کف آن بریزید و با قاشق فشار دهید تا خوب جا بیفتد.

یک لایه از مرغ‌های ریش‌ریش شده را روی برنج فشرده بریزید، سپس دوباره یک لایه برنج اضافه کنید و این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.

آخرین لایه حتما باید برنج باشد. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و درب آن را بگذارید. حدود 40 دقیقه اجازه دهید برنج دم بکشد و رنگش طلایی شود. سپس آن را در یک ظرف برگردانید. ته چین شما آماده است. نوش جان!

ته چین مرغ بدون فر

ترفندهای درست کردن ته چین مرغ

بهترین روش آبکش کردن برنج برای ته چین مرغ

همانطور که گفتیم، برای تهیه ته چین مرغ باید برنج را خوب آبکش کنید. اگر می‌خواهید بافت بهتری داشته باشد و وا نرود، باید ۳ تا ۴ ساعت قبل برنج را با نمک بخیسانید.

بعد از این زمان، آب برنج را خالی کنید و آن را آبکش کنید تا نمک اضافی برود. سپس در یک قابلمه ۵ لیوان آب بجوشانید و برنج را با کمی نمک به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید بپزد.

حالا یک دانه برنج را بگذارید و آن را نصف کنید. اگر به اندازه یک نقطه نیم‌پز بود، زمان آبکش کردن برنج است. زمان پخت برنج را بیش از حد طولانی نکنید زیرا ته چین شما به هم می‌چسبد و ظاهرش بد می‌شود.

بهترین دستور پخت ته چین مرغ

یکی از ترفندهای پخت ته چین مرغ این است که مرغ را در مقدار کمی آب بپزید. اگر آب زیادی بریزید، تمام طعم مرغ به آب می‌رود. مرغ را با مقداری پیاز، نمک، زردچوبه و چوب دارچین روی حرارت ملایم بپزید.

وقتی مرغ کاملاً پخته شد و خام نبود، آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و سپس ریش‌ریش کنید. اگر نسبت به بوی…

“`html

اگر به مرغ حساسیت دارید، می‌توانید بعد از ریش‌ریش کردن آن را کمی تفت دهید.

اما برای تهیه ته چین، نیازی به تفت دادن زیاد مرغ نیست چون در حین پخت کافی مزه‌دار می‌شود و بوی آن نیز از بین می‌رود. ولی اگر خواستید، می‌توانید مرغ را در کمی پیاز و کره به همراه زعفران تفت دهید.

رازهای خوشمزه شدن ته چین مرغ

تخم‌مرغ در ته چین مرغ

همان‌طور که اشاره کردیم می‌توانید از زرده تخم‌مرغ در ته چین استفاده کنید. اما اگر نگران باقی ماندن سفیده آن هستید، می‌توانید از تخم‌مرغ‌های کامل استفاده کنید.

اگر می‌خواهید ته چین شما مجلسی و نرم‌تر شود، بهتر است فقط از زرده تخم‌مرغ استفاده کنید. زیرا سفیده می‌تواند باعث سفت و ترد شدن ته چین شود. توجه داشته باشید که مقدار تخم‌مرغ در ته چین مهم است؛ هر چه تخم‌مرغ بیشتر باشد، ته چین شل‌تر می‌شود و اگر کمتر باشد، سفت‌تر خواهد شد.

ماست در ته چین مرغ

ماست نقش مهمی در تهیه ته چین دارد. اگر ماست رقیق و آبکی استفاده کنید، ته چین شما شل می‌شود و در نهایت وا می‌رود. بنابراین حتماً از ماست چکیده یا سفت استفاده کنید.

اگر ماست شما آب دارد، می‌توانید آن را از یک تنظیف رد کنید تا آب اضافی خارج شود. هرگز نباید مقدار ماست را بیشتر از مقدار گفته شده در دستور استفاده کنید؛ چون ته چین شما خراب می‌شود و به حالت خمیر درمی‌آید.

چطور ته چین مرغ درست کنیم؟

نحوه برگرداندن ته چین مرغ در دیس

برای تهیه ته چین مرغ، حتماً باید از قابلمه نچسب استفاده کنید تا ته چین به راحتی خارج شود. همچنین باید هنگام چیدن لایه‌های ته چین، آن‌ها را با پشت قاشق خوب فشرده کنید تا برنج‌ها از هم نپاشند.

یک نکته‌ی مهم دیگر این است که باید اجازه دهید ته چین کاملاً بپزد و وسط آن خام نماند. اگر وسط ته چین نپخته باشد، هنگام برگرداندن خراب می‌شود و بوی تخم‌مرغ می‌دهد.

نحوه پخت ته چین مرغ در فر

ته چین را به‌راحتی می‌توانید روی اجاق درست کنید، اما اگر تمایل دارید، می‌توانید آن را در فر بپزید. توجه داشته باشید که برای تهیه ته چین مرغ در فر، حتماً روی ظرف فویل بکشید و چند سوراخ کوچک روی فویل ایجاد کنید.

فر را روی دمای 170 تا 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و به مدت 40 تا 60 دقیقه اجازه دهید تا ته چین آماده شود. این زمان ممکن است بسته به مقدار ته چین حتی تا دو ساعت هم طول بکشد.

اگر می‌خواهید روی ته چین شما طلایی شود، می‌توانید فویل را بردارید و ده دقیقه آخر آن را گریل کنید. هنگامی که دیدید ته چین منسجم شده و دیواره‌های آن از ظرف جدا می‌شود، یعنی ته چین آماده است.

تزیین ته چین مرغ

برای تزیین ته چین مرغ می‌توانید از مواد مختلفی استفاده کنید. بهترین مواد برای این کار زرشک و خلال پسته هستند. زرشک را در کره تفت دهید و به آن خلال پسته‌ی خیس‌خورده اضافه کنید.

همچنین می‌توانید ماست چکیده را داخل قیف‌های مخصوص بریزید و با ماسوره روی ته چین شکوفه بزنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل