بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه خورش لوبیا سفید به دو روش آسان (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه خورش لوبیا سفید

اگر از غذاهای همیشگی خسته شده‌اید و به دنبال یک غذای جدید هستید، این خورش خوشمزه را حتماً امتحان کنید. خورش لوبیا سفید یک غذای خوشمزه و مورد علاقه در شهر ارومیه است. این خورش را به روش‌های مختلفی می‌توان تهیه کرد، اما روش اصلی و سنتی آن با گوشت گوسفند است. در ادامه با دو روش تهیه خورشت لوبیا سفید آشنا خواهید شد.

دستور تهیه خورش لوبیای سفید به سبک سنتی ارومیه

مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سفید ارومیه:

  • لوبیا سفید: نصف لیوان
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
  • گرد لیمو عمانی: به مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

مراحل تهیه خورشت لوبیا سفید ارومیه:

برای تهیه خورش لوبیا سفید ارومیه، ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. این کار باعث می‌شود نفخ آنها از بین برود. پس از پاک کردن لوبیا، آن را در کاسه‌ای بریزید، بشویید و روی آن آب بریزید، سپس اجازه دهید حدود پنج ساعت خیس بخورد. در این مدت، چند بار آب لوبیاها را عوض کنید. این کار زمان پخت لوبیاها را نیز کاهش می‌دهد.

وقتی لوبیاها خوب خیس خوردند، پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت گوسفند را به قطعات کوچک برش بزنید و به پیازها اضافه کنید. کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود.

در این مرحله زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و خوب تفت دهید. سپس سه لیوان آب به مخلوط اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. شعله را در ابتدا زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود یک ساعت گوشت بپزد. بعد از این زمان، لوبیاهای خیس خورده را آبکش کنید و به گوشت اضافه کنید. اجازه دهید این مخلوط نیز یک ساعت دیگر بپزد. در پایان، نمک و گرد لیمو را اضافه کنید.

توجه: در ابتدای پخت گوشت، نمک اضافه نکنید، زیرا این کار باعث سفت شدن گوشت می‌شود.

در این مرحله، در یک ماهیتابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگش تغییر کند و بوی خامی رب گرفته شود، سپس آن را به خورشت اضافه کنید. در آخر، زعفران دم کرده را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب جا بیفتد. بهتر است در تمام مراحل پخت خورشت لوبیا سفید، شعله گاز کم و حرارت ملایم باشد تا به خوبی جا بیفتد. در نهایت، آن را با برنج سرو کنید. نوش جان!

دستور تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت قلقلی

دستور تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه خورشت لوبیا سفید با کوفته قلقلی:

  • ۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • ۱/۲ پیمانه لوبیا سفید خام
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱۰ الی ۱۲ عدد گوجه گیلاسی
  • ۱ الی ۲ عدد فلفل سبز
  • آبغوره به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش لوبیا سفید با کوفته قلقلی:

برای تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت قلقلی، لوبیاها را از چند ساعت قبل خیس کنید و در این مدت چند بار آبش را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود و مدت زمان پخت آن کم شود.

سپس لوبیاهای خیس خورده را در قابلمه‌ای بریزید و با مقداری آب بپزید. در همین حال، مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و پیازهای خرد شده را درون آن بریزید و کمی تفت دهید. در این مرحله از پخت خورش لوبیا سفید، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و ادامه دهید تا مواد خوب مخلوط شوند.

“““html

فلفل، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را به پیاز اضافه کنید و آن‌ها را کمی تفت دهید. وقتی رب تغییر رنگ داد و بوی خامی آن رفع شد، حدود دو لیوان آب به مخلوط اضافه کنید و بگذارید آب به جوش بیاید.

پس از اینکه آب به جوش آمد، لوبیاهای پخته‌شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا طعم لوبیا و سس با هم ترکیب شود. حالا یک پیاز را رنده کنید و خوب آب آن را بگیرید. گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. وقتی که مخلوط حالت چسبندگی پیدا کرد، گوشت‌ها را به شکل گرد درست کنید. سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و کوفته‌قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید. در این مرحله از دستور تهیه خورشت لوبیا سفید، کوفته‌های سرخ‌شده را به خورشت اضافه کنید.

بعد از اینکه کمی آب خورشت کم شد، فلفل‌های سبز را به صورت حلقه‌ای ببرید و دانه‌های آن‌ها را جدا کنید، سپس فلفل‌ها را به خورشت اضافه کنید. البته اضافه کردن فلفل به دلیل تند بودن بعضی از آن‌ها کاملاً سلیقه‌ای است و بهتر است قبل از اضافه کردن، آن‌ها را امتحان کنید. اگر دوست دارید، می‌توانید مقداری آبغوره به خورشت اضافه کنید. حالا گوجه‌های گیلاسی را در کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند و بعد به خورشت اضافه کنید و بگذارید خورشت جا بیفتد. نوش جان!

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل