“`html
خورش مرغ افشاری یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که از گذشته برای مراسمهای مختلف مانند عزا و عروسی تهیه میشده است. این خورش به نوعی دنبالهدار چلو مرغ مجلسی محسوب میشود و برای مهمانیها و حتی برای غذا در ماه رمضان بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ افشاری
سینه یا ران مرغ ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۳ حبه
رب گوجهفرنگی ۳ قاشق غذاخوری
شیر نارگیل (اختیاری) ۴ قاشق غذاخوری
قیسی ۱۰ عدد
زعفران دمکرده ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو یا آبغوره (اختیاری) به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به مقدار کافی
روغن مایع به مقدار کافی
کره ۲۰ گرم
چگونه خورش مرغ افشاری تهیه کنیم
برای تهیه این خورش خوشمزه ابتدا قیسی را داخل یک کاسه میریزیم و با آب پر میکنیم تا خیس بخورد. در یک کاسه جدا، مقداری آب و نمک ریخته و گوشت مرغ را به آن اضافه میکنیم تا ۳۰ دقیقه در آن بماند. بعد از این مدت، مرغ را شسته و در آبکش قرار میدهیم.
حالا یک تابه مناسب روی حرارت گذاشته و مقداری روغن داخل آن میریزیم. سپس تکههای مرغ را به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا سرخ شوند.
پیاز را پوست کنده و به صورت خلالی یا ریز خرد کرده و به مرغ سرخ شده اضافه میکنیم تا پیازها نرم و شفاف شوند. بعد از آن، سیر را پوست کنده و ریز میکنیم و به مخلوط اضافه میکنیم. بعد از اینکه سیر کمی تغییر رنگ داد، کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا عطر ادویهها بیرون بیاید.
در این مرحله، مقداری آب اضافه میکنیم تا روی مرغ را بپوشاند و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد. سپس در یک تابه دیگر مقداری روغن ریخته و رب گوجهفرنگی را در آن تفت میدهیم تا رنگ آن بهخوبی تغییر کند و سپس به خورش اضافه میکنیم تا رنگ رب در خورش خوب مخلوط شود.
قیسی خیسخورده را آبکش کرده و به همراه زعفران دمکرده به خورش اضافه میکنیم و درب تابه را میبندیم. اجازه میدهیم خورش به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد.
در ۵ دقیقه آخر پخت، شیر نارگیل و آبلیمو یا آبغوره را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. در نهایت، خورش را در ظرف دلخواه ریخته و به همراه برنج ساده یا زرشک پلو سرو میکنیم. نوش جان.