“`html
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
رولت کالباس
مواد لازم:
- چهار عدد کالباس خشک مربعی شکل
- یک پیمانه پوره سیبزمینی
- دو قاشق غذاخوری خیارشور رنده شده و شوید خرد شده
- ۵۰ گرم کره
دستور تهیه:
ابتدا کره را به پوره سیبزمینی داغ اضافه کنید و با شوید و خیارشور مخلوط نمایید. سپس دو عدد کالباس را کنار هم گذاشته و یک لایه نازک از پوره را روی آن بمالید. حالا آن را مثل رولت بپیچید و در پایان به فاصله دو سانتی متری با چاقوی تیز برش بزنید.
رولتهای کوچک را میتوانید با ماست چکیده تزئین کنید. نکته: به جای شوید میتوانید از جعفری خرد شده استفاده کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
خوارک قارچ با نان
مواد لازم:
- سه قاشق غذاخوری کره
- ۲۵۰ گرم قارچ خرد شده
- نمک و فلفل
- نصف فنجان موسیر
- یک حبه سیر
- دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
- دو قاشق غذاخوری خامه ترش
- دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
- یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
دستور تهیه:
کره را در یک تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس قارچها و موسیرهای خرد شده را به آن اضافه کنید و حدود پنج دقیقه تفت دهید.
در یک تابه دیگر، کره بادام زمینی را گرم کنید. بعد سیر را به مخلوط قارچ و موسیر اضافه کنید و کره بادام زمینی را هم به آن بیفزایید. وقتی که مواد خوب با هم ترکیب شد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید کمی سرد شود.
در یک ظرف مناسب، آب لیمو را با خامه ترش و جعفری مخلوط کنید و به آن نمک و فلفل به مقدار دلخواه اضافه نمایید. سپس این مخلوط را به قارچ اضافه کنید. میتوانید این خوراک را به عنوان یک صبحانه مقوی میل کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
پیراشکی سبزیجات
مواد لازم:
- ۲۵۰ گرم آرد
- یک عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه شیر
- ½ قاشق چایخوری نمک
- دو قاشق غذاخوری روغن
- ½ قاشق چایخوری پیکینگ پودر
- ۲۵۰ گرم قارچ خرد شده و تفت داده شده
- هر کدام یک قاشق غذاخوری فلفل دلمهای سبز، زرد و قرمز
- دو قاشق غذا خوری جعفری خرد شده
- دو قاشق غذا خوری هویج پخته و نگینی شده
- نمک، فلفل و پودر آویشن به مقدار لازم
- سه قاشق غذا خوری پنیر نگینی شده
دستور تهیه:
تمام مواد به جز آرد را در یک ظرف ریخته و با قاشق هم بزنید تا یکدست شود. سپس به تدریج آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد. خمیر را به مدت یک ساعت در یک کیسه و در جای گرم قرار دهید.
پس از این مدت، خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر پهن کرده و با قالب گرد برش بزنید. سپس یک قاشق چایخوری از مواد را در وسط هر برش گذاشته و دور خمیر را جمع کنید. در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.
دستور تهیه مواد داخلی پیراشکی : ابتدا قارچها را شسته و خشک کنید و به صورت ریز خرد کنید. سپس با یک قاشق غذاخوری کره و یک قاشق غذاخوری آب لیمو روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب آن کشیده شود. سپس نمک، فلفل و پودر آویشن را اضافه کنید. از روی حرارت بردارید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
اسنک سویا و بادمجان
مواد لازم برای ۴ نفر :
- ۱۶ ورقه نان تست
- ۲ عدد بادمجان متوسط
- ۱۰۰ گرم سویا خیس خورده (حدود ۲ لیوان معمولی)
- ۱ عدد گوجه فرنگی متوسط
- ۱ عدد پیاز متوسط
- ۴ تا ۵ عدد فلفل سبز قلمی
- ۲ حبه سیر
- زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
“““html
- کره به مقدار لازم
- پنیر تست ورقهای به دلخواه
دستور تهیه :
سویا را از چند ساعت قبل با مقداری آب یا شیر خیس کنید و کنار بگذارید.
بادمجان را پوست بگیرید، خرد کنید و حداقل یک ساعت در آب و نمک بگذارید تا تلخیاش گرفته شود.
پیاز را نگینی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و بگذارید کمی گرم شود. پیاز خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شود. سپس فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
بادمجانها را آبکش و خشک کنید و با پیاز سرخ کنید. وقتی رنگ بادمجانها تغییر کرد، سویا را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. وقتی روغن را جذب کرد، یک عدد گوجه را رنده کنید و داخل تابه بریزید تا نیازی به روغن اضافی نباشد و مواد را خوب مخلوط کنید.
فلفلها را حلقه حلقه کنید و به مواد اضافه کنید. کمی نمک و سیر له شده هم بیفزایید. صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود. سپس یک استکان آب جوش به مواد اضافه کنید و درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا مواد نرم و پخته شوند.
وقتی آب مواد کشیده شد، حرارت را خاموش کنید. یک ورق نان تست را روی تخته قرار دهید و یک قاشق از مواد آماده را روی آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
مقداری فلفل روی مواد بپاشید و اگر دوست دارید، یک ورق پنیر روی آن بگذارید و بعد یک ورق دیگر نان تست روی پنیر قرار دهید.
با فشار دست، اسنک را محکم کنید. سپس دو طرف اسنک را به کره ذوبشده آغشته کنید و همه اسنکها را به همین شکل آماده کنید.
اسنکهای آماده شده را 3 تا 5 دقیقه در دستگاه ساندویچساز قرار دهید و گرم سرو کنید.
به عنوان سس همراه این نوع اسنک (و بعضی دیگر) میتوانید از سس خردل رقیقشده استفاده کنید:
- سس خردل 2 قاشق غذاخوری
- سرکه قرمز 1 قاشق غذاخوری
- ماست 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
همه مواد را با هم مخلوط کنید و همراه اسنکها سرو کنید.
یا میتوانید از سس فلفل آماده (موجود در تمام فروشگاهها) استفاده کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
کدوی شکمپر
مواد لازم :
- کدوی سبز متوسط 8 تا 10 عدد
- گوشت چرخکرده 150 گرم
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط 1 عدد
- پنیر کشدار 100 گرم
- آب گوجهفرنگی 1 فنجان
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه :
کدوها را بشویید و سر و ته آنها را ببرید، اما پوست را نکنید. کدوها را در یک قابلمه بچینید و با 1 فنجان آب و 1 قاشق غذاخوری نمک بپزید.
در یک تابه 1 قاشق روغن ریخته و پیاز رندهشده را تفت دهید. سپس گوشت را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
رب گوجهفرنگی، نمک، و فلفل را به گوشت اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد.
با یک قاشق نازک قسمتی از بدنه کدوها را به صورت عمودی بردارید و داخل آنها را گود کنید تا 3/2 مواد گوشتی و بقیه را با پنیر پر کنید.
در یک ظرف نسوز، 2 قاشق روغن و آب گوجهفرنگی بریزید و کدوها را در آن بچینید.
ظرف را در فر با دمای 350 درجه قرار دهید تا پنیر آب و روی کدوها طلایی شود.
شما میتوانید این غذا را با بادمجان سرخشده یا با سیبزمینی آبپز تهیه کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
چاپاتی عدس و اسفناج
مواد لازم:
-
- آرد سفید 225 گرم
- آرد سبوسدار 80 گرم
- نمک 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 1 قاشق سوپخوری
- آب ولرم 180 میلیلیتر
- روغن زیتون برای مواد میانی نان 1 قاشق سوپخوری
- پیاز خرد شده برای مواد میانی نان 150 گرم
- سیر له شده برای مواد میانی نان 2 حبه
- زیره سبز برای مواد میانی نان 1 قاشق چایخوری
- گرام ماسالا برای مواد میانی نان 1 قاشق چایخوری
“““html
- دانه خردل برای مواد میانی نان نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه برای مواد میانی نان نصف قاشق چایخوری
- عدس قرمز یا دال برای مواد میانی نان 100 گرم
- آب مرغ برای مواد میانی نان 500 میلیلیتر
- اسفناج خرد شده برای مواد میانی نان 250 گرم
دستور تهیه:
ابتدا روغن را در یک تابه گرم کنید و پیاز را با سیر ریز شده در آن تفت دهید تا طلایی شود. سپس ادویهها را اضافه کنید و بعد عدس و آب مرغ را به مخلوط بیفزایید. بگذارید حدود 20 دقیقه بپزد تا عدس نرم شود. بعد از این زمان، اسفناج خرد شده را اضافه کرده و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
در مرحله بعدی، آرد سفید و آرد سبوسدار را با هم مخلوط کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس روغن زیتون را به آرد اضافه کنید و به تدریج آب ولرم را اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. خمیر را برای 10 دقیقه ورز دهید و سپس بگذارید به مدت یک ساعت استراحت کند.
پس از این مدت، خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را با وردنه به شکل دایرهای به قطر 14 سانتیمتر باز کنید. هر دایره را در کیسه نایلونی قرار دهید و از مواد میانی نان در وسط آن بگذارید و دور خمیر را کمی خالی بگذارید. سپس یک دایره دیگر روی آن قرار دهید و لبهها را با آب مرطوب کنید تا خوب به هم بچسبند. حالا آنها را در تابه قرار دهید تا پخته شوند.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
خوراک لوبیا سبز گرم
مواد لازم:
- دو عدد گوجهفرنگی متوسط
- دو قاشق غذاخوری سرکه
- دو قاشق مرباخوری عسل
- ۱۵۰ گرم کالباس خرد شده
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۴۰۰ گرم لوبیا سبز
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نصف فنجان پنیر پارمزان
دستور تهیه:
گوجهفرنگیها را نصف کنید و سپس خرد کنید. در یک کاسه کوچک عسل و سرکه را با هم مخلوط کنید. کالباسها را در کمی روغن زیتون تفت دهید.
در یک قابلمه آب کافی بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. لوبیا سبزها را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. سپس در یک کاسه، لوبیا سبز پخته شده را با گوجهفرنگی، کالباس، نمک و فلفل مخلوط کنید. پنیر پارمزان خرد شده را بر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
خاگینه کالباس
مواد لازم:
- سه عدد تخم مرغ
- سه قاشق سوپخوری شیر
- شش ورق کالباس
- سه قاشق مرباخوری پیازچه
- دو قاشق مرباخوری پنیر چدار
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
دستور تهیه:
تخممرغها را با شیر در مخلوطکن بریزید و خوب هم بزنید. سپس کالباس را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید. پیازچههای خرد شده را هم با نمک و فلفل به مواد بیفزایید. روغن زیتون را در ته ماهیتابه بریزید و مخلوط را به آن اضافه کنید تا بپزد. سپس پنیر را روی آن بریزید و بگذارید یک دقیقه دیگر بپزد.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
خوراک سبزیجات با سس مخصوص
مواد لازم:
- چهار قاشق سوپخوری ذرت کنسرو شده
- دو فنجان کاهوی خرد شده
- چهار ورقه کالباس خرد شده
- یک سوم فنجان پیازچه خرد شده
- یک قاشق مرباخوری روغن زیتون
- یک قاشق مرباخوری سرکه
- یک هشتم قاشق مرباخوری آویشن
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه:
ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کنید. سپس ذرت را در صافی بزارید تا آب آن جدا شود. پس از آن، کاهو، کالباس و پیازچه را به کاسه اضافه کنید. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون، سرکه و آویشن را با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل مورد نظر را نیز اضافه کنید.
این سس را روی سالاد بریزید و بعد از هم زدن بلافاصله سرو کنید.
دستور تهیه و پخت ۱۰ غذای ساده
کتلت میگو
مواد لازم:
-
- میگوی پوست کنده 500 گرم
- نمک به مقدار لازم
“““html
- دلخواه
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- زردچوبه 2/1 قاشق سوپخوری
- فلفل 2/1 قاشق چایخوری
- آرد گندم 1 استکان
- تخم مرغ 1 عدد
- روغن 4 قاشق سوپخوری
دستور تهیه:
میگوی پاککرده را با کمی آب و نمک بپزید. سپس آنها را با سیب زمینی و پیازهایی که پوستکندهاید، چرخ کنید.
حالا مخلوطی از زردچوبه، فلفل، نمک و آرد را به میگوها اضافه کنید. تخممرغ را هم اضافه کرده و همه مواد را خوب ورز دهید تا مخلوط یکدستی به دست بیاید.
روغن را در ماهیتابه بریزید و بگذارید داغ شود. مقداری از مخلوط را در کف دستتان کمی پهن کنید و سپس دو طرف آن را در روغن سرخ کنید. برای بقیه مواد هم همین کار را انجام دهید.
در نهایت، کتلتها را در یک دیس بگذارید و دور آن را با سبزیجات، سیب زمینی سرخ شده و نخود فرنگی تزئین کنید.
بیشتر بخوانید:
۱۰ غذای ساده ولی خوشمزه با قارچ
دستور تهیه و پخت حلوا با کدوی حلوایی
آشنایی با ادویههای هندی و کاربرد آنها در آشپزی