“`html
دستور تهیه ذرت بخارپز در منزل
به گزارش رضیم: ذرت یکی از خوراکیهای مفید است که میتوان در انواع سالادها و غذاهای مدرن از آن استفاده کرد. علاوه بر ارزش غذایی و ویتامینهای بالا، طعم خوشمزهای هم دارد. ذرت بخارپز یکی از روشهای تهیه ذرت است که ارزش غذایی بالایی دارد. بهترین راه برای بخارپز کردن ذرت استفاده از دستگاه بخارپز است.
در ابتدا باید دانههای ذرت را از بلال جدا کنید. اگر این کار را نکنید، ممکن است سخت و زمانبر به نظر برسد. برای این کار، کافی است یک ردیف دانه را در طول بلال بیرون بکشید و با یک چاقوی بلند بقیه دانهها را راحتتر جدا کنید. پس از جدا کردن دانهها، آنها را بشویید و سپس در بخارپز بگذارید. زمان دقیق بخارپز شدن مشخص نیست ولی معمولاً نیم تا یک ساعت طول میکشد.
دستور تهیه ذرت بخارپز با سس پنیر
برای تهیه این ذرتهای خوشمزه، اول ذرتها را در آب بپزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. آنها را به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملاً نرم شوند. در این حین، میتوانید سس پنیر را درست کنید. برای تهیه سس، شیر، کره و خامه را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. وقتی کمی گرم شد، پنیر چدار، سس مایونز، سس خردل، پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. پس از پختن ذرتها، سیخهای چوبی را در آنها قرار دهید و سس پنیر را روی آن بریزید و با پودر پاپریکا تزئین کنید. این ذرت بخارپز یک میانوعده بسیار خوشمزه است که میتواند میز پذیرایی شما را زیباتر کند. همچنین میتوانید مواد دیگری مانند کره گیاهی، آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، پودر سیر، پودر سیبزمینی، قارچ و کمی سس سفید نیز به آن اضافه کنید.
خواص ذرت بخارپز شده برای سلامتی
ذرت منبع خوبی از ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها مفید است. همچنین، ویتامین B5 که در فعالیتهای مختلف بدن کمک میکند را نیز دارا است. علاوه بر این، ذرت دارای مقادیر زیادی ویتامین C است که برای جلوگیری از بیماریها مفید است. به خاطر همین خواص، متخصصان به گنجاندن ذرت در رژیم غذایی روزانه تأکید میکنند. همچنین، ذرت سرشار از فیبر است که به بهبود هضم و جلوگیری از یبوست کمک میکند.
ذرت میتواند در جلوگیری از سرطان مؤثر باشد. فیبر موجود در آن به کاهش کلسترول خون کمک میکند و خطر سرطان روده را کاهش میدهد. برای کنترل قند خون افرادی که دیابت دارند نیز مفید است. همچنین، فیبر موجود در ذرت به کاهش کلسترول کمک میکند و روغن موجود در دانه و پوست ذرت نیز به پایین آمدن کلسترول در خون افراد میانسال و سالمند کمک میکند.
در ۱۰۰ گرم دانه ذرت خام مواد مغذی موجود چیست؟
- انرژی: ۳۵۰ کالری
- آب: ۱۳ گرم
- پروتئین: ۹ گرم
- چربی: ۴ گرم
- مواد نشاستهای: ۷۲ گرم
- کلسیم: ۲۲ میلیگرم
- سدیم: ۱ میلیگرم
- پتاسیم: ۲۸۵ میلیگرم
- فسفر: ۲۶۵ میلیگرم
- آهن: ۲ میلیگرم
- ویتامین آ: ۴۹۰ واحد
- ویتامین ب۱: ۰/۴ میلیگرم
- ویتامین ب۲: ۰/۱۲ میلیگرم
- ویتامین ب۳: ۲/۲ میلیگرم
- آرسنیک: ۳۰ میلیگرم