“`html
امروزه تقریباً هر سالادی سس مخصوص خودش را دارد و این سسها به سالادها طعم خاصی میدهند. سس ماست یکی از سسهای کم چرب و کم کالری است که میتوانید برای هر نوع سالاد استفاده کنید. این سس همچنین همراه با انواع ساندویچها سرو میشود.
دستور تهیه سس ماست
امروزه تقریباً همه سالادها سسهای مخصوص خود را دارند که این باعث میشود سالاد طعم خوشمزهای بگیرد. سس ماست یک سس کم چرب و کم کالری است و برای هر نوع سالاد مناسب است.
سس ماست به ویژه برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند یا کسانی که دیابت، فشار خون یا چربی خون بالا دارند، مناسب است. ماده اصلی این سس ماست است. ماست یکی از لبنیات است که با تخمیر شیر توسط باکتریای به نام لاکتوباسیلوس به دست میآید.
میتوان از هر نوع شیری برای تهیه ماست استفاده کرد، اما معمولاً ماستها از شیر گاو تهیه میشوند. جالب است بدانید که در زبانهای دیگر، به خصوص زبانهای ایرانی مانند فارسی و کردی، از کلمه “یوقورت” برای اشاره به ماست استفاده میشود که ریشهاش به زبان ترکی برمیگردد و به معنای “هم آوردن” است.
ماست در تاریخ فرهنگ ایران و هند بیش از پنجصد سال قبل از میلاد مسیح وجود داشته است و در سنتهای ایرانی باور بر این بوده که ابراهیم پیامبر به خاطر مصرف روزانه ماست عمر طولانی و سلامتی داشته است. اولین ماستها احتمالاً به صورت تصادفی تهیه شدهاند؛ زمانی که مردم شیر را در کیسههایی از پوست بز میریختند، باکتریهای موجود در پوست، شیر را تخمیر کردند و ماست به وجود آمد.
یک زیستشناس روسی بر این باور بود که لاکتوباسیلوس برای سلامتی مفید است و تلاش کرد مصرف ماست را در اروپا ترویج کند. در سال ۱۹۱۹، اولین کارخانه تولید ماست به صورت صنعتی در بارسلونای اسپانیا تأسیس شد و از آن زمان به مصرف ماست افزوده شده است. سایر انواع سسها شامل سس فرانسوی، سس مایونز، سس خردل و سس بشامل هستند.
مواد لازم :
آب لیمو تازه : 2 قاشق غذاخوری
نمک : 1/2 قاشق چایخوری
سرکه سفید : 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه تازه : 1/4 قاشق چایخوری
سیر تازه له شده : 2 حبه درشت
شوید خشک : 1 قاشق چایخوری پر
ماست : 3/4 پیمانه
فلفل قرمز تند : در صورت دلخواه
روغن زیتون : 1/3 پیمانه
مراحل تهیه :
گام 1: ابتدا ماست، آب لیمو، روغن زیتون، سرکه و نمک را با هم مخلوط کنید تا کمی یکدست شوند.
گام 2: سپس ادویهها و دیگر مواد را به مخلوط اضافه کنید.
گام 3: سس ماست را بعد از آماده شدن در یخچال بگذارید.
گام 4: حدود 1 ساعت به سس ماست زمان دهید تا طعمها با هم ترکیب شوند و سس به خوبی جا بیفتد.