بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه سلطان پلو مرحله به مرحله (مرحله به مرحله)

“`html

سلطان پلو ساده و خوشمزه با گوشت قلقلی و سیب زمینی

به گزارش رضیم: سلطان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که ریشه‌اش به استان خراسان برمی‌گردد. این غذا به همراه پلو سرو می‌شود و تهیه آن بسیار آسان و سریع است. گوشت قلقلی‌های خوشمزه‌ای که در این غذا به کار می‌رود، طعم خوبی به آن می‌بخشد. برای کنار این پلو می‌توانید از سیب زمینی سرخ‌کرده استفاده کنید. سیب زمینی‌ها را می‌توانید به شکل خلالی یا مکعبی خرد کرده و در کنار غذا بگذارید. ترکیب سلطان پلو با ماست و خیار تازه و سبزی خوردن طعم بسیار خوبی دارد.

مواد لازم برای تهیه سلطان پلو

  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • جعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی ۳ عدد
  • رب ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • آبغوره یا آبلیموی به مقدار لازم
  • سیب‌زمینی ۳ عدد
  • برنج ۲ پیمانه
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، دارچین به مقدار لازم

دستور تهیه سلطان پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت قلقلی

مرحله اول: آماده‌سازی مخلوط

ابتدا یکی از پیازها را پوست بکنید و رنده کنید. سپس آب آن را بگیرید و گوشت را داخل یک کاسه بریزید. سپس آرد نخودچی و ادویه‌های دیگر به جز دارچین و جعفری را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. مواد را ورز دهید تا گوشت خوب شکل بگیرد. سپس این مواد را به شکل قلقلی درآورده و روی سینی برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا منسجم شود.

مرحله دوم: سرخ‌کردن

بعد از استراحت قلقلی‌ها، آن‌ها را سرخ کنید. اگر وقت ندارید، می‌توانید آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید تا منسجم شوند. سپس در یک تابه روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود، سپس قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید.

مرحله سوم: تهیه سس

حالا یکی از پیازهای باقی‌مانده را ریز خرد یا رنده کنید و در تابه بریزید. اجازه دهید کمی نرم شود، سپس کمی روغن، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت بدهید. گوجه‌فرنگی‌ها را میکس کنید و به آن‌ها اضافه کنید و همراه با پیاز و کمی نمک و دارچین تفت دهید تا آب گوجه کم شود. سپس رب را اضافه کرده و بگذارید کمی تفت بخورد تا بوی خامی رب گرفته شود.

مرحله چهارم: پخت سلطان پلو

در این مرحله قلقلی‌ها را به سس اضافه کنید و مقداری آب بریزید تا سس غلیظ شود. سیب‌زمینی‌ها را خلالی کرده و با کمی نمک در روغن سرخ کنید. سپس برنج را درست کنید و بعد آبکش کنید. در کف قابلمه کمی روغن و زعفران بریزید و برنج را دم کنید. در نهایت کمی آبغوره یا آب لیمو به قلقلی‌ها اضافه کرده و با برنج و سیب‌زمینی سرو کنید.

نکات کلیدی در تهیه سلطان پلو

  1. اضافه کردن کمی دارچین طعم خوبی به قلقلی‌ها می‌دهد.
  2. می‌توانید از عصاره گوشت نیز استفاده کنید.
  3. میزان ترشی این غذا بستگی به سلیقه شما دارد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل