بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه شله بریان زیره غذای سنتی اصفهان با نکات ضروری (مرحله به مرحله)

“`html

شله بریان یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از اصفهان آمده است. این غذا تاریخچه‌ای حدود ۲۰۰ سال دارد و معمولاً در زمستان تهیه می‌شده است. غذاها نمایانگر فرهنگ هر منطقه‌ای هستند و با درست کردن آن‌ها می‌توانیم با آداب و رسوم آن شهر آشنا شویم و تنوعی به سفره خود اضافه کنیم. امروز در مجله رضیم، ما به شما طرز تهیه شله بریان زیره اصفهانی با گوشت دنده یا گردن را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شله بریان زیره اصفهان

گوشت دنده یا گردن ۱۵۰ گرم
برنج دانه ریز یک پیمانه
پیاز یک عدد
زیره ۲ قاشق غذا‌خوری
نمک ۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری

دستور تهیه شله بریان اصفهانی با زیره

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا برنج دانه ریز را با آب ولرم چند بار بشویید تا تمیز شود. سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خیس بخورد. پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید.

مرحله دوم: تفت دادن و پخت گوشت

پیازها را در قابلمه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شوند. سپس گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم آن به خورد گوشت برود. بعد از اینکه گوشت رنگش تغییر کرد، چند پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت پخته شود.

مرحله سوم: افزودن برنج

زمانی که گوشت پخته شد، استخوان آن را جدا کرده و دوباره به قابلمه با آب گوشت برگردانید. سپس نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. بگذارید برنج با آب گوشت بپزد و نرم شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله چهارم: تهیه شله بریان زیره

زمانی که آب گوشت کم و برنج پخته و نرم شد، زیره را اضافه کنید و همه چیز را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. وقتی آب گوشت تمام شد، از روی حرارت بردارید و با گوشت‌کوب مواد را خوب بکوبید. شله خوشمزه شما آماده است. نوش‌جان!

نکات کلیدی در تهیه شله بریان اصفهان با زیره

می‌توانید از گوشت گوساله نیز استفاده کنید.
در مراحل پخت برنج، حتماً غذا را بچشید، شاید به نمک بیشتری نیاز باشد.
اگر هنگام افزودن برنج آب گوشت کم بود، کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
هرگز برای افزودن آب از آب سرد استفاده نکنید.
در بعضی از دستورها ممکن است به آن نخود اضافه کنند و همراه با مواد در انتها بکوبند.
برای تزئین می‌توانید از کمی دارچین و زیره استفاده کنید و با نان تازه میل کنید.


سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل