بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه قاتق؛ آبگوشت زابلی معروف و خوشمزه (مرحله به مرحله)

دستور تهیه قاتق؛ آبگوشت زابلی معروف و خوشمزه

این غذا را می‌توان یکی از سنتی‌ترین غذاهای ایرانی دانست که همیشه بهانه خوبی برای جمع‌های خانوادگی است. آبگوشت اقلاً با نان سنگک، سبزی‌خوردن، پیاز و دوغ ایرانی، نماد غذای سنتی در ایران به حساب می‌آید.

برای تهیه این غذا، از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه‌فرنگی (یا رب گوجه‌فرنگی) و بعضی حبوبات مانند نخود و لوبیا استفاده می‌شود. این خوراکی رقیق، از پختن گوشت، پیاز، سیب‌زمینی و حبوبات به دست می‌آید.

روش طبخ آبگوشت زابلی (قاتق)

این غذا در دو مرحله سرو می‌شود. ابتدا آب آن را با تکه‌های نان مخلوط کرده و می‌خورند (تلیت). بقیه مواد را می‌توان با گوشت‌کوب کاملاً کوبید یا با نان، پیاز و چاشنی‌هایی مثل ترشی و سبزی‌خوردن میل کرد (گوشت کوبیده). اگر در ظرف‌های سنگی پخته شود، آن را دیزی سنگی می‌نامند.

برخی افراد با تلیت کردن، نان‌های بیات و خشک را به نوعی به مصرف می‌رسانند. آبگوشت سیستانی تقریباً مشابه آبگوشت‌های معمولی ایرانی است، ولی طعم خاص آن به خاطر ادویه محلی آن، یعنی آچار است.

علاوه بر آچار که برای چشیدن طعم واقعی آبگوشت زابلی ضروری است، گوشت، سیب‌زمینی، پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی به همراه روغن محلی، دیگر مواد اصلی این غذای خوشمزه را تشکیل می‌دهند. شما می‌توانید با تهیه این غذا، طعمی متفاوت از آبگوشت را با خانواده تجربه کنید.

مواد لازم:

پیاز متوسط : 1 عدد
گوشت مرغ محلی یا گوشت گوسفند : 250 گرم
گوجه‌فرنگی متوسط : 3 عدد یا ( رب گوجه‌فرنگی : 2 قاشق غذاخوری)
آچار (ادویه زابلی ): 1 قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
آب : 5 لیوان
لپه : 3 قاشق غذاخوری

مراحل پخت :

گام 1: ابتدا پیاز را در روغن کمی تفت می‌دهیم.
گام 2: گوشت را به آن اضافه کرده و با هم تفت می‌دهیم.
گام 3: رب گوجه‌فرنگی یا گوجه رنده شده، آچار، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

گام 4: در آخر به آن آب و لپه را اضافه کرده و می‌گذاریم تا کاملاً بپزد.
گام 5: حدود 4 الی 5 ساعت زمان لازم است تا همه مواد خوب پخته شده و لعاب لازم در غذا بیفتد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل