“`html
دستور تهیه اسپاناکوپیتا
اسپاناکوپیتا یک غذای یونانی است که در کشورهای مختلف از جمله ایران هم پخته میشود و طرفداران زیادی دارد. این غذا میتواند به عنوان عصرانه، پیشغذا یا حتی غذای اصلی سرو شود. یکی از مواد اصلی اسپاناکوپیتا، اسفناج است.
برای اینکه اسپاناکوپیتای شما خوشمزهتر و طعم تازهتری داشته باشد، از اسفناجهای کوچک یا همان بیبی اسفناج استفاده کنید. همچنین حتما باید از پنیر فتا استفاده کنید و پنیر دیگری را جایگزین آن نکنید.
دستور تهیه اسپاناکوپیتا اسفناج
دستور تهیه اسپاناکوپیتا
مواد لازم برای تهیه اسپاناکوپیتا:
- روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
- پیاز بزرگ 1 عدد
- سیر 6 حبه
- پوست و آب یک عدد لیموی تازه
- اسفناج یک کیلو
- شوید 4 تا 6 ساقه
- آویشن 2 قاشق چایخوری
- پنیر فتا 340 گرم
- تخممرغ 7 عدد
مواد لازم برای تهیه کراست اسپاناکوپیتا:
- کره 220 گرم
- روغن زیتون یک چهارم پیمانه
- برگ بو 3 تا 6 عدد
- خمیر فیلو یک بسته 200 گرمی
مراحل تهیه اسپاناکوپیتا:
ابتدا پیازها را به شکل نگینی خرد کنید. بعد ماهیتابه را روی حرارت زیاد قرار دهید و در آن روغن بریزید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
حالا سیر را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید. سپس آب لیمو و پوست لیمو رنده شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
نحوه پخت اسپاناکوپیتا
در این مرحله از دستور تهیه اسپاناکوپیتا، برگهای اسفناج را بشویید و کمی خرد کنید و همه را به ماهیتابه اضافه کنید. اگر حس کردید مقدار اسفناج زیاد است، باز هم همه را بریزید چون اسفناج خیلی زود آب میشود و حجم آن کم میشود.
مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا رنگ اسفناجها تغییر کند و تیره شود و آب آنها جمع شود.
اسپاناکوپیتای یونانی
اگر مقدار اسفناج شما زیاد بود و در ماهیتابه جا نمیشد، آنها را کمکم اضافه کنید. چون اگر مقدار کمی اسفناج استفاده کنید، بعد از پخت حجم آن کم میشود و برای درست کردن اسپاناکوپیتا کافی نخواهد بود.
پس از اینکه اسفناجها پختند و رنگشان تغییر کرد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
دستور تهیه اسپاناکوپیتا
بعد از اینکه ماهیتابه را از روی حرارت برداشتید، نوبت به اضافه کردن سایر مواد میرسد. شوید تازه را خرد کنید و به اسفناجها اضافه کنید، سپس آویشن و پنیر فتا را اضافه کنید و همه چیز را به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند.
در این مرحله از
“““html
دستور تهیه اسپاناکوپیتا تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و با همزن دستی هم بزنید. بگذارید اسفناجها کمی خنک شوند، سپس تخم مرغها را به آنها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و بگذارید کنار.
چطور اسپاناکوپیتا درست کنیم ؟
مراحل تهیه کراست اسپاناکوپیتا:
کره، روغن و برگ بو را در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید. وقتی که کره ذوب شد، حرارت را کم کنید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا عطر برگ بو وارد کره و روغن شود. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کنار.
دستور تهیه اسپاناکوپیتای اسفناج
خمیر فیلو را از فریزر بیرون بیاورید و بسته بندی آن را باز کنید. روی خمیرها را با یک دستمال تمیز و کمی مرطوب بپوشانید تا خشک نشوند.
حالا ظرفی برای تهیه اسپاناکوپیتا را آماده کنید. یک ظرف مستطیلی با ابعاد تقریبی 22 در 33 سانتیمتر انتخاب کرده و یک لایه خمیر را طوری بگذارید که یک طرف آن وسط ظرف قرار بگیرد و طرف دیگر از ظرف آویزان باشد.
یک لایه خمیر دیگر هم به همین شکل در طرف دیگر ظرف بگذارید. این کار را شش بار تکرار کنید و در نهایت همه خمیرها را با مخلوط کره و روغن خوب چرب کنید.
حالا شش لایه خمیر دیگر هم به همین شکل در دو طرف ظرف بگذارید. در انتها باید همه چهار سمت ظرف با خمیر پر شده باشد و روی همه خمیرها را دوباره چرب کنید. فراموش نکنید که روی خمیرهای باقیمانده را حتماً با دستمال نم دار بپوشانید تا خشک نشوند.
دستور تهیه تصویری اسپاناکوپیتا
بعد از اینکه خمیرهای اسپاناکوپیتا را آماده کردید، مخلوط اسفناج که قبلاً آماده شده را در وسط خمیرها بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید.
دستور تهیه اسپاناکوپیتای یونانی
حالا باید لبههای خمیری که از ظرف آویزان بود را روی مواد اسفناجی بگذارید و همه را جمع کنید. ابتدا خمیرهایی که از طول ظرف آویزان است را جمع کنید و بعد خمیرهای عرض ظرف را روی آنها بگذارید.
اگر در این مرحله خمیرها به هم خرد شدند، نگران نباشید و به کار خود ادامه دهید. با احتیاط خمیرها را جمع کنید.
دستور تهیه اسپاناکوپیتا
وقتی که همه خمیرها جمع شدند، یک لایه خمیر فیلو دیگر بردارید و روی ظرف بگذارید تا تمام مواد آن را بپوشاند. سپس با احتیاط کامل گوشههای خمیر را به درون ظرف جمع کنید.
“““html
اسپاناکوپیتا با اسفناج
بعد از اینکه خمیر را جمع کردید، با یک برس، تمام سطح خمیر را چرب کنید. سپس یک لایه خمیر دیگر را روی لایه قبلی بگذارید و گوشههای آن را مانند لایه قبل جمع کنید. دوباره روی این لایه هم چرب کنید. این کار را تا زمانی که 8 لایه خمیر داشته باشید، ادامه دهید.
تهیه اسپاناکوپیتا
الان فر را روشن کنید و ظرف را داخل فر بگذارید. بگذارید به مدت 40 تا 50 دقیقه تا لایههای خمیر طلایی و برشته شوند. بعد از این مدت، ظرف را از فر بیرون بیاورید، برش بزنید و نوش جان کنید.