بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه مربای خربزه خانگی خوشمزه و خوش عطر (مرحله به مرحله)

“`html

خربزه یک میوه تابستانی خوشمزه و آبدار است که خواص زیادی دارد. برای تهیه مربای خربزه دو روش متفاوت وجود دارد. در برخی روش‌ها، برای قوام گرفتن خربزه، از آهک استفاده می‌شود مثل مربای کدو حلوایی.

مربای خربزه با آهک

مواد لازم مربای خربزه با آهک

خربزه سبز (ایوانکی) ۱ کیلوگرم
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر (۱۲ پیمانه)
شکر ۱.۵ کیلو گرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلی‌لیتر
آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپ‌خوری
وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری

دستور تهیه مربای خربزه با آهک

اول خربزه را بشویید و پوست و دانه‌هایش را بگیرید و به قطعات کوچک برش بزنید.
سپس آب و آهک را با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه صبر کنید تا آهک ته نشین شود.
آب زلال روی آهک را جدا کنید و روی خربزه‌ها بریزید و به مدت 24 ساعت کنار بگذارید.
بعد، خربزه‌ها را آبکش کنید و 3 ساعت در آب معمولی بگذارید و در این مدت 2-3 بار آب آن را عوض کنید تا آهک‌ها خارج شوند.
در یک قابلمه آب و شکر را مخلوط کرده و آن را به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود.
سپس آب لیمو ترش را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت کمی غلیظ شود.
حالا خربزه‌ها را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
کمی وانیل اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر بگذارید بجوشد و سپس حرارت را خاموش کنید.
بعد از سرد شدن، مربا را در شیشه تمیز و در بسته در یخچال نگهداری کنید.
اگر می‌خواهید رنگ مربا زیباتر شود، می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده همراه وانیل به آن اضافه کنید.
تکه‌های خربزه را نباید خیلی ریز کنید تا موقع پخت له نشوند.
خربزه‌های سبز و زرد کوچک برای تهیه مربا بهترند.


مربا خربزه بدون آهک

مواد لازم مربا خربزه بدون آهک

خربزه مشهدی رنده شده ۱ کیلوگرم
شکر ۹۰۰ گرم
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
گلاب ۱/۲ استکان

دستور تهیه مربا خربزه بدون آهک

شکر و خربزه را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید و قوام بگیرد.
کف سطح مربا را بگیرید.
سپس گلاب و وانیل را اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر بجوشانید و بعد حرارت را خاموش کنید.
وقتی مربا کاملاً خنک شد، آن را در شیشه تمیز و در بسته در یخچال نگهداری کنید.
اگر دوست دارید، می‌توانید در مرحله آخر پخت مقداری گردو یا بادام هم به مربا اضافه کنید که طعم و ارزش غذایی آن را بیشتر کند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل