بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه مرحله به مرحله دستور تهیه سس سیراچا (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه مرحله به مرحله سس سیراچا

سس سیراچا (sriracha) یکی از سس‌های معروف دنیا است که حتماً در برخی از غذاها با آن برخورد کرده‌اید. این سس تند تایلندی معمولاً برای طعم‌دار کردن گوشت و مرغ استفاده می‌شود.

معمولاً انواع آماده این سس مقداری شکر و مواد نگهدارنده دارند که شاید برای شما مطلوب نباشد. ما در نظر داریم تا با حذف مواد ناسالم، سس خوشمزه‌تری درست کنیم. به همین دلیل سس سیراچای خانگی ما فاقد شکر خواهد بود.

جالب است بدانید که شرکت هوی فونگ (Huy Fong) در کمتر از یک سال، ۲۰ میلیون عدد سس سیراچا فروخته است. طعم دلپذیر سس‌های این شرکت و نحوه خاص تهیه آن‌ها، باعث محبوبیتشان شده است.

راز موفقیت سس سیراچای این شرکت در تخمیر آن است. سس‌های تخمیری طعمی خوشمزه و خاص دارند. ما نیز برای شما دستور سس سیراچا تخمیری را تهیه کرده‌ایم تا بتوانید بهترین سس را درست کنید.

دستور تهیه سس فلفل تایلندی (سیراچا)

این سس با استفاده از فلفل چیلی تازه، سیر، فلفل دلمه‌ای، سرکه و نمک تهیه می‌شود و به مدت ۷ روز تخمیر می‌گردد، که این ویژگی آن را به یک غذای پروبیوتیک تبدیل می‌کند. پس از این مدت، سایر مواد به آن اضافه می‌شود. حتماً مرحله تخمیر را انجام دهید چون طعم فوق‌العاده‌ای به سس می‌دهد و سس شما مدت بیشتری قابل نگهداری خواهد بود.

سس سیراچا خانگی تخمیر شده

مواد لازم قبل از تخمیر

۴۵۰ گرم فلفل قرمز چیلی

۱ عدد فلفل دلمه‌ای متوسط (۱۲۰ گرم)

۶ حبه سیر

۱/۳ پیمانه سرکه سیب یا سرکه نارگیل (۸۰ میلی لیتر)

۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک

مواد پس از تخمیر

۲ قاشق غذاخوری سس ماهی

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر

۱۰ تا ۱۵ قطره استویا مایع (اختیاری)

دستور تهیه سس سیراچا مرحله به مرحله

شما می‌توانید از هر نوع فلفل چیلی به دلخواه خود استفاده کنید؛ فقط حتماً فلفل چیلی قرمز باشد. من از فلفل‌های هالوپینو (ملایم)، سرانو (ملایم) و تایلندی (تند) استفاده کرده‌ام.

قبل از شروع کار، حتماً دستکش بهداشتی بپوشید، چون در غیر این صورت، دست شما دچار سوزش می‌شود.

فلفل چیلی و فلفل دلمه‌ای را بشویید و سپس برش بزنید و سر و دانه‌های آن‌ها را جدا کنید. سیر را پوست بکنید و به قطعات درشت خرد کنید. حالا فلفل چیلی، فلفل دلمه‌ای قرمز، سیر، سرکه و نمک را در غذاساز بریزید و آن‌ها را به شکل پوره درآورید.

سس را در یک شیشه بزرگ ترشی بریزید. روی آن را با یک تکه پارچه تنظیف بپوشانید و با نخ یا کش پلاستیکی محکم کنید. شیشه را به مدت ۴ تا ۷ روز در مکان تاریک و خنک، مانند کابینت، قرار دهید. مشاهده می‌کنید که در سس حباب‌هایی شکل می‌گیرد و به رنگ پف‌دار در می‌آید.

می‌توانید آن را به مدت ۴ روز بخوابانید تا مزه‌اش به دست آید، اما اگر می‌خواهید سس سیراچای تخمیری واقعی داشته باشید، بهتر است آن را به مدت ۷ روز نگه دارید. بعد از ۷ روز، سس را به غذاساز منتقل کنید و روغن زیتون، سس ماهی و شیرین کننده (اگر می‌خواهید) را اضافه کنید.

اجازه دهید مواد در مخلوط‌کن کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس آن‌ها را در صافی بریزید تا آب آن خارج شود. صافی را روی یک ظرف بگذارید و بگذارید تا آب آن به آرامی خارج شود.

سس سیراچای غلیظ شده را در یک ظرف شیشه‌ای محکم و غیر قابل نفوذ قرار دهید. من از ظرف‌های شیشه‌ای مخصوص بورمیولی روکو استفاده می‌کنم که دارای واشر هستند و هیچ هوایی وارد آن نمی‌شود.

“““html

هوایی وارد آن نمی‌شود، پیشنهاد می‌کنم. سس را در یخچال به مدت ۴ ماه نگهداری کنید.

آب چیلی باقیمانده را در شیشه‌های دهان گشاد کوچک که درب محکمی داشته باشند بریزید، در یخچال نگهداری کنید و مانند سس تاباسکو از آن استفاده کنید.

نکاتی در مورد سس سیراچا تخمیری

سس سیراچا گاهی به اشتباه سس سریراچا تلفظ می‌شود، اما نام درست آن سیراچا است.

این سس رنگ قرمز دارد و بنابراین برای تهیه آن باید فقط از فلفل قرمز استفاده کنید. حتی فلفل دلمه‌ای شما نیز باید قرمز باشد.

طعم اصلی این سس بسیار تند است و همان‌طور که گفته‌ام، یکی از دلایل کاهش وزن مردم تایلند خوردن غذاهای تند است. اما شما می‌توانید بر حسب سلیقه خود از فلفل‌های قرمز با تندی کمتر مثل چیلی سرانو یا هالوپینو استفاده کنید.

در کشور ما، فلفل تندی که معمولاً استفاده می‌شود، نوعی فلفل چیلی به نام birds eye است و این نوع فلفل هم در زمره فلفل‌های تند محسوب می‌شود.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل