“`html
دستور تهیه خورش خیار
این خورش یکی از غذاهای معروف ایرانی است که کمتر کسی آن را درست میکند و به آرامی در حال فراموشی است. در گیلان نوع خاصی از خیار کشت میشود که شبیه خیار چنبر است و در تهیه این غذا از آن استفاده میکنند. به این نوع خیار، بهطور محلی “برمه خیار” یا “بلمه خیار” میگویند.
مردم گیلان در گذشته از برمه خیار بهعنوان دارویی برای پیشگیری از یرقان استفاده میکردند. این خیار طبع سردی دارد، به همین دلیل خورش خیار را با سبزیجات معطر و گردو درست میکنند. اگر میخواهید یک خورش خوشمزه امتحان کنید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
۱- اجازه دهید خورش به خوبی جا بیفتد و برای مدت طولانی روی حرارت ملایم پخته شود.
۲- حتماً از مواد تازه برای تهیه خورش خیار استفاده کنید.
۳- اگر بعد از پخت خورش، آب آن زیاد بود، در قابلمه را باز بگذارید تا کمی از آب بخار شود. اما مواظب باشید که آب خورش بهطور کامل از بین نرود.
۴- چاشنیها را با توجه به سلیقه خود و اعضای خانواده کم و زیاد کنید. اگر طعم ترش را دوست دارید، آب غوره بیشتری اضافه کنید و اگر تند بودن را میپسندید، فلفل بیشتری بریزید.
۵- نمک و ترشی را در ۲۰ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.
۶- در حین پختن خورش، مدام آن را هم نزنید تا مواد له نشوند.
۷- هر چند دقیقه یک بار در قابلمه را باز نکنید تا دمای خورش ثابت بماند.
۸- راز درست کردن یک خورش خوشمزه، پیاز داغ طلایی و خوشعطر است.
خورش خیار، خوشمزه و سنتی
اگر از غذاهای شمالی لذت میبرید، به دستور تهیههای خورش لوس گیلان، شامی ترش، سوسه کباب سیکا و آغوز کوکو هم نگاهی بندازید.
مواد لازم :
خیار : ۴ عدد
گردو خرد شده : ۲۰۰ گرم
سبزی معطر : ۳ قاشق غذاخوری
پیاز : ۱ عدد
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
رب انار : ۳ قاشق غذاخوری
آبغوره : ۱ استکان
آب : ۲ و نیم لیوان
مراحل پخت :
گام 1: مقداری روغن در تابه بریزید و صبر کنید تا گرم شود.
گام 2: سپس پیازهای خلالی را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
گام 3: خیارها را پوست بگیرید و نگینی برش بزنید.
گام 4: آنها را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.
گام 5: سبزیها را جداگانه سرخ کنید.
گام 6: بعد از چند دقیقه، گردوی پودر شده را به خیار اضافه کرده و کمی تفت دهید.
گام 7: سپس نمک، رب انار و سبزی سرخ شده را اضافه کرده و با ۲.۵ لیوان آب بپزید.
گام 8: بعد از ۲۰ دقیقه، آبغوره را به غذا اضافه کرده و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.