“`html
دستور تهیه پیده ترابزون
پیده یکی از غذاهای معروف کشور ترکیه است که به آن پیتزای ترکی هم گفته میشود. این غذا با تکهای خمیر درست میشود و روی آن موادی مانند گوشت، سبزیجات و پنیر قرار میدهند. طعمهای مختلفی دارد و یکی از محبوبترین انواع آن، متعلق به ترابزون است.
تاریخچه این غذا به سال ۱۸۵۰ برمیگردد و در ترکیه بسیار محبوب است. حالا دستور تهیه پیده ترابزون را برای شما آماده کردهایم.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
آرد سفید | ۳ تا ۳٫۵ لیوان |
آب ولرم | ½ لیوان |
شیر ولرم | ½ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای روی پیده: | میزان مورد نیاز : |
کره | به مقدار کافی |
تخم مرغ برای هر پیده | ۱ عدد |
پنیر موزارلا | ۱۰۰ گرم |
پنیر سفید رنده شده | ۱۰۰ گرم |
دستور تهیه پیده ترابزون در منزل
مرحله اول
برای تهیه پیده ترابزون، ابتدا خمیر را آماده میکنیم. آب، شیر ولرم، خمیر مایه و شکر را در یک ظرف مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید. پنج دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه عمل بیاید. سپس کره نرم و نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا آرد را آرام آرام اضافه کنید تا خمیری نرم و غیرچسبنده به دست بیاید. خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید و سپس روی آن را بپوشانید و حدود یک ساعت استراحت دهید.
مرحله دوم
پس از یک ساعت، خمیر آماده است. آن را به دایرههای کوچک اندازه نارنگی تقسیم کنید و با وردنه یا دست هر یک را به شکل دایرهای باز کنید. دقت کنید که خمیر بسیار نازک نشود.
مرحله سوم
در مرکز هر دایره، مخلوطی از پنیر موزارلا و پنیر سفید رنده شده بریزید و حواستان باشد که از لبهها فاصله داشته باشد. سپس لبههای خمیر را به سمت داخل تا کنید و محکم کنید تا در زمان پخت باز نشود. این مرحله یکی از مهمترین مراحل تهیه پیده ترابزون است.
مرحله چهارم
فر را از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. سپس خمیرها را روی سینی فر بچینید و در فر گرم شده قرار دهید. هنگامی که پیدهها طلایی شدند، آنها را از فر خارج کنید. روی هر پیده یک قاشق چایخوری کره بگذارید و در وسط آن یک تخممرغ بشکنید. دوباره سینی را به مدت چهار یا پنج دقیقه به فر برگردانید تا تخممرغ پخته شود.
“““html
دقیقه درون فر قرار دهید.
مرحله پنجم
زرده تخممرغ روی پیده باید عسلی باشد، بنابراین اجازه ندهید مدت زیادی درون فر بماند. سینی پیدهها را از فر خارج کرده و اجازه دهید آنها کمی سرد شوند. پیده ترابزون شما آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
چند نکته طلایی جهت پخت پیده ترابزون
- ورز دادن خمیر: برای ورز دادن خمیر، آن را چنگ نزنید، این کار خمیر را خراب کرده و باعث چسبندگی بیشتر آن میشود.
- تخم مرغ پیده: در کشور ترکیه گاهی تخممرغ را نیمرو کرده و بر روی پیده قرار میدهند. شما هم میتوانید تخممرغ روی پیده را به این روش درست کنید.
- اضافه کردن گوشت: این غذا با گوشت چرخکرده و یا مرغ هم درست میشود و میتوان از آنها برای مواد روی پیده استفاده کرد.
جمعبندی: از جمله نکاتی که باید در دستور تهیه پیده ترابزون به آن توجه داشته باشید این است که مواد اولیه خود را تازه و ارگانیک تهیه کنید. کیفیت یک غذای خوب، به مواد اولیه آن است و از جمله مهمترین نکات پخت غذاهای محلی و یا بینالمللی، استفاده از مواد اولیه تازه است.
ارگانیک بودن مواد نیز طعم بینظیری به هر غذایی میبخشد و سلامت شما را تضمین میکند. برای تهیه پیده روشهای مختلفی وجود دارد و افراد ممکن است بسته به ذائقه خود مواد روی خمیر را تغییر دهند. ما در این دستور از موادی ساده و مرغوب برای درست کردن یکی از غذاهای معروف ترکیه در شهر ترابزون استفاده کردیم که نه تنها بسیار خوشمزه و بینظیر است، بلکه غذای مناسبی برای گیاهخواران است.
منبع: رضیم