“`html
دستور تهیه پیراشکی با گوشت چرخ کرده
پیراشکی یک غذا است که حتی اگر به نظر فست فود برسد، خیلی سالم است. اگر آن را به صورت خانگی درست کنید، سالمتر هم خواهد بود.
در بازار خمیرهای نیمه آماده وجود دارد که میتوانید بخرید، اما اگر خودتان خمیر را درست کنید، طعم بهتری خواهد داشت و سالمتر است.
در ادامه یک نوع خمیر را به شما آموزش میدهیم که میتوانید از آن برای خوراکهای مختلف استفاده کنید و واقعاً به درد هر غذایی میخورد.
دستور تهیه خمیر پیراشکی
مواد لازم برای تهیه خمیر:
- تخم مرغ یک عدد
- روغن مایع ۱/۲ پیمانه
- ماست ۱/۲ پیمانه
- شیر ۱/۲ پیمانه
- مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
- ۱/۴ پیمانه آب ولرم
- یک قاشق چای خوری سر پر شکر
- نمک به مقدار لازم
- آرد به مقدار لازم
چون این خمیر برای تهیه پیراشکی گوشت آماده میشود، میتوانید از مقداری پودر سیر و پودر آویشن هم استفاده کنید.
پیتزا پیراشکی گوشت
مراحل تهیه پیراشکی گوشت:
اول، مایه خمیر را آماده کنید. مایه خمیر و شکر را در آب ولرم بریزید و روی آن را بپوشانید تا حدود ۸ دقیقه بماند و پف کند.
در یک کاسه، تخم مرغ، شیر، ماست، روغن و نمک را با مایه خمیر مخلوط کنید. حالا کم کم آرد را اضافه کنید تا خمیری به دست آید که به دستتان نچسبد.
حدود ۴ تا ۵ پیمانه از خمیر را روی سطح کار ورز دهید تا یکدست شود. سپس آن را در یک کاسه چرب شده بگذارید، روی آن سلفون بکشید و بگذارید یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
دستور تهیه پیراشکی گوشت
مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت:
- پیاز یک عدد
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- قارچ ۳ عدد
- فلفل دلمهای یک عدد
- ذرت به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل، زردچوبه، گرد لیمو
- پنیر پیتزا
- رب گوجهفرنگی دو قاشق غذاخوری
مراحل تهیه پیراشکی گوشت:
در یک ماهیتابه، پیازهای خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس فلفل دلمهای را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی آن از بین برود و رنگش تغییر کند.
اگر از ذرت تازه استفاده می کنید، کمی آن را بپزید تا نرم شود (اگر از کنسرو استفاده میکنید، نیازی به پختن نیست). حالا آن را به همراه قارچ به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس ادویهها و رب را اضافه کنید و در آخر دو لیوان آب اضافه کرده، درب ماهیتابه را بگذارید تا آب کم شود.
اگر دوست داشتید، میتوانید مقداری جعفری خرد شده هم به مواد اضافه کنید. حالا از خمیر به اندازه یک گردوی بزرگ بردارید و روی سطح آرد پاشیده شده با وردنه باز کنید. یک قاشق از مواد را داخل خمیر بگذارید و کمی پنیر روی آن بریزید و خوب ببندید.
لایههای خمیر را به آب آغشته کنید و با چنگال فشار دهید تا محکم بچسبند. سپس در روغن داغ سرخ کنید.
این پیراشکی را میتوانید در فر هم بپزید. حتماً روی آن زرده تخممرغ و کنجد بمالید و در دمای ۲۰۰ درجه حدود ۳۰ دقیقه بپزید. حالا میتوانید پیراشکیها را در ظرف دلخواه بچینید و با سس تزئین کنید. نوش جان!
گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی