بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه کته گیاهی بدون گوشت (مرحله به مرحله)

برنج یکی از غذاهای اصلی در وعده‌های ناهار و شام بسیاری از خانواده‌های ایرانی است. شما می‌توانید برنج را به دو روش آبکش و کته درست کنید. در ادامه این مطلب، دستور تهیه کته را به ساده‌ترین روش به شما آموزش می‌دهیم.

تاریخچه برنج کته

برنج از دوران بسیار دور، حدود ۸ تا ۱۳ هزار سال پیش کشف شده است. برخی می‌گویند که میمون‌ها این گیاه را پیدا کردند و فهمیدند که یکی از خوشمزه‌ترین غذاها برای خوردن است. برخی مورخین بر این باورند که برنج حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مسیح به وجود آمده است.
مکان دقیق اصل و خاستگاه برنج هنوز مورد بحث است، اما اکثر محققان معتقدند که برنج در بیش از ۱۴ هزار سال پیش به صورت طبیعی در شرق آسیا و آفریقا رشد کرده است. در ایران، برنج بسیار مهم است و تقریباً به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سفره‌های مردم شناخته می‌شود.
با توجه به افسانه‌ها، کشت برنج در ایران از زمان هخامنشیان آغاز شده است و در آن زمان در شهرهای خراسان و مازندران برنج می‌کاشتند. در دوره ساسانی، کاشت برنج به گیلان رسید و پادشاه انوشیروان برنج را از هندوستان به گیلان وارد کرد.

مواد لازم برای تهیه کته گیاهی

برنج ۲ پیمانه
دانه ذرت ۱/۳ پیمانه
هویج ۲ عدد
لوبیا خرد شده ۱/۲ پیمانه
نخودفرنگی ۱/۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
کره ۵۰ گرم
رب گوجه ۱.۵ ق غذا خوری
عصاره مرغ ۱ بسته
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، پودر سیر به مقدار لازم

دستور تهیه کته گیاهی خوشمزه و ساده

برای تهیه کته، ذرت و نخودفرنگی را می‌توانید به صورت آماده کنسروی خریداری کنید یا خودتان در خانه بخارپز کنید. هویج را پوست بگیرید و به شکل نگینی ریز خرد کنید. لوبیا سبز را هم به اندازه دلخواه خرد کنید. برنج را خوب بشویید و کمی نمک اضافه کنید و برای ۲ ساعت خیس کنید. پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و در یک قابلمه با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم و شفاف شود. تمامی سبزیجات خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی سرخ و نرم شوند.

سپس ادویه‌ها را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن‌ها پخش شود. رب را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس ۴ پیمانه آب و عصاره مرغ را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سبزیجات نرم شوند.
بعد از نرم شدن سبزیجات، برنج خیس خورده را آبکش کنید و به مخلوط اضافه کنید. آب باید به اندازه‌ای باشد که حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. بعد از نرم شدن برنج، کره را اضافه کنید و برنج را به شکل کوه درآورید و درب قابلمه را بگذارید و نیم ساعت زمان دهید تا کته پخته شود. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه کته سبزیجات خوشمزه با رب

می‌توانید به جای رب از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.
بهتر است روی برنج چند سوراخ ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد.
به دلخواه می‌توانید از کدو یا قارچ هم در تهیه این کته خوشمزه استفاده کنید.
اگر آب برنج زیاد باشد، برنج شفته می‌شود.
اگر از عصاره مرغ استفاده می‌کنید، در ریختن نمک دقت کنید زیرا عصاره‌ها حاوی نمک هستند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل