“`html
دستور تهیه کرفس پلو زعفرانی
کرفس پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سالم ایرانی است که با مواد مختلفی تهیه میشود. کرفس غذایی کمکالری است و به همین دلیل بهرهبرداری از آن به چربی سوزی و افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند. در این دستور، کرفس با برنج و گوشت سرو میشود و این باعث تعادل کالری این غذا میشود. با توجه به سلیقهتان میتوانید از گوشت چرخ کرده یا تکههای گوشت و مرغ در کرفس پلو استفاده کنید، درست مانند لوبیا پلو.
مواد لازم کرفس پلو زعفرانی برای 4 نفر
گوشت گوسفندی 300 گرم
برنج 4 پیمانه
پیاز 1 عدد
ساقه کرفس 300 تا 400 گرم
سیر 3 حبه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 تکه
پاپریکا و پودر گل سرخ به مقدار کافی
کره 50 گرم
زرشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور تهیه کرفس پلو در منزل
مرحله اول
برای تهیه کرفس پلو ابتدا گوشت را روی تخته آشپزخانه به شکل مکعبی خرد کنید. پیاز را پوست کنید، بشویید و روی تخته ریز خرد کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
مرحله دوم
کمی روغن در قابلمه بریزید و بگذارید داغ شود. پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس تکههای گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم
حالا زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس 2 لیوان آب جوش به قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشتها به مدت 2 ساعت بپزند.
مرحله چهارم
ساقههای کرفس را تمیز کنید و روی تخته خرد نمایید. بعد از پختن گوشتها، ادویه پلوی دلخواه و نمک را به گوشت اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه دیگر بپزد تا ادویهها مزهدار شوند.
مرحله پنجم
گوشت را از آبگوشت جدا کرده و در یک صافی بریزید. کرفس خرد شده را داخل قابلمه با آبگوشت بریزید و بگذارید بپزد تا طعم آبگوشت را به خود بگیرد و کمی روغن بیفتد.
مرحله ششم
سپس گوشت را به کرفس اضافه کنید و مقدار کمی زعفران هم بریزید و صبر کنید تا آب آن کاملاً تبخیر شود. برنج را کمی آبکش کنید و اگر دوست دارید، ته قابلمه کمی نان یا سیبزمینی بگذارید.
مرحله هفتم
برنج را یک بار به آرامی داخل قابلمه بریزید و هرگز همه برنج را یکجا نریزید. حالا با کفگیر مقداری از برنج را بریزید و کمی زعفران و مواد گوشتی را روی آن اضافه کنید.
مرحله هشتم
دوباره برنج و سایر مواد را لایه به لایه بریزید تا همه مواد و برنج تمام شود. سپس کره را بر روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کمی زیاد کنید تا بخار در قابلمه جمع شود و حدود 5 دقیقه بپزد.
مرحله نهم
سپس حرارت را کم کنید تا کرفس پلو به آرامی بپزد. بعد از اینکه کرفس پلو آماده شد، مقدار کمی روغن را در شیر در حال جوش بریزید و زرشک را داخل آن بریزید. با قاشق هم بزنید تا زرشک نرم شود.
مرحله دهم
بعد از اینکه زرشک نرم شد، از روی حرارت بردارید. سپس با یک کفگیر خوب برنج و مواد را هم بزنید تا همه قسمتها با هم ترکیب شوند. بعد در ظرف بکشید و زرشک را روی برنج بریزید و نوش جان کنید.
منبع : رضیم