“`html
کره ی سیب چیست؟
شاید شما میدانید که میتوانید سیبها را خشک کنید، آب بگیرید و حتی سرکه بسازید. اما آیا تا به حال به تهیهی یک خوراکی خوشمزه و مغذی مانند کره ی سیب فکر کردهاید؟ این کرهی خوشمزه کمتر در بازار پیدا میشود.
این کره وقتی با نان تست خورده میشود، صبحانهای عالی خواهد بود. استفاده از این کره در ساندویچها هم طعم آنها را بهتر میکند.
نکتهی جالب اینجاست که میتوانید در فصل پاییز و از سیبهای تازه آن را تهیه کنید و تا پایان سال از آن استفاده کنید. کرهی سیب نوعی پورهی غلیظ است که به آرامی و با حرارت کم درست میشود.
دستور تهیه کره سیب به روش خانگی
کرهی سیب شبیه به پورهی سیب است، اما بافت آن نرمتر و سفتتر است و به بافت کره شباهت دارد. این ویژگی باعث میشود که از مربا و ژله متفاوت باشد و میتوانید آن را برای مدت طولانی نگهداری کنید. همچنین میتوانید از میوههای دیگری مثل گلابی و هلو هم کره درست کنید که هر کدام طعمی خاص دارند.
دستور تهیه کره سیب مرحله به مرحله
مواد لازم جهت تهیه کره سیب :
برای آماده کردن این خوراکی خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
- ۳ کیلو سیب (میتوانید مقدار سیبها را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید.)
- ۲ فنجان آب سیب شیرین (این آب باعث میشود کره خوشعطر و خوشطعمتر شود.)
- ۳ پیمانه شکر
- ½ قاشق چایخوری دارچین
- ½ قاشق چایخوری میخک
سعی کنید سیبهای تازه و سالم انتخاب کنید. همچنین میتوانید از انواع مختلف سیب استفاده کنید تا طعمهای متفاوتی را امتحان کنید.
ابزار لازم برای تهیه کره سیب درختی :
- ظروف شیشهای تمیز و دربدار مانند شیشهی مربا (این کره را میتوانید تا یک سال در دمای محیط نگهداری کنید.)
- یک قابلمه بزرگ برای جوشاندن آب (باید همهی شیشهها را در آب جوش بیندازید تا برای نگهداری آماده شوند.)
- دو عدد قابلمه کوچک و متوسط
- غذاساز برای پوره کردن سیبها
- تختهی برش و پوستکن
- لیسک
دستور تهیه کره سیب درختی در منزل
حالا که وسایل را آماده کردهاید، شروع کنید:
1- شیشهها را آماده کنید. تمامی شیشهها را با آب و مایع ظرفشویی خوب بشورید و سپس در آب داغ قرار دهید. نیازی به جوشاندن شیشهها نیست، فقط کافیست در آب داغ بمانند. درب شیشهها را هم به همین روش تمیز کنید.
2- سیبها را بشویید، پوست بگیرید و به چهار قاچ تقسیم کنید. هستهها را جدا کرده و آنها را در آبکش قرار دهید تا کمی خشک شوند.
دستور تهیه کره سیب به صورت بهداشتی
3- سیبها را بجوشانید. در قابلمهی بزرگ، سیبها را ریخته و آب سیب را به آنها اضافه کنید و روی حرارت بالا بگذارید. وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید سیبها به آرامی به مدت ۳۰ دقیقه بپزند. هر از چند گاهی هم بزنید و وقتی نرم شدند، از روی حرارت بردارید.
4- سیبها را پوره کنید. پس از نرم شدن سیبها، آنها را در غذاساز ریخته و پوره کنید تا بافتی یکنواخت به دست آید. دقت کنید که فقط بافت سیب باید…
“““html
یکنواخت شود. پس آنقدر سیبها را له نکنید که آبکی شود.
5- سیبها را بپزید. پوره سیب را از غذاساز به قابلمه منتقل کنید و شکر، دارچین و میخک را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا شکر و دارچین حل شوند. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به طور مداوم هم بزنید.
زمانی که مخلوط به جوش آمد، حرارت را کم کنید و نگه دارید تا به آرامی بجوشد. هم زدن را ادامه دهید تا نسوزد. این کار را باید تا زمانی انجام دهید که مخلوط کاملاً غلیظ شود. وقتی آن را با قاشق برمیدارید، باید شکل خود را حفظ کرده و بافتی نرم و کرمی پیدا کند.
6- کره را در شیشهها بریزید. شیشهها را از آب داغ خارج کرده و با استفاده از لیسک و قیف کره را به شیشهها منتقل کنید. توجه داشته باشید که شیشهها را تا ته پر نکنید و ¼ فضای خالی برای آن باقی بگذارید.
مطمئن شوید که هیچ هوایی لابهلای کره وجود ندارد. با استفاده از لیسک، تمام هوای لابهلای کره را خارج کنید. سپس با دستمال کاغذی، تمام شیشهها را تمیز کرده و درب آنها را محکم ببندید تا هوا داخل نشود.
7- شیشهها را بجوشانید. جوشاندن شیشهها باعث میشود که کره ماندگاری بیشتری داشته باشد، زیرا باکتریهای مضر را میکشند و درب شیشهها را محکمتر میکنند. در نتیجه، میتوانید شیشهها را تا یک سال در دمای اتاق نگهداری کنید.
آب را در قابلمهای بزرگ جوشانده و شیشهها را در آن قرار دهید طوری که کاملاً در آب غوطهور باشند. اجازه دهید شیشهها 10 دقیقه بجوشند. سپس حرارت را خاموش کرده و 5 دقیقه اجازه دهید آب کمی خنک شود.
شیشهها را درآورید و به مدت 24 ساعت در حوله بپیچید. در این مدت، ممکن است صداهایی از شیشهها بشنوید که اصلاً نگرانکننده نیست و نشان میدهد که کار را به خوبی انجام دادهاید.
بعد از 24 ساعت، حوله را بردارید و درب شیشهها را چک کنید که محکم باشند. درب هر شیشهای که شل بود، کرهاش را نمیتوانید به مدت طولانی نگهداری کنید. آن را در یخچال بگذارید و زودتر مصرف کنید.
شیشههای محکم را میتوانید در مکانی خشک و خنک مانند زیرزمین تا یک سال نگهداری کنید. فقط به یاد داشته باشید که درب هر شیشهای که باز شد، دیگر نمیتوان آن را در دمای محیط به مدت طولانی نگهداری کرد، بلکه باید در یخچال گذاشته و مصرف کنید و از کره سیب لذت ببرید.
کره سیب، خوراکی بسیار خوشمزهای است که میتوانید در وعده صبحانه بجای مربا استفاده کنید. خوردن کره سیب با پنیر خامهای بسیار خوشمزه است.
همچنین میتوانید در انواع ساندویچ و لقمههای کودکان به عنوان میانوعده از آن استفاده کنید. خوردن آن با کره بادام زمینی نیز توصیه میشود. همچنین میتوانید از آن در غذاهای گوشتی، ژامبونها و لازانیا نیز بهره ببرید.
چگونه میتوان کره سیب را در آرامپز تهیه کرد؟
روش کلاسیک تهیه این کره، پخت آن داخل قابلمه و روی گاز است، اما میتوانید آن را در آرامپز هم درست کنید. البته پختن کره سیب روی گاز خیلی سریعتر از آرامپز است.
برای این کار، بعد از پوست کندن و چهارقاچ کردن سیبها، شکر قهوهای و ادویهها را داخل آرامپز بریزید و آن را روی دمای بالا تنظیم کنید. به یاد داشته باشید که در آرامپز را نپوشانید. اجازه دهید کره سیب به مدت دو ساعت بپزد، یا مرتب سیبها را چک کنید تا نرم شوند. سپس آنها را طبق دستور قبلی به پوره تبدیل کنید.
بعد از آن، کره را به آرامپز برگردانید و این بار آن را روی دمای پایین قرار دهید و بگذارید پوره بین ۸ تا ۱۰ ساعت بپزد. هر از گاهی آن را هم بزنید تا نسوزد. در این روش، پخت کره بیشتر طول میکشد اما خانه شما بوی سیب و دارچین خوشمزهای میگیرد که تا مدتها در آشپزخانهتان میماند.
کره سیب چه مصارفی دارد؟
در واقع کره سیب را میتوان به شکلهای زیادی استفاده کرد. از آنجا که این کره یک شیرینی طبیعی و عالی دارد، میتوان از آن برای داخل بسیاری از دسرها استفاده کرد.
اما اگر بخواهید…
“““html
کمی در طعم و مزه ماجراجویی کنید! میتوانید از آن برای خوشطعمتر کردن مرغ و گوشت هم استفاده کنید. این بهویژه زمانی خوب است که مرغ و گوشت را به همراه سبزیجات پختهشده سرو کنید.
کره سیب در واقع یک غذای سنتی آمریکایی است و در فیلادلفیا بهعنوان یک خوراکی محبوب مصرف میشود. در آنجا این مخلوط شیرین و خوشمزه بیشتر بهعنوان دسر یا نوعی کره شیرین همراه با نان استفاده میشود.
بیشتر از آن بر روی نان تست، بیسکوییت و نان سوخاری استفاده میشود. اما شاید بد نباشد این را هم امتحان کنید: آن را داخل کاپ کیک بریزید و از طعم فوقالعادهای که به آن میدهد لذت ببرید. یا بهتر از آن، آن را لابهلای کیک کرهای بمالید و در فر بگذارید و در نهایت از آن به عنوان تاپینگ کیک استفاده کنید.
آیا میتوانیم کره سیب را برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟
بله، قطعاً میتوانیم این کار را انجام دهیم. تنها کافی است ظرفهای شیشهایتان را خوب بشویید و استریل کنید. سپس کره سیب را داخل شیشهها بریزید.
لبههای شیشه را تمیز کنید و در آنها را محکم ببندید. سپس شیشهها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید. هنگامی که شیشهها خنک شدند، میتوانید آنها را در کابینت و در دمای اتاق یا فریزر به مدت ماهها نگه دارید.
دفعه بعد که ظرف میوه یا جامیوهایتان از سیب خالی شد، به این دستور فکر کنید و یک کره سیب خانگی و سریع درست کنید و از بوی خوش سیب و دارچین در خانهتان لذت ببرید.
ارزش غذایی هر قاشق غذاخوری کره سیب
- ۲۳ کالری
- ۱۹ میلیگرم سدیم
- ۱۵ میلیگرم پتاسیم
- ۶ گرم کربوهیدرات
- ۵ گرم قند
- ویتامین سی یک میلیگرم
- کلسیم ۸ میلیگرم
- ۰.۱ میلیگرم آهن
بیشتر بخوانید :
کره پسته: دستور تهیه کره پسته مرحله به مرحله
کره بادام زمینی: ۳ روش جدید برای تهیه کره بادام زمینی