“`html
کوکو مرغ شمالی یا «چغترمه بادکوبه ای» یکی از غذاهای بسیار محبوب در مراسم عروسی در گیلان است.
مواد لازم برای تهیه کوکو مرغ شمالی
تخم مرغ: 6 عدد
سینه مرغ: ½ یک سینه بزرگ و بدون پوست
قارچ: یک بسته بزرگ
هویج: یک عدد بزرگ
سیب زمینی: 1 عدد کوچک
نخودفرنگی پخته: ½ پیمانه
پیاز: 2 عدد بزرگ
سیر: 2 حبه رنده شده و 1 حبه درسته برای پختن مرغ
ماست چکیده یا یونانی: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر کاری: به میزان لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
بیکینگ پودر: ½ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
دستور تهیه کوکو مرغ شمالی با سیب زمینی
ابتدا سینه مرغ را پوست کنده و بشویید. سپس آن را با کمی زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. یک عدد سیب زمینی و یک عدد هویج را هم بپزید. پس از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش کنید.
یک عدد پیاز بزرگ را بشویید، پوست بکنید و با رنده درشت رنده کنید. به مرغ ریش ریش شده اضافه کنید. دو حبه سیر رنده شده را هم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. میتوانید مرغ پخته را به جای ریش ریش کردن، چرخ کنید؛ اما شیوه سنتی آن ریش ریش کردن است.
سیب زمینی و هویج پخته را نیز رنده کرده و به مواد ترکیب شده با مرغ اضافه کنید. کمی نخود فرنگی پخته شده را هم بریزید.
این کوکوی گیلانی در واقع به نام کوکوی مرغ و قارچ نیز شناخته میشود. قارچها را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس آنها را با کمی کره یا روغن در تابه تفت دهید تا آب آنها تبخیر شود. وقتی آب قارچها خشک شد، به مواد مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک کاسه، تخممرغها را که به دمای محیط رسیدهاند بریزید و با چنگال یا همزن هم بزنید. سپس بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و دو قاشق ماست چکیده را به تخممرغها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
تخممرغهای مخلوط شده را به مواد قبلی اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری و پودر فلفل قرمز را نیز اضافه نمایید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو استراحت کند.
در یک تابه نچسب مقداری روغن را داغ کنید و مقداری از مایه کوکو را درون قالب بریزید. با یک قاشق سطح کوکو را صاف کنید و اجازه دهید دو طرف آن به خوبی سرخ شود.